Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου 2017

Βασιλόπιτα με κουκουνάρι και κάρδαμο

Η βασιλόπιτα του 2018!!
Και για το 2018, σας έφτιαξα μια καταπληκτική βασιλόπιτα, μοναδική όπως πάντα σε γεύση και άρωμα. Με κουκουνάρι, κάσιους και ξερά σύκα. Επίσης αρωματισμένη με κάρδαμο, κόκκινο πιπέρι, λεμόνι, και ρούμι. Απολαύστε την! 
 
 Για ταψί 28 εκ. διάμετρο (έως 16 κομμάτια)

Υλικά: 
300 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
280 γρμ. ζάχαρη άχνη


Σάββατο, 28 Οκτωβρίου 2017

Τούρτα μπισκότο - μπανάνα (γενεθλίων)

Τούρτα μπισκότο - μπανάνα. Ένας απίθανος συνδυασμός γεύσης, που σε αφήνει άφωνο. Με σπιτική κρέμα πατισερί, και μοναδικό αφράτο παντεσπάνι. Ιδανική για γενέθλια. Την τούρτα αυτή την έφτιαξα αποκλειστικά για τα πρώτα γενέθλια του πρώτου μου εγγονιού. 
Υλικά για παραλληλόγραμμο τσέρκι 25X30Χ6 εκ.

Για το παντεσπάνι:
220 γρμ. ζάχαρη
140 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις


Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017

Τούρτα αράμπικα με ζελέ αβοκάντο

Μια μοναδική τούρτα για τους λάτρεις της σοκολάτας, και του αρώματος καφέ αράμπικα. Με δυο μπισκότα αμυγδάλου - σοκολάτας, και δύο μους. Μια μους αρωματισμένη με κόκκους καφέ αράμπικα, άλλη μια μους σοκολάτας αρωματισμένη με ουίσκι, και γέμιση με ζελέ από φρέσκο αβοκάντο. Τέλος, επικαλυμμένη με φανταστικό γλάσο σοκολάτας. Απλά Θεϊκή...
Απαραίτητα εργαλεία: 1τσέρκι 24 εκ. διάμετρο και 6 εκ. ύψος, ένα τσέρκι 22 εκ. διάμετρο, θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής.

Υλικά: για τσέρκι 24 εκ. διάμετρο και 6 εκ. ύψος

Για το ζελέ αβοκάντο, τσέρκι 22 cm.: 
230 γρμ. αβοκάντο πουρέ
17 γρμ. πηκτίνη (πηκτίνη για μαρμελάδες)


Σάββατο, 11 Μαρτίου 2017

Πάστα φλώρα νηστίσιμη

Πάστα φλώρα, ένα γλύκισμα που αρέσει σε πάρα πολλούς. Όσοι λοιπόν νηστεύετε και δεν μπορείτε να αντέξετε χωρίς αυτό το υπέροχο γλύκισμα, αλλά και για εσάς που θέλετε να φάτε ένα γλυκό την σαρακοστή, μπορείτε να την φτιάξετε και νηστίσιμη. Υπέροχη, μοσχομυρωδάτη, τραγανή, που δεν θα καταλάβετε ότι είναι νηστίσιμη. Δοκιμάστε την!! Την έχω σε δυο διαφορετικές συνταγές, για στρογγυλό ταψάκι ή φόρμα 24 εκ. διάμετρο, και για ταψάκι 37x25  εκ.
Υλικά για στρογγυλό σκεύος 24 εκ. διάμετρο:
180 γρμ. μαργαρίνη, σε θερμοκρασία δωματίου, (φυτική χωρίς βούτυρο, τύπου βιτάμ)
80 γρμ. ζάχαρη


Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017

Μπισκοτόγλυκο ψυγείου με μους μόκα και μπανάνες

Μετά από την σοκολάτα και καραμέλα, πάμε για  ένα ακόμα γλυκάκι ψυγείου, με μπισκότα, μπανάνες και μους με γεύση μόκα. Η φώτο είναι από τις άλλες συνταγές μπισκοτόγλυκου.

Υλικά για τσέρκι 24 εκ. διάμετρο:

Για την βάση:
270 γρμ. μπισκότα σοκολάτας με γέμιση κρέμας βανίλιας
80 βούτυρο λιωμένο


Google+ Followers