Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Cheesecake oreo με σάλτσα καραμέλας

Οι φώτο είναι ενδεικτικές προσωρινά.
Υλικά:

Βάση μπισκότου:
300 γρμ. μπισκότα oreo
80 γρμ. βούτυρο βιτάμ, ή adoro, lurpak κ.λ.π..


Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Banapple

Ένα εξαιρετικό γλύκισμα. Ένα πάντρεμα μπανάνας και μήλου. Μπανάπλ, με πρώτη στρώση από σοκολάτα και κάσιους. Με γέμιση μπανάνας και μήλο, και από πάνω μία φανταστική κρέμα μπανάνας και μήλου. Τέλος επικάλυψη σαντιγί με άρωμα μόκα, γαρνιρισμένη με φετάκια ψημένου μήλου, ροκανίδια σοκολάτας, και σιρόπι σοκολάτας. Το αποτέλεσμα? θεσπέσιο... Τι άλλο θέλετε... απολαύστε το.
Υλικά για φόρμα με τσέρκι 26 εκ.

Για την βάση μπισκότου:
300 γρμ. μπισκότα digestive, ή μπισκότα oreo
100 γρμ. βούτυρο βιτάμ λιωμένο


Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Bananacheese oreo

Banoffee-cheesecake oreo. Ένα πρωτότυπο γλυκό, ένα πάντρεμα μπανόφι με τσιζκέικ, και με κουμπάρο... φυσικά εμένα. Με βάση από μπισκότα oreo, κρέμα  bananacheese, και υπέροχη σάλτσα καραμέλας από πάνω, για σερβίρισμα, με τριμμένο oreo μπισκότο. Αν δεν το δοκιμάσετε, δεν καταλαβαίνετε την μοναδική γεύση που αφήνει στο στόμα.
Υλικά για φόρμα με τσέρκι 24-26 εκ.

Για τη βάση μπισκότου oreo:
300 γρμ. μπισκότα oreo, με γέμιση λευκής κρέμας)
80 γρμ. βούτυρο βιτάμ λιωμένο


Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Cheesecake oreo με σάλτσα espreso

Cheesecake oreo με σάλτσα espreso. Είναι με βάση μπισκότου oreo, με μία στρώσει σοκολάτα γκανάζ, κρέμα εσπρέσο, και επικάλυψη με σάλτσα εσπρέσο και τριμμένα μπισκότα oreo. "Τα λόγια είναι περιττά", λέει ένα τραγούδι. Όντως τα λόγια είναι περιττά για αυτή τη συνταγή. Απλά δοκιμάστε την, και θα δείτε. Η φώτο είναι ενδεικτική, προσωρινά.
Υλικά:

Για το μπισκότο oreo:
300 γρμ. μπισκότα oreo με γέμιση λευκής κρέμας, τριμμένα σε σκόνη
80 γρμ. βούτυρο βιτάμ λιωμένο


Banoffee oreo

Μπανόφι, ένα υπέροχο γλύκισμα που αρέσει σε όλους. Δοκιμάστε αυτή τη μοναδική συνταγή με μπισκότα oreo, και με Dulce de leche που δεν ρευστοποιείται στο ψυγείο!! Το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα, (Dulce de leche) έχει την ιδιότητα μετά από μια μέρα στο ψυγείο, να υγροποιείται και να αρχίζει να τρέχει, οπότε και "χαλάει" το γλυκό μας. Το μυστικό μου για αυτή την περίπτωση είναι η ζελατίνη που χρησιμοποιώ στο καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα, ώστε να το κρατά σφιχτό για μέρες, και χωρίς να χαλάει η υφή και γεύση του Dulce de leche. Κάτι που κανένας μέχρι τώρα δεν έκανε, και μας ανάγκαζε να τρώμε το μπανόφι μέσα σε μια μέρα. Η φώτο είναι ενδεικτική.
Υλικά:

Βάση μπισκότου:
300 γρμ. μπισκότα oreo με γέμιση λευκής κρέμας
100 γρμ. βούτυρο βιτάμ λιωμένο


Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Τούρτα μόκα με πραλίνα καρυδιού

Τούρτα μόκα με γέμιση από πραλίνα καρυδιού-σοκολάτας, και με επικάλυψη πραλίνας καρυδιού, και σάλτσα καραμέλας. Ένας απίθανος συνδυασμός γεύσεων, που θα σας ξετρελάνει. Η φώτο είναι προσωρινά ενδεικτική.
Υλικά:

Για τη βάση μπισκότου:
90 γρμ. αμύγδαλα λευκά αλεσμένα σε σκόνη
80 γρμ. ζάχαρη άχνη


Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

Πάστες αμυγδάλου, Νουγκατίνες.

Άλλη μία συνταγή για πάστες νουγκατίνες, με υπέροχη κρέμα αμυγδάλου.
Υλικά για 16 πάστες:

Για την βάση μπισκότου:
90 γρμ. αλεύρι
225 γρμ. αμύγδαλα, τριμμένα στο μπλέντερ σκόνη, (όχι απαραίτητα ασπρισμένα)


Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Ζακυνθινή Χριστουγεννιάτικη κουλούρα

Η παραδοσιακή Ζακυνθινή κουλούρα που κόβουμε στη Ζάκυνθο την παραμονή των Χριστουγέννων, φυσικά περιέχει και το τυχερό φλουρί. Μάλιστα έχουμε το έθιμο κάθε σπίτι την ώρα που κόβει την κουλούρα, να βαράει και τουφεκιές, (σμπάρα) Την κουλούρα την κόβει ο νοικοκύρης του σπιτιού, αφού πρώτα την σταυρώσει λέγοντας το "Η Γέννησή Σου Χριστέ ο Θεός", με κρασί και λάδι βουτώντας ένα ματσάκι φτιαγμένο από ένα κλαράκι ελιάς, ένα άγριας σπαραγγιάς, και ένα από σκίνο, πάνω από την φωτιά του τζακιού. (Στη γωνιά που λέγαμε παλιά...)
Η Ζακυνθινή παραμονιάτικη κουλούρα των Χριστουγέννων, κανονικά γίνεται με τρύπα στη μέση, και σύμφωνα με μια παλιά τοπική παράδοση, συμβολίζει το άστρο της Βηθλεέμ, που οδήγησε τους τρεις Μάγους στο Σπήλαιο της Γέννησης. Το "ηύρεμα" (φλουρί) συμβολίζει το Θείο Βρέφος. Το κρασί και το λάδι, που ρίχνει ο σπιτονοικοκύρης στη φωτιά από το κέντρο της κουλούρας, συμβολίζουν τα δώρα των Μάγων, και τα τρία κλαράκια ελιά, σπαραγγιά, και σκίνο, τους τρεις Μάγους.

Υλικά:
600 γρμ. αλεύρι σκληρό, ή για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι ξηρή μαγιά


Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Τάρτα μους, λευκής σοκολάτας


Ένα υπέροχο γλύκισμα, με αφράτη μους λευκής σοκολάτας, επικάλυψη γλάσου λευκής σοκολάτας, και κύματα μαύρης σοκολάτας, με αποξηραμένα φρούτα, και ξηρούς καρπούς. Αρκετά εύκολη συνταγή, και οικονομική. Απολαύστε την.
Υλικά:

Για το μπισκότο:
90 γρμ. αμύγδαλα λευκά αλεσμένα σε σκόνη
75 γρμ. ζάχαρη άχνη


Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Παντεσπάνι

Τέλεια βασική συνταγή για αφράτο παντεσπάνι.

Παντεσπάνι: (για 2 φέτες με τσέρκι 26 cm.) 
150 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
130 γρμ. ζάχαρη


Print this page

Print Friendly and PDF