Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Τούρτα μόκα, με επικάλυψη γλάσο καραμέλας

Με την απαλή γεύση μόκας... για τα γενέθλιά σας, ή την γιορτή σας. Απολαύστε την.
Υλικά:

Παντεσπάνι:
200 γρμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
130 γρμ. ζάχαρη


Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Μάφινς με μπανάνα και σταφίδες (Χριστουγεννιάτικα muffins)

Λαχταριστά πεντανόστιμα μάφινς με μπανάνα και σταφίδα. Φτιάξτε τα πολύχρωμα, με χρωματιστό γλάσο, και στολίστε τα με χρωματιστή τρούφα, δίνοντάς τους γιορτινή νότα για τα Χριστούγεννα και την πρωτοχρονιά.
Υλικά για 20 Muffins περίπου:
200 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις , + μία κουταλιά για τις σταφίδες
2 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ


Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Muffins με σμέουρα και βατόμουρα

Μετά τη συνταγή Muffins με φράουλες, σκέφτηκα να κάνω με σμέουρα και βατόμουρα. Εξίσου φανταστικά.
Υλικά για 20 Muffins περίπου:
200 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + 1 κουτ. σ. επιπλέον για τα σμέουρα
2 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ


Muffins μπανάνας με φράουλες

Υπέροχος συνδυασμός μπανάνας, με φράουλες. Αφράτα, πεντανόστιμα, και μυρωδάτα μάφινς. Μία συνταγή από ξένο site, παντρεμένη με δική μου συνταγή και επιπλέον προσθήκες υλικών, για ακόμα πιο τέλεια αποτελέσματα.
Υλικά για 20 Muffins:
200 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + 1 κουτ. σ. για τις τις φράουλες
1 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ


Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Μαλακά μπισκότα με δύο σοκολάτες

Cookies, μαλακά μπισκότα με σοκολάτα γάλακτος, και κουβερτούρα. Για τον καφέ σας, και όχι μόνο. Μία λιχουδιά για τα παιδιά, αλλά και... για μεγάλους
Υλικά:
160 γρμ. ζάχαρη καστανή
220 γρμ. ζάχαρη κανονική


Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Μάφινς με ξερά σύκα και μασκαρπόνε

Δοκιμάστε αυτά τα καταπληκτικά και αφράτα μάφινς, με ξερά σύκα, και κρέμα τυρί μασκαρπόνε. Για το πρωινό σας, τον καφέ σας, για το διάλειμμα στη δουλειά σας.
Υλικά για 25 μάφινς περίπου:
270 γρμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3 αυγά


Βασιλόπιτα με κάσιους και ξερά σύκα

Η βασιλόπιτα του 2013!! Σίγουρα είναι το πρώτο γλυκό του χρόνου, μιας και το τρώμε συνήθως με την αλλαγή του χρόνου. Ξεκινήστε λοιπόν τον νέο χρόνο σας, με μία γλυκιά, γευστικότατη, υπέροχη βασιλόπιτα από εμένα, για να υποδεχτείτε γλυκά ...το 2013. Φτιάξτε την, και περιμένω τις εντυπώσεις, και τα σχόλιά σας.

Υλικά: (για 16 κομμάτια)
7 ασπράδια αυγών
7 κρόκους
300 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις


Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Πάστες σοκολατίνες

Ελάχιστοι είναι αυτοί που δεν λατρεύουν τη σοκολάτα. Απολαύστε την τώρα με μία πάστα σοκολατίνα. Μία συνταγή από εμένα, για τους λάτρες της σοκολάτας.
Υλικά:

Για το παντεσπάνι σοκολάτας:
230 γρμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
30 γρμ. κακάο


Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Πάστες αμυγδάλου. Νουγκατίνα

Πάστες αμυγδάλου, οι γνωστές πάστες νουγκατίνα. Μία υπέροχη πάστα που όλοι αγαπάμε.
Υλικά: 

Για το παντεσπάνι αμυγδάλου:
200 γρμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
230 γρμ. αμύγδαλα αλεσμένα σκόνη με την φλούδα, ή ασπρισμένα


Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Κορμός σοκολάτας με φρούτα του δάσους

Απολαύστε την μοναδική γεύση των φρούτων του δάσους. Ένα απολαυστικό γλύκισμα από εμένα.

Υλικά:

Για το παντεσπάνι:
4 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 κρόκο αυγού


Print this page

Print Friendly and PDF