Eνημέρωση: Το blog περιέχει διαφημίσεις Google. Για εσάς δεν κοστίζουν τίποτα. Όμως ένα κλικ πάνω τους από εσάς, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται. Ευχαριστώ.
Μηλόπιτα τριφτή με cruble αμυγδάλου και μπαχαρικά. Μια νέα απίθανη γεύση μηλόπιτας με κανέλα, κάρδαμο, μοσχοκάρυδο, καρύδια, και αμύγδαλο. Είναι νηστίσιμη.
Ένα δροσερό και εύκολο γλυκό. Το αγαπημένο μας Cheesecake σε πιο γλυκιά... έκδοση. Είναι με βάση μπισκότα oreo, κρέμα τυρί μασκαρπόνε με την γέμιση των oreo, (αν θέλετε φυσικά βάζετε και Φιλαδέλφεια), με ζελέ από χυμό ροδάκινο, και κομμάτια από φρέσκα ροδάκινα ή κομπόστα.
Υλικά:
Για την βάση μπισκότου:
400 γρμ. μπισκότα oreo με κρέμα βανίλιας
90 γρμ. βούτυρο λιωμένο
Μετά τα παστάκια με μούς σοκολάτας καραμέλας, και μούς μπανάνας, ήρθε η σειρά για τούρτα με μους σοκολάτα καραμέλας, και μπανάνα, και για topping, ζελέ από φρέσκες φράουλες. Τέσσερις αγαπημένες γεύσεις, που σε συνδυασμό μεταξύ τους, γίνετε ένας γαστρονομικός πόλεμος στον ουρανίσκο, που θα σας απογειώσει!!
Υλικά για τσέρκι 24 εκ. διάμετρο και 6 εκ. ύψος:
Για το παντεσπάνι:
3 αυγά ολόκληρα, (μεσαία 150-160 γρμ.)
80 γρμ. ζάχαρη
Υπέροχα όμορφα παστάκια με διπλή μους και ζελέ φρούτων. Μπορείτε να τα φτιάξετε με ότι γεύση σας αρέσει. Είναι απλή η διαδικασία στις μους χωρίς αυγά, και με λίγα υλικά. Μπορείτε για toping να βάλετε γκανάζ σοκολάτας, σαντιγί, ή ζελέ με οποιοδήποτε φρούτα σας αρέσει. Για βάση παντεσπάνι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κέικ που σας έχει μείνει, τσουρέκι ξερό, κ.λ.π.
Υλικά για 6 παστάκια, (6 τσέρκια 7 cm. διάμετρος και 6 cm. ύψος
Τραγανά παξιμαδάκια με αμύγδαλα και σταφίδες. Ακόμη μια συνταγή μου με τραγανά αρωματικά παξιμαδάκια, με καβουρδισμένο αμύγδαλο, μαύρη σταφίδα, και μπαχαρικά. Απολαύστε τα στο πρωινό σας, με τον καφέ σας, κ.λ.π..
Υλικά:
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
350 ml. ελαιόλαδο
Τούρτα μάνγκο. Με βάση από μπισκότο αμυγδάλου με καραμελωμένο μάνγκο και λευκή σοκολάτα. Μους βανίλιας με λευκή σοκολάτα, και πυρήνα με κρέμα μάνγκο. Τέλος μια επικάλυψη με γλάσο ζελατίνης και λευκής σοκολάτας, χρωματισμένο με χρώματα τις αρεσκείας σας. Σας εγγυώμαι μια φανταστική γεύση, σε συνδυασμό βανίλιας, μάνγκο, και λευκής σοκολάτας. Την συγκεκριμένη την έφτιαξα για τα 58α γενέθλιά μου.
Υλικά για τσέρκι 24Χ6 εκ.:
Για την βάση, μπισκότο αμυγδάλου: (για τσέρκι έως 26 εκ.)
60 γρμ. ζάχαρη άχνη
60 γρμ. αμυγδαλόσκονη
Πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή. Ποιος θα πει όχι σε ένα γλύκισμα με πλούσια γεύση και άρωμα πορτοκαλιού. Αφράτη ζουμερή μοσχομυρωδάτη. Το μυστικό για τέλειο άρωμα και γεύση; Διαλέγουμε ώριμα γλυκά και αρωματικά πορτοκάλια. Μόνο έτσι θα πετύχετε αυτή την μοναδική συνταγή.
Υλικά: (για ταψάκι 25x35 εκ. περίπου, όχι μεγαλύτερο)
3 πορτοκάλια, περίπου 720 - 750 γρμ. ολόκληρα. (Διαλέγουμε αρωματικά γλυκά πορτοκάλια)
5 αυγά μεγάλα, σε θερμοκρασία δωματίου
Εξωτικός πειρασμός με διπλή σοκολάτα, και κρέμα από εξωτικά φρούτα. Ένα μοναδικό γλύκισμα με βάση από μπισκουτί αμυγδάλου - σοκολάτας, επικαλυμμένο με έξτρα μαύρη σοκολάτα. Μια μους μαύρης σοκολάτας με βάση κρεμ ανγκλέζ, στη μέση κρέμα με εξωτικά φρούτα, και επιπλέον κομματάκια από καραμελωμένα εξωτικά φρούτα, και μια λευκή μους καραμέλας, με βάση κρεμ ανγκλέζ. Τέλος γλασαρισμένη με γλάσο σοκολάτας. Είναι πραγματικά ένας... εξωτικός... πειρασμός!!