Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Oreo fudge

Ένα υπέροχο και εύκολο γλύκισμα. Η συνταγή είναι μεταφρασμένη από ξένη συνταγή αποκλειστικά για το SintagesPanos, και φυσικά έχω προσθέσει την δικιά μου πινελιά για πιο απολαυστικά αποτελέσματα στη γεύση.
Υλικά για ένα ταψί 25x25 εκ.:
350 γρμ. λευκή κουβερτούρα
2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
5 μπισκότα oreo με γέμιση σοκολάτας, μέτρια χοντροκομμένα
100 γρμ. σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρα
350 γρμ. σοκολάτας γάλακτος, Lacta, ή άλλη προτιμήσεώς σας
λίγο σιρόπι καραμέλας Carte D'ore
3-4 πακέτα μπισκότα oreo με επικάλυψη λευκής σοκολάτας
Εκτέλεση:
Καλύπτουμε το ταψί σε όλη την επιφάνεια, και τα πλαϊνά με λαδόκολλα.

Πρώτο μείγμα: 
1. Στο φούρνο μικροκυμάτων λιώνουμε προσεχτικά την λευκή σοκολάτα, με το ένα ζαχαρούχο γάλα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να μην μας καεί. Αφού λιώσει προσθέτουμε τα χοντροκομμένα oreo, και τις σταγόνες κουβερτούρα. Αδειάζουμε το μείγμα ομοιόμορφα στο ταψί.
2. Ρίχνουμε ψιχαλιστά ελάχιστο σιρόπι καραμέλας επάνω στην κρέμα, και στρώνουμε τα μπισκότα oreo το ένα δίπλα στο άλλο, ώστε να καλύψουμε όλη την επιφάνεια τις κρέμας. Ξαναρίχνουμε ψιχαλιστά ελάχιστο σιρόπι καραμέλας.
Δεύτερο μείγμα: 
1. Στο φούρνο μικροκυμάτων λιώνουμε προσεχτικά τη σοκολάτα γάλακτος με το δεύτερο ζαχαρούχο γάλα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να μην μας καεί. Αφού λιώσει, ανακατεύουμε να γίνει λείο μείγμα, και το αδειάζουμε ομοιόμορφα πάνω στο πρώτο μείγμα με τα μπισκότα.
2. Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά. Ξεφορμάρουμε, κόβουμε σε κομμάτια φέτες 2,5 - 3 εκ. πλάτος, και σερβίρουμε με σιρόπι καραμέλας, ή σοκολάτας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF