Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Trifle με φράουλες 2

Εύκολη και απλή συνταγή, με λίγα, και απλά υλικά. Ένα δροσερό και γευστικότατο γλύκισμα με φράουλες. Εφτά διαφορετικές γεύσεις θα στροβιλίζουν τον ουρανίσκο σας... Μπισκότο, σοκολάτα, λευκή σοκολάτα, φράουλα, και σαντιγί με άρωμα βανίλιας και καραμέλας.
Υλικά για 4 μπολ, ή μεγάλα ποτήρια για trifle:

Για βάση:
8-10 οτιδήποτε μπισκότα έχετε, oreo, digestive, κ.λ.π..
1 κουτ. σ. μέλι

λίγο σιρόπι φράουλας, ή μαρμελάδα διαλυμένη σε ίση ποσότητα νερού

Για γέμιση:
300 γρμ. φρέσκες φράουλες, (για όλο το γλυκό)
660 γρμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, (2 συσκευασίες x 330 γρμ.)
150 γρμ. σοκολάτα κουβερτούρα λευκή, τεμαχισμένη
100 γρμ. σοκολάτα κουβερτούρα μαύρη, 35% κακάο, τεμαχισμένη
2 κουτ. σ. ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
1 κουτ. γλ. σιρόπι καραμέλας
λίγο σιρόπι, ή μαρμελάδα φράουλας διαλυμένη σε ίση ποσότητα νερού

Επικάλυψη:
Σαντιγύ
ψιλοκομμένες φράουλες, (από τα 300 γρμ.)
σιρόπι, ή μαρμελάδα φράουλας διαλυμένη σε ίση ποσότητα νερού
Εκτέλεση:

Βάση:
Ψιλοκόβουμε τα μπισκότα στο μούλτι, και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε το μέλι, με το σιρόπι φράουλας, ή την διαλυμένη μαρμελάδα, και το αδειάζουμε στα μπισκότα. (Αν δεν έχετε μέλι, δεν πειράζει, απλά βάλτε παραπάνω σιρόπι). Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν με το σιρόπι αυτό. Μοιράζουμε τη βάση μπισκότου, σε 4 μπολ, και το στρώνουμε με ένα κουτάλι.

Γέμιση:
Καθαρίζουμε, και πλένουμε καλά τις φράουλες.
Κρατάμε 4 μικρές φράουλες ολόκληρες, και τις υπόλοιπες τις ψιλοκόβουμε στη σανίδα.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή. Παίρνουμε τη μισή, και στην υπόλοιπη μισή ρίχνουμε την άχνη ζάχαρη, τη βανίλια, το σιρόπι καραμέλας, και συνεχίζουμε το χτύπημα να γίνει σφιχτή σαντιγύ. Βάζουμε την σαντιγύ σε ένα μπολάκι, και την φυλάμε στο ψυγείο.
Χωρίζουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος, σε δύο μέρη. Λιώνουμε προσεχτικά τις δύο σοκολάτες, (χωριστά), και τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.
Ρίχνουμε δύο κουταλιές κρέμας μέσα στη μαύρη κουβερτούρα, ανακατεύοντας καλά να ενσωματωθεί. Ρίχνουμε άλλες δύο κουταλιές, ανακατεύουμε καλά, και μετά ρίχνουμε όλη την κρέμα. Ανακατεύουμε απαλά να ενσωματωθεί καλά, και μοιράζουμε την μους στα μπολ. Την ισιώνουμε με ένα κουτάλι. Παίρνουμε σχεδόν τις μισές ψιλοκομμένες φράουλες, (από τα 300 γρμ.) και τις ανακατεύουμε με λίγο σιρόπι φράουλας, ή με μαρμελάδα διαλυμένη με νερό. Τις μοιράζουμε στα μπολ, επάνω στη μους σοκολάτας, και τις ισιώνουμε καλά. Βάζουμε τα μπολ στο ψυγείο, και φτιάχνουμε την μους λευκής σοκολάτας.
Κάνουμε την ίδια διαδικασία με την άλλη μους. Δηλαδή, δύο κουταλιές κρέμας γάλακτος, μέσα στη λιωμένη σοκολάτα, ανακάτεμα, και ούτω καθεξής, ώστε να έχουμε και εδώ μια λευκή απαλή μους.
Μοιράζουμε, και αδειάζουμε την μους στα μπολ, επάνω στις φράουλες. Ισιώνουμε λίγο, και ρίχνουμε από μισή σχεδόν κουταλιά ψιλοκομμένες φράουλες. Ισιώνουμε καλά την μους, ώστε οι φράουλες να βυθιστούν εντελώς μέσα στην μους. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 3 περίπου ώρες, να παγώσει καλά.
Σημείωση: Μπορούμε να βάλουμε τις φράουλες μέσα σε όλη την μους, πριν την μοιράσουμε στα μπολ. Απλά θέλει απαλό ανακάτεμα, μία-δύο φορές, διότι υπάρχει πιθανότητα να κόψη η μους με το πολύ ανακάτεμα, από τα υγρά που θα βγάλουν οι φράουλες.

Ολοκλήρωση:
Αφού έχει παγώσει το γλυκό, βάζουμε τη σαντιγύ σε σακούλα του κορνέ, και φτιάχνουμε από μία μεγάλη ροζέτα σαντιγύς, σε κάθε μπολ. Καρφώνουμε όρθια την ολόκληρη φράουλα στην κορυφή, και πασπαλίζουμε τις υπόλοιπες ψιλοκομμένες φράουλες που μας έμειναν, επάνω στη σαντιγύ. Ρίχνουμε λίγο σιρόπι φράουλας, ή μαρμελάδα διαλυμένη με νερό, και σερβίρουμε.
Προσοχή. Το σιρόπι το βάζουμε μόνο όταν είναι να σερβίρουμε το γλυκό. Διότι αν το βάλουμε, και το φυλάξουμε στο ψυγείο, θα τρέξει στην σαντιγύ, και θα μας χαλάσει το full style του γλυκού μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF