Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Μπισκοτοπιτάκια καρυδιού με καραμέλα

Υπέροχα μπισκότα με κάσιους, τυλιγμένα με τριμμένο καρύδι, με γέμιση καραμέλα γάλακτος, και γαρνιρισμένα με γλάσο σοκολάτας. Η συνταγή είναι παραλλαγή άλλης συνταγής, φτιαγμένη με την δική μου πινελιά, για καλύτερα ακόμα αποτελέσματα στη γεύση.
Για τη ζύμη μπισκότου: 
200 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
40 γρμ. κάσιους, ψιλοαλεσμένα, (σχεδόν σκόνη)


Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Καλαμπομαγέρεμα

Καλαμπομαγέρεμα το λέγαμε οι Ζακινθινοί, ή καλαμποκάλευρο, ή χυλός καλαμποκάλευρου, με αυτό φτιάχνουμε και την μπομπότα. Ας γυρίσουμε στην κατοχική εποχή... και μετά. Όλοι το θυμόμαστε, με αυτό έζησαν στην κατοχή πάρα πολλοί, μικροί και μεγάλοι.  Μία Ζακυνθινή σπεσιαλιτέ, νόστιμη, και... πολύ θρεπτική. Ιδανική για πρωινό.
Υλικά για δύο πιάτα:
2 ποτήρια νερό
4 καλές κουτ. σ. καλό καλαμποκάλευρο


Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Τάρτα ξερών φρούτων, σοκολάτα, και καραμελωμένα φουντούκια

Τραγανή τάρτα, με γέμιση πάστας καραμελωμένου φουντουκιού, πάστα ξερών φρούτων, και ξηρούς καρπούς. Με υπόστρωμα σοκολάτα γκανάζ, αρωματισμένη με ουίσκι. Και επικάλυψη με σάλτσα καραμέλας, και σαντιγί αρωματισμένη με νες καφέ και βανίλια. Τα σχόλια δικά σας... Φώτο αναμένεται..
Υλικά:

Για την τάρτα:
250 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
80 γρμ. βούτυρο βιτάμ παγωμένο


Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Τούρτα σοκολατίνα - φράουλα

Σοκολάτα και φράουλα, με αφράτο παντεσπάνι σοκολάτας, υπέροχη κρέμα φράουλας για πρώτη στρώση, και κρέμα σοκολάτας για δεύτερη και τρίτη στρώση. Με επικάλυψη γλάσου σοκολάτας, αρωματισμένο με μέλι και ουίσκι. Δεν νομίζω να υπάρχει τίποτα καλύτερο, από το να γευτείτε μαζί με τα αγαπημένα σας πρόσωπα, αυτή την φανταστική τούρτα. Οι φώτο είναι ενδεικτικές.
Υλικά για τσέρκι 24-26 εκ.:

Για το παντεσπάνι:
210 γρμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
180 γρμ. ζάχαρη


Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Bananacheese

Bananacheese, άλλο ένα πάντρεμα μπανόφι, με τσιζκέικ. Μια ακόμα φανταστική υπέροχη, δικιά μου δημιουργία. Η φώτο είναι ενδεικτική.
Υλικά για φόρμα με τσέρκι 24-26 εκ.:

Για τη βάση μπισκότου:
300 γρμ. μπισκότα digestive
80 γρμ. βούτυρο βιτάμ λιωμένο


Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Ζελέ επικάλυψης ουδέτερο

Διάφανο ζελέ για επικάλυψη προϊόντων ζαχαροπλαστικής. Είναι ένα ζελέ ουδέτερο σε γεύση, και το χρησιμοποιούμε για να επικαλύπτουμε ιδιαιτέρως φρέσκα φρούτα για διακόσμηση γλυκών, και να τους δίνει γυαλάδα και φρεσκάδα. Μπορούμε όμως και να το χρωματίσουμε, ώστε να το χρησιμοποιήσουμε και σαν επικάλυψη σε τούρτες, πάστες, τάρτες κ.λ.π. Το ζελέ αυτό παραμένει αρκετά παχύρρευστο, και δεν πήζει αρκετά.
Υλικά:
200 γρμ. νερό
200 γρμ. ζάχαρη
60 γρμ. γλυκόζη


Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Ταρτάκια ατομικά, με σοκολάτα και ξηρούς καρπούς

Πανέμορφα νόστιμα, και εύκολα ταρτάκια με ξηρούς καρπούς και σοκολάτα. Για όποια χρήση θέλετε, γιορτές, πάρτι κ.λ.π.

Υλικά:
15 περίπου έτοιμα ταρτάκια μεγάλα, 8,5 cm. διάμετρο
500 γρμ. κουβερτούρα 35% κακάο, τεμαχισμένη


Τούρτα μπισκότο Μιράντα

Τι πιο απολαυστικό από ένα γλυκό με το υπέροχο άρωμα του μπισκότου Μιράντα. Δοκιμάστε αυτή την φανταστική τούρτα με κρέμα από μπισκότα Μιράντα, βάση από μπισκότο αμυγδάλου, και με επικάλυψη μους μπισκότου Μιράντα.
Υλικά για τσέρκι 26 cm:

Για τη βάση μπισκότου:
40 γρμ. αλεύρι
100 γρμ. αμύγδαλο σε σκόνη (αλεσμένο στο μπλέντερ)


Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Πραλίνα φουντουκιού - Μερέντα

Υπέροχη σπιτική μερέντα, με πραλίνα φουντουκιού, από καραμελωμένα φουντούκια.
Υλικά:
300 γρμ. γάλα ζαχαρούχο
120 γρμ. κουβερτούρα πραλίνας φουντουκιού, τεμαχισμένη


Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Πάστες Μιράντα

Φανταστικό άρωμα μπισκότου Μιράντα. Μία πάστα που δεν έχετε ξαναφάει. Η φώτο είναι ενδεικτική.
Υλικά:

Για το παντεσπάνι αμυγδάλου:
200 γρμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
230 γρμ. αμύγδαλα αλεσμένα σκόνη με την φλούδα, ή ασπρισμένα


Print this page

Print Friendly and PDF