Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Τούρτα μπισκότο Μιράντα

Τι πιο απολαυστικό από ένα γλυκό με το υπέροχο άρωμα του μπισκότου Μιράντα. Δοκιμάστε αυτή την φανταστική τούρτα με κρέμα από μπισκότα Μιράντα, βάση από μπισκότο αμυγδάλου, και με επικάλυψη μους μπισκότου Μιράντα.
Υλικά για τσέρκι 26 cm:

Για τη βάση μπισκότου:
40 γρμ. αλεύρι
100 γρμ. αμύγδαλο σε σκόνη (αλεσμένο στο μπλέντερ)


Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Πραλίνα φουντουκιού - Μερέντα

Υπέροχη σπιτική μερέντα, με πραλίνα φουντουκιού, από καραμελωμένα φουντούκια.
Υλικά:
300 γρμ. γάλα ζαχαρούχο
120 γρμ. κουβερτούρα πραλίνας φουντουκιού, τεμαχισμένη


Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Πάστες Μιράντα

Φανταστικό άρωμα μπισκότου Μιράντα. Μία πάστα που δεν έχετε ξαναφάει. Η φώτο είναι ενδεικτική.
Υλικά:

Για το παντεσπάνι αμυγδάλου:
200 γρμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
230 γρμ. αμύγδαλα αλεσμένα σκόνη με την φλούδα, ή ασπρισμένα


Πάστες oreo

Πρωτότυπες, υπέροχες, πάστες με μπισκότα oreo, και με μία πρωτότυπη επικάλυψη πάστας, από μπισκότα oreo. Δεν μένει, παρά να τις δοκιμάσετε. Μπορείτε αν θέλετε να την κάνετε και υπέροχη τούρτα, χρησημοποιώντας μία στρογγυλή φόρμα με τσέρκι 24-26 εκ. Η φώτο είναι ενδεικτική.
Υλικά:

Για το παντεσπάνι σοκολάτας:
230 γρμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
30 γρμ. κακάο


Τούρτα πραλίνας αμυγδάλου - σοκολάτα

Παραλαγή συνταγής με δικό μου τρόπο. Η φώτο είναι ενδεικτική.
Υλικά:

Για τη βάση μπισκότου:
100 γρμ. αμύγδαλο σε σκόνη
60 γρμ. ζάχαρη


Βάση μπισκότου για τούρτες

Αυτή είναι μία βασική συνταγή μπισκότου, για τούρτες επί το πλείστον. Μπορούμε να την παραλάξουμε με φουντούκι, να προσθέσουμε κακάο για σοκολατένιο μπισκότο, κ.λ.π. Το μπισκότο αυτό, δεν είναι απαραίτητο να το σιροπιάσουμε, ανάλογα που θα το χρησημοποιήσουμε. Το πάχος του δεν πρέπει να ξεπερνά το μισό εκ. άψητο, και το 1 εκ. ψημένο
Υλικά για 2 δίσκους 24 - 26 εκ.:
40 γρμ. αλεύρι
100 γρμ. αμύγδαλο σε σκόνη (αλεσμένο στο μπλέντερ), ή φουντούκια


Καρυδόπιτα

Λαχταριστή μοσχομυροδάτη καρυδόπιτα. 

Υλικά:
500 γρμ. φρυγανιά τριμμένη
200 γρμ. αλεύρι μαλακό


Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Τούρτα σοκολάτα - μπανάνα, με μπισκότο

Άλλη μία τούρτα σοκολάτα - μπανάνα. Τώρα με έναν διαφορετικό τρόπο παρασκευής, και βάση από τραγανό μπισκότο φουντουκιού, με επικάλυψη γλάσου σοκολάτας γάλακτος. Η φώτο είναι ενδεικτική.

Υλικά: Για τσέρκι 26 εκ. για τη βάση και τούρτα, και 22 εκ. για την κρέμα μπανάνα

Για τη βάση μπισκότου:
25 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
70 γρμ. φουντούκια σε σκόνη (αλεσμένα στο μπλέντερ)


Τούρτα σοκολάτα - μπανάνα

Μπανάνα και σοκολάτα, ο καλύτερος συνδυασμός γεύσεων. Απολαύστε την. Η φώτο είναι ενδεικτική.

Υλικά για φόρμα με τσέρκι 26 εκ.

Για το παντεσπάνι σοκολάτας:
250 γρμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
190 γρμ. ζάχαρη


Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Μαρμελάδα πορτοκάλι

Υπέροχη σπιτική μαρμελάδα. Με διαλεγμένα πορτοκάλια από εσάς τους ίδιους, και φτιαγμένη με τα χεράκια σας, χωρίς συντηρητικά, και περιττές χημικές προσθέσεις. Διαβάστε προσεχτικά τις σημειώσεις στο τέλος.

Υλικά:
1 κιλό καθαρισμένα πορτοκάλια, σάρκα
και τις φλούδες λεπτοκομμένες
ζάχαρη ανάλογα με την ποσότητα πορτοκαλιού


Print this page

Print Friendly and PDF