Dulce de leche, ή απλά, καραμελωμένο γάλα ζαχαρούχο. Το χρησιμοποιούμε για μπανόφι, αλλά και για πολλές άλλες χρήσεις στη ζαχαροπλαστική. Υπάρχουν δύο τρόποι που μπορούμε να καραμελώσουμε το ζαχαρούχο γάλα.
1ος τρόπος:
Υλικά:
1 κουτί σφραγισμένο ζαχαρούχο γάλα
Εκτέλεση:
- Βάζουμε το κουτί σφραγισμένο όπως είναι σε μία κατσαρόλα μεγάλη, (μπορούμε να βάλουμε 2-3 μαζί, δεν χαλάνε για αρκετούς μήνες), και τα σκεπάζουμε καλά με νερό.