Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Σουδάκια με καραμέλα και αμύγδαλο

Σουδάκια. Ένα αγαπημένο γλύκισμα σε μικρούς και μεγάλους. Όλες οι συνταγές λίγο πολύ είναι ίδιες. Αυτή είναι μια συνταγή με την δικιά μου πινελιά, και την δικιά μου ξεχωριστή γεύση, και τρόπο. Δοκιμάστε την.

Υλικά:
Για την ζύμη: (30-35 σουδάκια περίπου)
180 γρμ. νερό
70 γρμ. γάλα


Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Παγωτό πορτοκάλι

Άλλη μία γευστική δροσερή συνταγή παγωτού, με γεύση από φρέσκα πορτοκάλια. Όλο δροσιά για το καλοκαίρι.
Υλικά:
400 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, κρύα ψυγείου
1 κουτί φυτική κρέμα γάλακτος, Morfat ή Ermol, σε θερμοκρασία δωματίου


Παγωτό φιστίκι

Άλλη μία νέα δροσερή και υπέροχη σπιτική συνταγή μου, παγωτό με γεύση φιστίκι. 
Υλικά:
400 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, κρύα
1 κουτί φυτική κρέμα γάλακτος Morfat ή Ermol, σε θερμοκρασία δωματίου


Κρέμα αμυγδάλου

Υπέροχη κρέμα αμυγδάλου, για πολλές χρήσεις, όπως να γεμίστε κρουασάν, κορνεδάκια, ταρτάκια κ.λ.π..
Υλικά:
260 γρμ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
50 γρμ. αμυγδαλόσκονη


Κέικ πορτοκαλιού

Το ποιο αφράτο και μοσχομυροδάτο κέικ που φάγατε ποτέ. Μία συνταγή που την φτιάχνω πάνω από 30 χρόνια, και πάντα με βγάζει ασπροπρόσωπο... Δοκιμάστε την.
Υλικά:
1 αλεύρι κόκκινη φαρίνα, ή φαρινάπ (500 γρμ.)
1 βούτυρο βιτάμ (250 γρμ.) σε θερμοκρασία δωματίου


Παγωτό φράουλα

Εύκολη σπιτικιά συνταγή, με γεύση από φρέσκες φράουλες.
Υλικά:
400 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, κρύα
1 κουτί φυτική κρέμα γάλακτος Morfat ή Ermol, σε θερμοκρασία δωματίου


Παγωτό πραλίνας φουντουκιού

Είναι ένα σπιτικό υπέροχο εύκολο παγωτό με βάση το γάλα, χωρίς αυγά, δοκιμασμένο. Είναι βασική συνταγή με γεύση πραλίνας φουντουκιού. Απλά δοκιμάστε το!!
Υλικά:
400 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, κρύα
1 κουτί φυτική κρέμα γάλακτος Morfat ή Ermol, σε θερμικρασία δωματίου


Παγωτό μπισκότο (cookies)

Συνεχίζουμε τις δροσερές και υπέροχες σπιτικές συνταγές παγωτού, με νέες γεύσεις. Μία νέα γεύση από εμένα, με άρωμα μπισκότου. Δοκιμάστε την. Η φώτο είναι ενδεικτική.
Υλικά βάσης:
400 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, κρύα
1 κουτί φυτική κρέμα γάλακτος Morfat ή Ermol, σε θερμοκρασία δωματίου


Παγωτό μπανάνα

Εύκολη σπιτικιά συνταγή. Παγωτό μπανάνα, με φρέσκες μπανάνες.
Υλικά:
4 μπανάνες αρκετά γινωμένες, κρύες
50 γρμ. μέλι


Print this page

Print Friendly and PDF