Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Cheesecake με ακτινίδια

Ένα φανταστικό cheesecake με ακτινίδια. Με επικάλυψη από φρέσκα ακτινίδια, και σάλτσα ακτινιδίων. Οι φώτο είναι ενδεικτικές.
Υλικά:

Για την βάση μπισκότου: (Για στρογγυλή φόρμα με τσέρκι 24-26 cm.)
400 γρμ. μπισκότα digestive
100 γρμ. βούτυρο λιωμένο
50 γρμ. κάσιους ψημένα, τριμμένα σκόνη

Για την κρέμα:
500 γρμ. τυρί κρέμα, (τύπου philadelphia)
100 γρμ. ζάχαρη άχνη
2 ακτινίδια ώριμα, πολτοποιημένα
400 γρμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη σε μορφή γιαουρτιού
10 γρμ. φύλλα ζελατίνα
5 κουτ. σ. κρέμα γάλακτος ζεστή

Επικάλυψη, σάλτσα ακτινίδιων:
5 γρμ. φύλλα ζελατίνα
150 ml νερό αρκετά ζεστό
50 γρμ. ακτινίδια πολτοποιημένα
15 γρμ. ζάχαρη άχνη

1 - 2 ακτινίδια καθαρισμένα, και κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες

Εκτέλεση:

Βάση μπισκότου:
1. Λιώνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία το βούτυρο.
2. Αλέθουμε στο multi τα μπισκότα με τα κάσιους, σε σκόνη.
3. Βάζουμε το βούτυρο, τα μπισκότα, και τα κάσιους σε ένα μπολ, και τα ανακατεύουμε καλά.
4. Τα στρώνουμε στην βάση της φόρμας του cheesecace, και τα πιέζουμε καλά με ένα κουτάλι, ή με ένα φαρδύ ποτήρι.
5. Το βάζουμε στο ψυγείο για 20 με 30 λεπτά.

Κρέμα:
1. Βάζουμε την ζελατίνη σε κρύο νερό να μουσκέψει.
2.Σε ένα μπολ δουλεύουμε καλά με το σύρμα το τυρί κρέμα, με τη ζάχαρη άχνη. Προσθέτουμε και τον πουρέ ακτινίδιων, και χτυπάμε να γίνουν μία κρέμα.
3. Στίβουμε καλά τη ζελατίνη, και την διαλύουμε στις 5 κουταλιές ζεστής κρέμας γάλακτος. Την κρυώνουμε, και την αδειάζουμε στο μείγμα τυριού. Ανακατεύουμε καλά.
4. Προσθέτουμε διαδοχικά την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος, και ανακατεύουμε καλά με μία πλαστικιά σπάτουλα, να ενσωματωθούν.
5. Αδειάζουμε την κρέμα επάνω στη βάση μπισκότου, την ισιώνουμε καλά, και την βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να παγώσει, και να σφίξει η κρέμα, ή στην κατάψυξη για 1-1,30 ώρα.

Επικάλυψη, σάλτσα ακτινίδιων:
1. Βάζουμε την ζελατίνη σε κρύο νερό να μουσκέψει.
2. Την διαλύουμε στα 100 ml ζεστού νερού, προσθέτουμε και τη ζάχαρη άχνη, και ανακατεύουμε καλά να λιώσουν. Την ενσωματώνουμε με τον πουρέ ακτινίδιων.
3. Την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς σε θερμοκρασία δωματίου.
Ολοκλήρωση:
1. Αφού σφίξει η κρέμα, τοποθετούμε κυκλικά στην άκρη τις φέτες ακτινίδια, και μερικές στη μέση. (αν θέλετε μπορείτε να καλύψετε όλη την επιφάνεια).
2. Αδειάζουμε επάνω τη σάλτσα ακτινίδιων, και την απλώνουμε απαλά σε όλη την επιφάνεια.
3. Τοποθετούμε ξανά το γλυκό στο ψυγείο, να σφίξει καλά η κρέμα, και η σάλτσα. Η σάλτσα δεν θα γίνει σφιχτός ζελές, απλά αρκετά παχύρρευστη σάλτσα.
4. Αφαιρούμε προσεχτικά το τσέρκι χρησιμοποιώντας ένα φλόγιστρο, κόβουμε σε κομμάτια, και σερβίρουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF