Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

Μπισκοτόγλυκο ψυγείου με μους σοκολάτα και μπανάνες

Ένα εύκολο και υπέροχο γλυκάκι ψυγείου, με βάση από μπισκότα σοκολάτας, γέμιση με μπανάνες και σάλτσα σοκολάτας, από πάνω μια υπέροχη  μους σοκολάτας, και τέλος, γαρνιρισμένο με σαντιγί, με κομμάτια μπισκότου σοκολάτας, και σάλτσα σοκολάτας!! Η συνταγή γίνεται και σε άλλες γεύσεις, τις οποίες θα τις αναρτήσω αναλυτικά.

Υλικά για τσέρκι 24 εκ. διάμετρο:

Για την βάση:
270 γρμ. μπισκότα σοκολάτας με γέμιση κρέμας βανίλιας
80 βούτυρο λιωμένο


Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

Εκμέκ κανταΐφι με μπανάνες και σοκολάτα (Παnοs)

Ένα αλλιώτικο εκμέκ κανταΐφι γεμιστό με μπανάνες και σάλτσα σοκολάτας. 
Μια καταπληκτική παραλλαγή εκμέκ κανταΐφι.  Μοναδικές συνταγές όπως πάντα, από τις SintagesPanos, για τους φίλους μου, και όχι μόνο!!
Μπορούμε να προσθέσουμε και λίγα χοντροκομμένα αποξηραμένα βερίκοκα και δαμάσκηνα... 
Υλικά για ταψί 25x35 ή 30x30 εκ. περίπου, όχι μεγαλύτερο

Για τη βάση κανταΐφι:
350 γρμ. κανταΐφι
270 γρμ. βούτυρο αγελάδας, ή φρέσκο βούτυρο το λιωμένο, για πιο έντονο άρωμα


Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Κανταΐφι του Πanou

Τραγανό μυρωδάτο και σωστά σιροπιασμένο.
Υλικά για 20-22 περίπου κανταίφια:

450 γρμ. κανταΐφι, μια συσκευασία
200 γρμ. βούτυρο γάλακτος, παγωμένο


Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

Βασιλόπιτα με καραμελωμένα φουντούκια, σύκα, και μπαχαρικά

Η Βασιλόπιτα του 2017!!
Ακόμα μια μοναδική και υπέροχη βασιλόπιτα για τον καινούριο μας χρόνο. Με ξερά σύκα, καραμελωμένα φουντούκια, και μπαχαρικά. Θα εκπλαγείτε!!
Υλικά: (για 16 κομμάτια)
320 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
280 γρμ. ζάχαρη άχνη


Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Γάλα καρύδας

Ένα θρεπτικό και υγιεινό ρόφημα που μπορούμε να το φτιάξουμε μόνοι μας εύκολα και απλά. Πολλοί χρησιμοποιούν έτοιμη αποξηραμένη τρούφα καρύδας του εμπορίου. Αυτή όμως είναι αποξηραμένη, και έχει χάσει πολλές θρεπτικές ιδιότητες, αλλά και όλο το βούτυρο. Εμείς θα το φτιάξουμε με φρέσκια καρύδα, με όλα της τα συστατικά, και βούτυρο.

Υλικά:
1 γερή καρύδα
νερό καυτό


Print this page

Print Friendly and PDF