Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Macarons με κρέμα λεμόνι mascarpone

Τα Macarons γεννήθηκαν στην Ιταλία από τον σεφ της Αικατερίνης των Μεδίκων το 1533 κατά την διάρκεια του γάμου της με τον Δούκα της Ορλεάνης που έγινε αργότερα Βασιλιάς της Γαλλίας το 1547 γνωστός με το όνομα Ερρίκος ο Β. Ο όρος <μακαρόν> έχει την ίδια προέλευση με την λέξη<μακαρόνι>που σημαίνει <λεπτή ζύμη >. Τα πρώτα μακαρόν ήταν απλά μπισκότα φτιαγμένα από σκόνη αμύγδαλου και ζάχαρη. 
Οι Νεοϋορκέζοι ενθουσιάστηκαν τόσο πολύ τα τελευταία χρόνια με την άφιξη των macarons στην πόλη τους που αποφάσισαν να ανακηρύξουν την 20η Μαρτίου ως Παγκόσμια Ημέρα Macaron!

Δοκιμάστε την δικιά μου συνταγή Macarons, με αυθεντική Ιταλική μαρέγκα, και κρέμα λεμονιού. Σας παραθέτω ιδέες, και μερικές υπέροχες συνταγές για κρέμες γέμισης. Ιδανικά για παιδικά πάρτι, για γιορτές, γενέθλια, κ.λ.π..
Υλικά:

Για την ζύμη:
150 γρμ. αμυγδαλόψιχα τριμμένη, (πούδρα)
150 γρμ. ζάχαρη άχνη


Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Παξιμαδάκια αμυγδάλου βανίλιας

Η συνταγή είναι παραλλαγμένη με την δικιά μου πινελιά στην γεύση, και στα υλικά. Δοκιμάστε την.
Συνταγή για: 50 παξιμαδάκια περίπου

Υλικά:
230 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
6 ασπράδια από μεγάλα αυγά


Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Cheesecake με φρέσκες φράουλες

Cheesecake με φρέσκες φράουλες, και σάλτσα από φρέσκες φράουλες. Η συνταγή είναι βασική cheesecake, απλά εγώ έβαλα την δικιά μου πινελιά, και την ιδέα να το κάνω με σάλτσα από φρέσκες φράουλες, και χωρίς μαρμελάδες. Δοκιμάστε την μοναδική γεύση και το άρωμα πού δίνουν οι φρέσκες φράουλες. Η φώτο είναι ενδεικτικές.
Υλικά:

Για τη βάση μπισκότου:
250 γρμ. μπισκότα digestive, (αν βρείτε με άρωμα φράουλας προτιμήστε τα)
80 γρμ. βούτυρο


Cheesecake σοκολάτας με σάλτσα φράουλας

Cheesecake σοκολάτας, με σάλτσα από φρέσκες φράουλες. Η συνταγή έχει την δικιά μου πινελιά στην κρέμα σοκολάτας, και την ιδέα να το κάνω με σάλτσα από φρέσκες φράουλες χωρίς μαρμελάδες. Δοκιμάστε την μοναδική γεύση και το άρωμα πού δίνουν οι φρέσκες φράουλες. Πιο υγιεινό, και πιο light. Η φώτο είναι ενδεικτικές.
Υλικά:

Για την βάση μπισκότου:
400 γρμ. μπισκότα digestive
150 γρμ. βούτυρο


Παγωτό Baileys chocolate

Οι συνταγές μου για το καλό παραδοσιακό σπιτικό παγωτό συνεχίζονται. Τώρα παγωτό με γεύση Baileys και σοκολάτα. Ενδεικτικές φώτο.
Υλικά:
500 γρμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, κρύα
1/2 κουτί φυτική κρέμα γάλακτος (120 γρμ.) Morfat ή Ermol, σε θερμοκρασία δωματίου


Παγωτό Baileys με αμύγδαλο

Άλλη μία δροσερή και υπέροχη σπιτική συνταγή μου. Παγωτό με γεύση Baileys και καβουρδισμένο αμύγδαλο. Ενδεικτικές φώτο. 
Υλικά:
500 γρμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, κρύα
1/2 κουτί φυτική κρέμα γάλακτος (120 γρμ.) Morfat ή Ermol, σε θερμοκρασία δωματίου


Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Παξιμαδάκια καρύδας με σοκολάτα

 Υπέροχα τραγανά παξιμαδάκια, με άρωμα καρύδας, και σοκολάτα. Απολαύστε τα με τον καφέ σας, και όχι μόνο.
Υλικά:
1 κιλό αλεύρι Αλλατίνη για όλες τις χρήσεις
200 γρμ. βούτυρο μαργαρίνη soft, σε θερμοκρασία δωματίου


Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Κορμός σοκολάτας με γέμιση κρέμας τυρί και φρούτα

Η συνταγή είναι φτιαγμένη από μένα. Αποκλειστικά για το sintagespanos.
Υλικά:

Για το μπισκότο:
1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
130 γρμ. βούτυρο Βιτάμ η σόφτ


Κέικ καρύδας

Μοσχομυροδάτο κέικ με φρεσκοτριμμένη καρύδα, και γάλα καρύδας. Μία υπέροχη συνταγή με την δική μου φυσικά πινελιά...
Υλικά:
1 μέτρια καρύδα
5 αυγά


Print this page

Print Friendly and PDF