Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Μάντολες

Ένα παραδοσιακό γλύκισμα των Επτανήσων.  Καραμελωμένα αμύγδαλα με ένα μοναδικό άρωμα...
Υλικά:
700 γρμ. ζάχαρη
1/2 κιλό αμύγδαλα ασπρισμένα


Σοκολατάκι χουρμάς (γεμιστό)

 Υπέροχα, πρωτότυπα σπιτικά σοκολατάκια, με γεμιστούς χουρμάδες από διάφορους ξηρούς καρπούς. Μία συνταγή με απίθανη γεύση χουρμάς με καβουρδισμένο αμύγδαλο, ή με φιστίκι Αιγίνης, αλλά και με διάφορους ξηρούς καρπούς, Σοκολατάκια που θα ενθουσιάσουν εσάς, και τους καλεσμένους σας. Φανταστικά για τα Χριστούγεννα. Δοκιμάστε τα.
Υλικά: (ενδεικτική ποσότητα)
30 χουρμάδες
30 αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρδισμέναή 15 αμύγδαλα, και μερικά φιστίκια Αιγίνης, καθαρισμένα καλά από την λεπτή φλούδα τους


Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Μαντολάτο Ζακύνθου

Ένα υπέροχο μοναδικό Ζακυνθινό γλύκισμα.
Υλικά:
250 γρμ. σκληρά αμύγδαλα
60 γρμ. ασπράδι αυγού


Φυτούρες Ζακύνθου

Παραδοσιακό γλύκισμα Ζακύνθου. Εύκολο και απολαυστικό.
Υλικά:
3 κιλά νερό
1 κιλό σιμιγδάλι χοντρό


Μαλακά μπισκότα με πορτοκάλι

Μυρωδάτα μαλακά μπισκότα πορτοκαλιού. Για τον καφέ και το πρωινό σας.
Υλικά: 
100 γρ. ζάχαρη καστανή
60 γρμ. βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου


Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Παγωτό πεπόνι

Παγωτό πεπόνι. Δροσερό γευστικό μοσχομυροδάτο παγωτό με την υπέροχη γεύση του αγαπημένου μας φρούτου. Άλλη μία αγνή σπιτική συνταγή παγωτού χωρίς προσθήκη αυγών, από μένα για τους φίλους μου.

Υλικά:
500 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, κρύα
1 κουτί φυτική κρέμα γάλακτος Morfat ή Ermol, σε θερμοκρασία δωματίου


Παγωτό φρούτα του δάσους

Μία νέα συνταγή για παγωτό. Ταξιδέψτε στην μαγική γεύση των φρούτων του δάσους... Απολαύστε μοναδικές γεύσεις άγριων φρούτων.

Υλικά:
500 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, κρύα
1/2 κουτί φυτική κρέμα γάλακτος (120 γρμ.) Morfat ή Ermol, σε θερμοκρασία δωματίου


Chocolat banane

Υπέροχο, εύκολο απολαυστικό γλύκισμα, με συνδιασμό μπανάνα και σοκολάτα... Δοκιμάστε το!!

Υλικά: 
Ένα μεγάλο τετράγωνο, η οβάλ πυρέξ, η ένα μέτριο τετράγωνο ταψάκι.

Γέμιση:
2 μεγάλα πακέτα μπισκότα cookies σοκολάτας με κομματάκια σοκολάτας
500 γρμ. κρέμα γάλακτος


Φρυγανιά, Ζακυνθινό γλυκό

Δροσερό και γευστικό παραδοσιακό γλυκό Ζακύνθου, με τον δικό μου πάντα τρόπο..
Υλικά για ένα ταψί ή πυρέξ 40Χ30 εκ. περίπου
1 πακέτο φρυγανιές (περίπου 16 φρυγανιές)
2 φάκελλα άνθος αραβοσίτου βανίλια, ή 85 γρμ. (όχι στιγμής)


Τούρτα σοκολάτα φράουλα (Red temptation)

Μία υπέροχη αρμονία γεύσης, ένας υπέροχος συνδυασμός σοκολάτας με φρέσκες φράουλες.
Μία δικιά μου συνταγή τούρτας σοκολάτας, με βάση τραγανό μπισκότο αμυγδάλου.
  μία στρώση κρέμα σοκολάτας, μία στρώση κρέμα φράουλας, και επικάλυψη γλάσο φράουλας. Ένας κόκκινος... πειρασμός.


Υλικά:
Θα χρειαστείτε 2 φόρμες στρογγυλές με τσέρκι, ή δύο τσέρκια στρογγυλά, διαμέτρου 26 cm το ένα, και 24 cm το άλλο.

Για την βάση μπισκότου:
50 γρμ. αλεύρι
130 γρμ. αμύγδαλο σε σκόνη (αλεσμένο στο μπλέντερ)


Print this page

Print Friendly and PDF