Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Γεμιστά μπισκότα πορτοκαλιού

Τραγανά υπέροχα γεμιστά μπισκότα με άρωμα πορτοκάλι, και με υπέροχη βουτυρόκρεμα πορτοκαλιού για τη γέμιση. Οι φώτο είναι ενδεικτικές.
Υλικά:

Για τη ζύμη:
330 γρμ. αλεύρι μαλακό
200 γρμ. βούτυρο βιτάμ, μαργαρίνη
100 γρμ. βούτυρο γάλακτος, (lourpak. adoro, Χωριό κ.λ.π.)
120 γρμ. ζάχαρη άχνη
1 φακελάκι βανίλια με άρωμα πορτοκάλι
1/2 κουτ. γλ. ξύσμα πορτοκαλιού
μια πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση:
170 γρμ. ζάχαρη άχνη
35 γρμ. βούτυρο μαργαρίνη, σκληρό
40 γρμ. βούτυρο γάλακτος, (lourpak. adoro, Χωριό κ.λ.π.)
1/2 φακελάκι βανίλια με άρωμα πορτοκάλι, ή
4-5 σταγόνες άρωμα πορτοκάλι,
(εναλλακτικά, 1 κοφτό  κουτ. γλ. ξύσμα πορτοκαλιού)

Εκτέλεση:

Ζύμη:
  1. Βάζουμε όλα τα υλικά στο μίξερ και τα χτυπάμε με το φτερό μέχρι να γίνουν μια ζύμη. Δεν ανακατεύουμε τη ζύμη για πολύ ώρα. 
  2. Παίρνουμε τη ζύμη την ζυμώνουμε ελάχιστα με το χέρι αν χρειαστεί, και την κάνουμε μια μπάλα. 
  3. Την απλώνουμε λίγο σε ένα ταψάκι, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη, και την βάζουμε στο ψυγείο για μια με μιάμιση ώρα να ξεκουραστεί, και να παγώσει. 
  4. Με τον πλάστη και σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο 3 χιλιοστά πάχος περίπου.
  5. Με ένα κουπάτ 4-5 εκ. διάμετρο, κόβουμε το φύλλο. Ότι απομείνει, το ξανανοίγουμε σε φύλλο, και το κόβουμε και αυτό με το κουπάτ. 
  6. Τοποθετούμε τα μπισκότα σε λαμαρίνα, ή ταψί, στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, σε μικρή απόσταση μεταξύ τους.
  7. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180-190 C. βαθμούς, και τα ψήνουμε για 8-10 λεπτά στον αέρα, μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Μην σας φαίνονται μαλακά, θα σκληρύνουν καθώς θα κρυώσουν. 
  8. Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, και τα τοποθετούμε πάνω σε σχάρα για να κρυώσουν πολύ καλά.
Γέμιση:
  1. Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό τα βούτυρα με τη μισή ζάχαρη και τα αρώματα, να ασπρίσει και να αφρατέψει. 
  2. Προσθέτουμε και την υπόλοιπη ζάχαρη, και συνεχίζουμε το χτύπημα να αφρατέψει πολύ καλά η κρέμα μας. 
  3. Γεμίζουμε μια σακούλα του κορνέ, και την βάζουμε για λίγο στο ψυγείο να παγώσει.
Ολοκλήρωση:
  1. Βάζουμε μια μικρή ποσότητα γέμισης επάνω στα μισά μπισκότα από την πλευρά που πατούσαν στο ταψί. 
  2. Σκεπάζουμε με ένα άλλο μπισκότο χωρίς γέμιση, και πιέζουμε να κάτσει. 
  3. Τα διατηρούμε κλειστά σε δροσερό μέρος.
  4. Μπορούμε να τα διατηρήσουμε και στο ψυγείο σε καλά κλεισμένο δοχείο, να μην μπαίνει υγρασία από το ψυγείο, για να κρατηθεί πιο σφιχτή η γέμιση.
Tip:
  • Για να ανοίξουμε εύκολα την ζύμη σε φύλλο, την βάζουμε σε ένα αντικολλητικό χαρτί αλευρωμένο, την απλώνουμε λίγο με τον πλάστη, αλευρώνουμε, τοποθετούμε άλλο ένα χαρτί από πάνω, και την ανοίγουμε με τον πλάστη.
  • Στα μισά του ανοίγματος, αφαιρούμε το χαρτί, αλευρώνουμε λίγο, τοποθετούμε ξανά το χαρτί, και γυρίζουμε από την άλλη πλευρά για να κάνουμε την ίδια διαδικασία αλευρώματος, και συνεχίζουμε το άνοιγμα χωρίς κόπο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF