Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Κέικ καρότου με φιστίκι Αιγίνης και πορτοκάλι

Ένα φανταστικό κέικ με καρότο και φιστίκι Αιγίνης, με άρωμα πορτοκαλιού. Σιροπιασμένο ελαφρώς με χυμό από φρέσκο πορτοκάλι, μέλι, και τριμμένα φιστίκια. Μοναδικές λιχουδιές... Οι φώτο είναι ενδεικτικές.
Υλικά για 2 ορθογώνιες φόρμες του κέικ 10x20 εκ. ή στρογγυλή 24 εκ.:

Για το κέικ:
400 γρμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250 γρμ. ζάχαρη καστανή, αλεσμένη στο μούλτι


Muffins μπανάνας με κομμάτια σοκολάτας

Άρωμα μπανάνας, και σοκολάτας... με κανέλα και μοσχοκάρυδο, είναι τόσο υπέροχα... Απλά δοκιμάστε τα!!
Υλικά για 12 muffins:
200 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
110 γρμ. βούτυρο λιωμένο, χλιαρό


Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Τούρτα σοκολάτα - μάνγκο

Μια πραγματικά απίστευτη γεύση από μια στρώση μους σοκολάτας φτιαγμένη με κρεμ ανγκλέζ, και αρωματισμένη με λουίζα και βανίλια. Δεύτερη στρώση από κρέμα μάνγκο φτιαγμένη με κρεμ ανγκλέζ, και πολτό από φρέσκο μάνγκο. Τέλος με μια λεπτή στρώση από σάλτσα φρέσκου μάνγκο, για επικάλυψη. Απλά τέλεια... τίποτα περισσότερο!! Η φώτο είναι ενδεικτική.
Υλικά για στρογγυλό τσέρκι 24 εκ.:

Για τη βάση μπισκότου:
20 γρμ. αλεύρι
25 γρμ. φιστίκια Αιγίνης ωμά, (αλεσμένα στο μπλέντερ σκόνη)


Τούρτα μάνγκο

Τούρτα με μους από φρέσκο πουρέ μάνγκο, και κομματάκια μάνγκο. Τέλος με επικάλυψη από ζελέ φρέσκου μάνγκο. Η φώτο είναι από άλλη συνταγή μου.
Υλικά για τσέρκι στρογγυλό 24 εκ.:

Για το παντεσπάνι:
220 γρμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
130 γρμ. ζάχαρη


Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Τούρτα λευκή εσπρέσο-καραμέλα

Αρμονία γεύσεων σε συνδυασμό εσπρέσο με καραμέλα. Μια υπέροχη τούρτα για οποιαδήποτε χρήση, ακόμα και για γάμο!!, αν την διακοσμήσετε ανάλογα...
Υλικά για τσέρκι 24 εκ.:

Για το παντεσπάνι:
200 γρμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
130 γρμ. ζάχαρη


Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Παστάκια espresso με σάλτσα καραμέλα

Παστάκια με κρέμα espreso και καβουρδισμένα αμύγδαλα, και επικάλυψη με σάλτσα καραμέλας. Μοναδικές γεύσεις όπως πάντα, από το SintagesPanos. Μπορείτε να την κάνετε και υπέροχη τούρτα!!
 Υλικά για τσέρκι 30x25 εκ.

Για το παντεσπάνι:
230 γρμ. ζάχαρη
150 γρμ. αμύγδαλα ψιλοαλεσμένα


Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

Cheesecake με τρεις σοκολάτες

Ένα φανταστικό γλύκισμα για τους λάτρεις τις σοκολάτας. Cheesecake με τρεις σοκολάτες, με σοκολάτα πραλίνα, με λευκή σοκολάτα, και μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα. Γαρνιρισμένο με σιρόπι σοκολάτας, ή καραμέλας. Μοναδικό!!
Υλικά για φόρμα με αποσπόμενο τσέρκι 24 εκ.:

Για τη βάση μπισκότου:
350 γρμ. μπισκότα digestive
120 γρμ. βούτυρο, λιωμένο


Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Παγωτό Gelato

Βασική συνταγή για παγωτό gelato. Αυτή η συνταγή μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βάση για τις αγαπημένες σας γεύσεις. Δοκιμάστε να προσθέσετε διάφορες γεύσεις, κακάο, σταγόνες σοκολάτας, ή τα αγαπημένα σας φρούτα. Πειραματιστείτε με γεύσεις που σας αρέσουν!
Υλικά για 1,200 γρμ. παγωτό:
500 γρμ. γάλα πλήρες φρέσκο
300 γρμ. κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά


Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Trifle με ζελέ πορτοκάλι, κρέμα μαρασκίνο και κεράσια

Trifle με ζελέ πορτοκάλι και κομπόστα κοκτέιλ φρούτων, κρέμα μαρασκίνο, σαντιγί, και σάλτσα από φρέσκα κεράσια. Ένα δροσερό γλύκισμα.
Υλικά για 8 ποτήρια:

Για το ζελέ:
1 κονσέρβα κομπόστα κοκτέιλ φρούτων
1 φακελάκι ζελέ με άρωμα πορτοκάλι


Print this page

Print Friendly and PDF