Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Μπισκότα βουτύρου

Καταπληκτικά, νόστιμα και όμορφα μπισκοτάκια βουτύρου για τον καφέ, το πρωινό, και κάθε στιγμή. Η συνταγή είναι από ξένο site, και έχει μεταφραστεί από εμένα, αποκλειστικά για το SintagesPanos.
Υλικά:
230 γρμ. ανάλατο βούτυρο γάλακτος, σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρμ. ζάχαρη κρυσταλλική


Τούρτα φράουλα - δαμάσκηνο

Τούρτα με φράουλες και δαμάσκηνα. Ένας γλυκός πειρασμός, από μπισκότο φουντουκιού για βάση, με επίστρωση από τραγανή σπιτική φεγεντίνη, γέμιση δαμάσκηνου, και από πάνω μους δαμάσκηνου. Άλλη μια γέμιση από φρέσκες φράουλες, και δεύτερη μους από φρέσκες φράουλες. Τέλος επικάλυψη με ένα υπέροχο γλάσο. Απλά ένας υπέροχος συνδυασμός.
Την τούρτα την έφτιαξα ιδικά για τα γενέθλιά μου.
Υλικά για τσέρκι 24 εκ.

Για το μπισκότο βάσης:
25 γρμ. αλεύρι
70 γρμ. φουντούκι τριμμένο σε σκόνη


Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Σάμαλι

Υπέροχο αρωματικό σάμαλι. Η συνταγή είναι Πολίτικη, και της έχω κάνει μερικές αλλαγές για ακόμα πιο καλύτερο. Δοκιμάστε την.
Υλικά για ένα ταψί 27x35 ή 30x30 εκ.

Για τη ζύμη:
500 γρμ. σιμιγδάλι χοντρό
260 γρμ. σιμιγδάλι ψιλό


Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Πορτοκαλένιο υγρό κέικ

Το πιο πορτοκαλένιο και μυρωδάτο κέικ που φάγατε... ποτέ!! με πολτό από ολόφρεσκα μυρωδάτα πορτοκάλια. Τέλος, από πάνω λουσμένο με μια υπέροχη σάλτσα από φρέσκο πολτό πορτοκάλι. Δεν είναι ένα συνηθισμένο απλό "κέικ πορτοκαλιού", είναι ένα "πορτοκαλένιο κέικ". Ένα υπέρ πορτοκαλένιο κέικ, σε ελαφρώς υγρή μορφή, και με έντονη γεύση και άρωμα του πορτοκαλιού. Και μαζί με τη σάλτσα, σε απογειώνει!!
Υλικά:

Για το κέικ:
400 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γρμ. μαργαρίνη βιτάμ,  σε θερμοκρασία δωματίου


Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

Τάρτα σοκολάτα πραλίνα και καραμελωμένα μήλα

Μια υπέροχη τάρτα με σοκολάτα πραλίνα φουντουκιού, και καραμελωμένα μήλα. Αποτελείται από βάση με δημητριακά ολικής αλέσεως και μέλι, από πάνω μια επίστρωση με πάστα πραλίνα φουντουκιού, καραμελωμένα μήλα, μους με δυο σοκολάτες, (μαύρη, και σοκολάτα πραλίνα φουντουκιού), και τέλος γαρνιρισμένη με καραμελωμένα φουντούκια, σταγόνες σοκολάτας γάλακτος, και σιρόπι καραμέλας. Απλά... Θεϊκή!!!
Υλικά για τσέρκι 24 εκ.:

Για την βάση μπισκότου:
60 γρμ. δημητριακά, κορν φλέικς ολικής αλέσεως προτιμήσεώς σας
150 γρμ. μπισκότα digestive ολικής αλέσεως


Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Μαρμελάδα μανταρίνι

Τέλεια πετυχημένη μαρμελάδα μανταρίνι. Απολαύστε το υπέροχο άρωμα που δίνει το μανταρίνι, και επιπλέον αρωματισμένη με φρεσκοτριμμένους κόκκους κόλιανδρο. Μοναδική γεύση και άρωμα!!

Υλικά:
1 κιλό καθαρισμένα μανταρίνια, σάρκα (λεπτόφλουδα, ή χοντρόφλουδα κατόπιν προτίμησής μας)
τις φλούδες λεπτοκομμένες, ή ξύσμα από τις φλούδες*
700 γρμ. ζάχαρη


Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Ταχίνι

Υπέροχο σπιτικό ταχίνι, με αποφλοιωμένο και καβουρδισμένο λευκό σησάμι. 100% πολτοποιημένο. Πολύ καλύτερο και από του εμπορίου.
Για να φτιάξουμε σπιτικό ταχίνι, θα πρέπει να έχουμε τα εξής εργαλεία.
Ένα πολυμίξερ, (κόφτης) χωρητικότητας 1,5 λίτρο, ή ένα μεγάλο μούλτι μπλέντερ, (κάνει και μικρό, αλλά θέλει περισσότερη ώρα). Και ένα καλό δυνατό μπλέντερ.

Υλικά:
1/2 κιλό καλό σησάμι αποφλοιωμένο, λευκό
λίγο σπορέλαιο, ή σησαμέλαιο
ελάχιστο αλάτι, προαιρετικά, και ανάλογα την χρήση


Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Apple dumplings

Εξαιρετικό γλύκισμα με μήλο τυλιγμένο σε φύλλο σφολιάτας, και ψημένα σε σιρόπι ζάχαρης κανέλας, και μπαχαρικών. Είναι εύκολα, και καταπληκτικά. Στη συνταγή έχω κάνει παραλλαγή, και έχω προσθέσει επιπλέον υλικά για καλύτερη γεύση και άρωμα. Είναι μεταφρασμένη από εμένα, αποκλειστικά για το sintagesPanos. 

Υλικά για 16 κομμάτια:
2 φύλλα σφολιάτας
2 μήλα fuji ή 2 πράσινα μήλα


Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Pancakes

Υπέροχα πανκέικς για πρωινό, αλλά και για οποιαδήποτε ώρα. Δοκιμάστε τα με μπανάνες και σιρόπι σοκολάτας. Θα ξετρελαθείτε!!
Υλικά:
230 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
60 γρμ. ζάχαρη
1 1/2 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ


Golden syrup

Γκόλντεν σίροπ, ένα σιρόπι για πολλές χρήσεις στην ζαχαροπλαστική. Φτιάξτε το μόνοι σας, παρόμοιο με του εμπορίου.
Υλικά:

1ο μείγμα:
100 γρμ. ζάχαρη
25 γρμ. νερό


Print this page

Print Friendly and PDF