Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Ινδοκάρυδο σιροπιαστό με αμυγδαλόψιχα

Σπέσιαλ μοναδικό ινδοκάρυδο σιροπιαστό, με αμυγδαλόψιχα!! Ένα γλυκό που δεν το έχετε φάει ποτέ. Μοναδικές όπως πάντα δημιουργίες γεύσεων,  από το SintagesPanos για εσάς... Η διαφορά της γεύσης? το καβουρδισμένο αμύγδαλο, και το βούτυρο γάλακτος... Δοκιμάστε το και θα δείτε την διαφορά!!
Υλικά για ταψί 25X34 εκ.:

Για την ζύμη:
200 γρμ. σιμιγδάλι ψιλό
150 γρμ. αλεύρι που φουσκώνει


Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Βασιλόπιτα joconde

Φέτος για το 2015, σας έφτιαξα άλλη μια βασιλόπιτα. Βασιλόπιτα joconde, (γιοκόντ), μια αλλιώτικη... βασιλόπιτα, για αλλιώτικα... γούστα. Με αφράτο μπισκουί joconde, και γεμιστή με μους φυστικοβούτυρο. Δοκιμάστε την. Οι φώτο είναι από άλλη συνταγή.
Υλικά για τσέρκι 25X30 εκ. περίπου: 

Για το μπισκότο:
250 γρμ.  αμυγδαλόσκονη
125 γρμ. φιστίκι Αιγήνης, τριμμένο σκόνη


Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Τούρτα φρούτα του δάσους και φράουλες

Μια φανταστική τούρτα με φρούτα του δάσους και φράουλες. Εμπνευσμένη από τη συνταγή του Γάλλου Chef  Martin Diez "Τούρτα με μύρτιλλα". Η συνταγή είναι τροποποιημένη με διαφορετικά φρούτα, και με μερικά εφέ χρωμάτων από εμένα. Επίσης επειδή η συνταγή αυτή ήταν δοκιμαστική, για να βγάλω την ποσότητα των υλικών που χρειάζομαι για τα συγκεκριμένα τσέρκια, δεν μου έφτασε η μους, και έτσι έκανα μια δεύτερη στα γρήγορα, με σοκολάτα, και την ανακάτεψα με φρούτα που μου περίσσεψε... Άλλωστε φαίνεται και στις φώτο, και έγινε καταπληκτική. Οπότε έχουμε και αυτή την εναλλακτική συνταγή, με δυο μους. Μια μους φρούτα του δάσους, και μια με σοκολάτα/φρούτα δάσους.
Υλικά για τσέρκι 22 εκ. διάμετρο X 6 εκ. ύψος.:

Για τη βάση μπισκότου, τσέρκι 20 cm.: 
100 γρ. ζάχαρη άχνη
70 γρ. φιστίκι Αιγίνης, σκόνη


Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Βασιλόπιτα με κάσιους σταφίδα και μπαχαρικά

Η Βασιλόπιτα του 2015!! με κάσιους, και μαύρη σταφίδα. Αρωματισμένη με πορτοκάλι, ρούμι, μαστίχα, και μπαχαρικά!! Ένα τέλειο αριστούργημα.
Υλικά: (για τσέρκι ή ταψάκι 28-30 εκ. διάμετρο, 14-16 κομμάτια)
300 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
320 γρμ. ζάχαρη άχνη


Ζαχαρόπαστα

Η γνωστή μας ζαχαρόπαστα, για πολλές-πολλές χρήσεις στην ζαχαροπλαστική.
Υλικά για 700 γρμ. ζύμης:
10 γρμ. φύλλα ζελατίνης, ( 6 φύλλα 1 συσκευασία σούπερ μάρκετ)
25 γρμ. νερό κρύο


Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Τάρτα μαρέγκας με φρούτα

Μοναδική πρωτότυπη τάρτα με μαρέγκα, γεμισμένη με μήλο, αχλάδι, και αποξηραμένα φρούτα.
Υλικά για τσέρκι 24 εκ. ή φόρμα για κέικ με αποσπόμενο τσέρκι: 

Για την Ελβετική μαρέγκα:
100 γρμ. ασπράδι αυγού
200 γρμ. ζάχαρη άχνη


Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Μους lemon curd

Για τους λάτρεις του λεμονιού, και όχι μόνο. Μους με κρέμα λεμονιού, δροσερή, απολαυστική.
Υλικά για 5 μπολ, ή 7 ποτήρια: 
220 γρμ. ζάχαρη κρυσταλλική
160 γρμ. φρέσκο ​​χυμό λεμονιού


Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Κρέμα αμυγδάλου

Κάνει για πολλές χρήσεις, όπως να γεμίστε κρουασάν, κορνεδάκια, ταρτάκια, μπισκότα, μακαρόν, κ.λ.π..
Υλικά:
260 γρμ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
70 γρμ. αμυγδαλόσκονη


Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Cheesecake σοκολάτας με oreo

Υπέροχο cheesecake σοκολάτας, με βάση από μπισκότα oreo, επικάλυψη με σάλτσα σοκολάτας, και τριμμένα oreo.
Υλικά για στρογγυλή φόρμα 24 εκ.

Για την βάση μπισκότου oreo:
270 γρμ. μπισκότα oreo σοκολάτας, τριμμένα στο μούλτι σκόνη
70 γρμ. βούτυρο ανάλατο λιωμένο


Κρέμα βουτύρου

Εύκολη απαλή κρέμα βουτύρου, για πολλές χρήσεις γλυκών ψυγείου. Ενδεικνύεται πιο πολύ για γέμιση γλυκών, όπως κορμούς, παστάκια, κ.λ.π. Μπορούμε όμως να την χρησιμοποιήσουμε και για γαρνίρισμα γλυκών, αλλά δεν έχει την απόλυτη υφή της μους.
Υλικά:
220 γρμ. άχνη ζάχαρη
300 γρμ. βούτυρο βιτάμ, πλάκα όχι soft. Σε θερμοκρασία δωματίου


Print this page

Print Friendly and PDF