Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Κέικ μήλου με κόλιανδρο και κρέμα βαλσάμικο

Ένα απίθανο, μοναδικό κέικ μήλου, με κόλιανδρο και κρέμα βαλσάμικο. Και επιπλέον, σάλτσα μήλου με κρέμα βλσάμικο και μπαχαρικά, την οποία την περιχύνουμε επάνω στο κέικ. Απολαύστε αυτή την μοναδική και θεσπέσια συνταγή!!
Υλικά για φόρμα κέικ 24 εκ. με ίσιο ταψάκι, ή με τρύπα:

Για το κέικ:
130 γρμ. μαργαρίνη, (βιτάμ) σε θερμοκρασία δωματίου
50 γρμ. βούτυρο γάλακτος, σε θερμοκρασία δωματίου


Μαρμελάδα καρότο με κόλιανδρο

Ακόμα μια συνταγή μαρμελάδας με καρότα και κόλιανδρο. Μοναδικό άρωμα...
 Υλικά:
500 γρμ. καρότα
1 ποτήρι νερό


Μαρμελάδα με 4 φρούτα, τζίντζερ και μπαχαρικά

Υπέροχη μαρμελάδα με διάφορα φρούτα. Μια απίστευτη γεύση και άρωμα από την ποικιλία των φρούτων, και των μπαχαρικών!!
Υλικά:
1 μεγάλο κόκκινο σκληρό μήλο
1/2 μάνγκο


Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Πάστα φλώρα με σπιτική μαρμελάδα, φρούτα του δάσους

Απολαυστική πάστα φλώρα με τραγανό γευστικό μπισκότο, και σπιτική μαρμελάδα φρούτα του δάσους. Μπορείτε να βάλετε όποια μαρμελάδα σας αρέσει.
Υλικά για φόρμα 24 εκ. διάμετρο, ή ταψάκι 25x25 εκ. τετράγωνο:
230 γρμ. βούτυρο αγελάδος, σε θερμοκρασία δωματίου
120 γρμ. ζάχαρη


Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Μηλόπιτα με κρέμα σοκολάτας

Μια ακόμα μοναδική μηλόπιτα με την δικιά μου τεχνική. Με γέμιση από καραμελωμένα μήλα και αχλάδια, σβησμένα με κονιάκ, και με κρέμα βανίλιας με λευκή, ή μαύρη σοκολάτα. Είναι φανταστική, μυρωδάτη, και πεντανόστιμη. Δοκιμάστε την!!!
Υλικά για μία φόρμα με αποσπόμενο τσέρκι 24 cm

Για τη ζύμη: 
100 γρμ. βούτυρο μαργαρίνη, κομμένο σε κυβάκια
80 γρμ. βούτυρο γάλακτος, κομμένο σε κυβάκια


Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Σφολιατάκια με πραλίνα φουντουκιού. (Σοκολατοπιτάκια)

Μοναδικές ατομικές σοκολατόπιτες. Με έτοιμα σφολιατάκια βουτύρου, και με γέμιση από πραλίνα φουντουκιού, και σοκολάτα!! Η συνταγή είναι για 10 σοκολατοπιτάκια.
Υλικά για 10 ατομικές σοκολατόπιτες:

Για την ζύμη:
1 πακέτο σφολιατάκια "βουτύρου" στρογγυλά, (20 σφολιατάκια)

Για την γέμιση:
160 γρμ. πραλίνα φουντουκιού
80 γρμ. σοκολάτα κουβερτούρα


Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Τούρτα με φράουλες

Μια υπέροχη τούρτα με φρέσκες φράουλες, από την εκπομπή του Στέλιου Παρλιάρου, "Γλυκές αλχημείες" Την συνταγή την εκτέλεσε η κόρη μου Έλενα.
Υλικά για το μπισκότο βάσης:
- 60 γρ. αλεύρι
- 170 γρ. φουντούκι τριμμένο σε σκόνη


Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Τσουρέκι Πασχαλινό x3

Μετά από πολύ κόπο, δοκιμές, ψάξιμο και διάβασμα, κατάφερα να φτιάξω μια συνταγή για τσουρέκι πολύ πετυχημένη. Αφράτο μαστιχωτό μυρωδάτο τσουρέκι. Το ονόμασα x3 διότι ζυμώνεται 3 φορές. Μια συνταγή που αν ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες, δεν υπάρχει περίπτωση να μην σας πετύχει, και να μην σας βγει τέλειο!! Μπορεί να απαιτείται παραπάνω χρόνος αναμονής από τις άλλες συνταγές, αλλά αξίζει τον κόπο για να έχουμε ένα τέλειο τσουρέκι. Η διαδικασία είναι σχετικά ίδια, δεν έχει παραπάνω κόπο, απλά θέλει περισσότερο χρόνο αναμονής. Άλλωστε μια φορά το χρόνο το φτιάχνουμε, ας το απολαύσουμε όπως αξίζει να είναι ένα σπιτικό καθαρό τέλειο τσουρέκι, και να πάρουμε πολλά συγχαρητήρια από όσους το δοκιμάσουν!!. Πραγματικά θα εκπλαγείτε από την διαφορά των άλλων συνταγών. Η ζύμη κυριολεκτικά τριπλασιάζεται, και βλέπετε την διαφορά στο ότι εδώ βάζω 400 γρμ. αλεύρι για 2 κανονικά τσουρέκια, από 600 γρμ. που έχω στις άλλες συνταγές μου, φτιάχνοντας τα ίδια, και μεγαλύτερα τσουρέκια. Άρα έρχεται και πιο οικονομική.
Υλικά: (για 2 κανονικά-μεγάλα τσουρέκια. 
Για 4 μέτρια, βάλτε 1/2 δόση ακόμα τις συνταγής. Κάθε 200 γρμ. αλεύρι, είναι για ένα κανονικό τσουρέκι)

Για τη ζύμη:
400 γρμ. καλό αλεύρι για τσουρέκι, (χρησιμοποίησα μύλοι Αγ. Γεωργίου)
190 γρμ. βούτυρο γάλακτος ανάλατο, σε θερμοκρασία δωματίου


Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Σταφιδόψωμο γλυκό

Αφράτο μυρωδάτο γλυκό σταφιδόψωμο, με φιλέ αμυγδάλου και σουσάμι. Νηστίσιμο.
Υλικά:
500 γρμ. αλεύρι σκληρό
260 γρμ. νερό


Τσουρέκι

Αφράτο μαστιχωτό, και μοσχομυρωδάτο Πασχαλινό τσουρέκι.
Υλικά για δυο μέτρια τσουρέκια:

Για τη ζύμη:
600 γρμ. καλό αλεύρι για τσουρέκι
100 γρμ. βούτυρο αγελάδος


Print this page

Print Friendly and PDF