Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013
Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013
Τούρτα σοκολάτα - μπανάνα, με μπισκότο
Άλλη μία τούρτα σοκολάτα - μπανάνα. Τώρα με έναν διαφορετικό τρόπο παρασκευής, και βάση από τραγανό μπισκότο φουντουκιού, με επικάλυψη γλάσου σοκολάτας γάλακτος. Η φώτο είναι ενδεικτική.
Για τη βάση μπισκότου:
25 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
70 γρμ. φουντούκια σε σκόνη (αλεσμένα στο μπλέντερ)
Τούρτα σοκολάτα - μπανάνα
Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013
Μαρμελάδα πορτοκάλι
Υπέροχη σπιτική μαρμελάδα. Με διαλεγμένα πορτοκάλια από εσάς τους ίδιους, και φτιαγμένη με τα χεράκια σας, χωρίς συντηρητικά, και περιττές χημικές προσθέσεις. Διαβάστε προσεχτικά τις σημειώσεις στο τέλος.
Υλικά:
1 κιλό καθαρισμένα πορτοκάλια, σάρκα
και τις φλούδες λεπτοκομμένες
ζάχαρη ανάλογα με την ποσότητα πορτοκαλιού
Τούρτα φράουλα - μπανάνα
Τούρτα creme brulee
Υπέροχη, φανταστική τούρτα
με τραγανό μπισκότο αμυγδάλου για βάση,
μους σοκολάτας, και γέμιση με κρεμ μπρουλέ. Η φώτο είναι ενδεικτική.
Υλικά: Για τσέρκι 24 εκ. για τη βάση και τούρτα, και 20 εκ. για την creme brulee.
Για τη βάση μπισκότου:
40 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρμ. αμύγδαλο σε σκόνη (αλεσμένο στο μπλέντερ)
Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013
Tiramisu oreo με φρούτα του δάσους
Τάρτα oreo με μπανάνες
Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013
Σοκολατάκια Pan
Σοκολατάκια Pan, με ινδοκάρυδο και καραμέλα. Ένας γλυκός πειρασμός για μικρούς και μεγάλους... Και ποιος θα έλεγε όχι σε ένα υπέροχο, αρωματικό, γευστικό, μαλακό σοκολατάκι με γέμιση καραμέλας. Τη συνταγή την σκέφτηκα τρώγοντας... μία σοκολάτα γάλακτος με καραμέλα... Δοκιμάστε αυτή την υπέροχη συνταγή μου, και περιμένω εντυπώσεις... Η φώτο είναι ενδεικτική.
Υλικά:
Για τα σοκολατάκια:
200 γρμ. σάλτσα καραμέλας (ακολουθεί συνταγή)
50 γρμ. τριμμένη καρύδα (ινδοκάρυδο)
Cheesecake Ferrero Rocher, με μπισκότο oreo
Cheesecake Ferrero Rocher, με μπισκότο oreo, και επικάλυψη με σάλτσα πραλίνας φουντουκιού. Το απόλυτο της γεύσης... Μία συνταγή από ξένο site μεταφρασμένη από εμένα, στην οποία έχω κάνει παραλαγή, και έχω προσθέσει τις δικές μου πινελιές σε υλικά, αλλά και στον τρόπο παρασκευής της. Είναι απίστευτα καταπληκτική. Μείωσα τα υλικά για τη σάλτσα πραλίνας, διότι ήταν αρκετή η δόση, και μου κάλυψε όλη την επιφάνεια, κάτι που δεν έπρεπε, να γίνει, και δεν χρειάζεται. Δοκιμάστε την ανεπιφύλακτα, και το αποτέλεσμα... εσείς θα μου το πείτε.
Υλικά για τσέρκι 24-26 εκ.:
Για τη βάση μπισκότου:
400 γρμ. μπισκότα Oreo με γέμιση κρέμα βανίλια, αλεσμένα στο μούλτι σε σκόνη
100 γρμ. βούτυρο λιωμένο
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)