Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Πάστες σοκολατίνες

Ελάχιστοι είναι αυτοί που δεν λατρεύουν τη σοκολάτα. Απολαύστε την τώρα με μία πάστα σοκολατίνα. Μία συνταγή από εμένα, για τους λάτρες της σοκολάτας.
Υλικά:

Για το παντεσπάνι σοκολάτας:
230 γρμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
30 γρμ. κακάο


Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Πάστες αμυγδάλου. Νουγκατίνα

Πάστες αμυγδάλου, οι γνωστές πάστες νουγκατίνα. Μία υπέροχη πάστα που όλοι αγαπάμε.
Υλικά: 

Για το παντεσπάνι αμυγδάλου:
200 γρμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
230 γρμ. αμύγδαλα αλεσμένα σκόνη με την φλούδα, ή ασπρισμένα


Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Κορμός σοκολάτας με φρούτα του δάσους

Απολαύστε την μοναδική γεύση των φρούτων του δάσους. Ένα απολαυστικό γλύκισμα από εμένα.

Υλικά:

Για το παντεσπάνι:
4 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 κρόκο αυγού


Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Τάρτα με ξερά φρούτα, και καραμελωμένα φουντούκια

 Απολαύστε αυτή την μοναδική τάρτα με αφράτη μυρωδάτη ζύμη πορτοκαλιού, γέμιση με αποξηραμένα φρούτα, καραμελωμένα φουντούκια, και σάλτσα καραμέλας φτιαγμένη από καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα. Ένα υπέροχο δικό μου γλύκισμα,  που θα το λατρέψετε όλοι. Οι φώτο είναι ενδεικτικές, προσωρινά.
Υλικά για μία βαθιά ταρτιέρα 24-26 εκ.

Για τη ζύμη:
300 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
140 γρμ. μαλακό βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου


Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Τάρτα λεμόνι

Δροσερή τάρτα λεμόνι με γλάσο λεμονιού. Άλλο ένα γλύκισμα για όλες τις εποχές.
Υλικά:

Για την τάρτα:
250 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
80 γρμ. βούτυρο παγωμένο


Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Τάρτα σοκολάτας με ζαχαρωμένο πορτοκάλι, και ξηρούς καρπούς

Απολαύστε αυτή την θεσπέσια τάρτα σοκολάτας, με τόνους από άρωμα σοκολάτας, πορτοκαλιού, και φρεσκοκαβουρδισμένου αμύγδαλου. Θα σας ξετρελάνει...
Υλικά:
(για φόρμα τάρτας, ή ταψάκι 26 εκ. διάμετρο)

Για τις ζαχαρωμένες φλούδες πορτοκαλιού:
2 μέτρια ώριμα πορτοκάλια
200 γρμ. ζάχαρη


Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Τάρτα πορτοκάλι

Δροσερή τάρτα πορτοκάλι. Ένα γλύκισμα για όλες τις εποχές.
Υλικά:

Για την τάρτα:
250 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
80 γρμ. βούτυρο παγωμένο


Μάντολες

Ένα παραδοσιακό γλύκισμα των Επτανήσων.  Καραμελωμένα αμύγδαλα με ένα μοναδικό άρωμα...
Υλικά:
700 γρμ. ζάχαρη
1/2 κιλό αμύγδαλα ασπρισμένα


Σοκολατάκι χουρμάς (γεμιστό)

 Υπέροχα, πρωτότυπα σπιτικά σοκολατάκια, με γεμιστούς χουρμάδες από διάφορους ξηρούς καρπούς. Μία συνταγή με απίθανη γεύση χουρμάς με καβουρδισμένο αμύγδαλο, ή με φιστίκι Αιγίνης, αλλά και με διάφορους ξηρούς καρπούς, Σοκολατάκια που θα ενθουσιάσουν εσάς, και τους καλεσμένους σας. Φανταστικά για τα Χριστούγεννα. Δοκιμάστε τα.
Υλικά: (ενδεικτική ποσότητα)
30 χουρμάδες
30 αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρδισμέναή 15 αμύγδαλα, και μερικά φιστίκια Αιγίνης, καθαρισμένα καλά από την λεπτή φλούδα τους


Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Μαντολάτο Ζακύνθου

Ένα υπέροχο μοναδικό Ζακυνθινό γλύκισμα.
Υλικά:
250 γρμ. σκληρά αμύγδαλα
60 γρμ. ασπράδι αυγού


Print this page

Print Friendly and PDF