Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Τάρτα orange peach

Τάρτα από ζύμη μπριζέ, γέμιση με μια κρέμα ροδάκινου, με δεύτερη στρώση από μους πορτοκαλιού, και επιπλέον, σάλτσα με κομμάτια από φρέσκα ροδάκινα. Τέλος, γαρνιρισμένη με σαντιγί, και φρουί γλασέ. Ένας υπέροχος δικός μου συνδυασμός, που απλά θα σας μαγέψει... Η έμπνευση; μα΄ φυσικά από αυτή την υπέροχη φωτογραφία!!
Υλικά για μια τάρτα 24 εκ.:

Για τη ζύμη μπριζέ:
140 γρμ. βούτυρο γάλακτος, κρύο από το ψυγείο, (lourpak. adoro, Χωριό κ.λ.π.)
270 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις


Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Τάρτα oreo με κρέμα βανίλια, και κερασάκια

Δοκιμάστε αυτήν την υπέροχη δροσερή τάρτα με μπισκότα oreo, αφράτη κρέμα βανίλιας, και με επικάλυψη από σάλτσα με ολόκληρα κερασάκια, και σαντιγί.
Υλικά: για φόρμα με αποσπόμενο τσέρκι 24 εκ.

Για την τάρτα oreo:
350 γρμ. μπισκότα oreo με γέμιση κρέμα σοκολάτα, τριμμένα σκόνη
80 γρμ. βούτυρο βιτάμ, λιωμένο


Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Μηλόπιτες ατομικές

Φανταστικά ατομικά μηλοπιτάκια. Εύκολα, χωρίς να ανοίγουμε φύλλο, με έτοιμη σφολιάτα. Μοσχομυρωδάτα, με υπέροχη μοναδική αρωματική γέμιση. Αγνά υλικά, και δεν κοστίζουν τίποτα!!
Υλικά για 12 ατομικές μηλόπιτες:

Για την ζύμη:
1 πακέτο ζύμη σφολιάτας, (2 φύλλα), ή σφολιάτα βουτύρου, ή φρέσκια σφολιάτα Κανάκι


Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Σιρόπι σοκολάτας

Εύκολο αρωματικό σιρόπι σοκολάτας, για γαρνίρισμα γλυκών, παγωτών, κ.λ.π.
Υλικά: 
130 ml νερό
35 γρμ. κακάο άγλυκο


Κυριακή 18 Μαΐου 2014

Τούρτα προφιτερόλ 2

Μια ακόμα τούρτα προφιτερόλ, με διαφορετικότερη γεύση και εμφάνιση. Είναι πιο απλή, και ευκολότερη από την άλλη συνταγή. Με μοναδικό γλάσο σοκολάτας, αρωματισμένο με ουίσκι. Δοκιμάστε και αυτή την υπέροχη καταστροφή!! Και για τους πιο σοκολατομανείς, φτιάξτε τη σαντιγί γέμισης, με γεύση σοκολάτας.
Υλικά για τσέρκι 24 εκ.:

Για το παντεσπάνι:
50 γρμ. ζάχαρη
15 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις


Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Τούρτα προφιτερόλ

Μια τούρτα που πραγματικά έλειπε από το συνταγολόγιο μου. Τούρτα προφιτερόλ. Αυτό το υπέροχο γλύκισμα που όλοι λατρεύουμε, τώρα και σε τούρτα. Με μοναδικό γλάσο σοκολάτας, αρωματισμένο με ουίσκι. Τούρτες προφιτερόλ μπορεί θα βρείτε, σαν αυτή όμως, μόνο μια!! Δοκιμάστε αυτή την υπέροχη σοκοκαταστροφή!!
Υλικά για τσέρκι 24 εκ.:

Για το παντεσπάνι:
115 γρμ. ζάχαρη
35 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις


Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Ρολό γεμιστό με σοκολάτα, ή σοκολατόπιτα

Ένα υπέροχο μοναδικό, και διαφορετικό ρολό, με γέμιση σοκολάτας, που καλύτερο δεν θα βρείτε πουθενά!! Με φανταστική αφράτη ζύμη πορτοκαλιού, (δεν είναι παντεσπάνι), και με απαλή γέμιση σοκολάτας. Ένας υπέροχος συνδυασμός πορτοκάλι και σοκολάτα, με τραγανή κρούστα στη ζύμη, και από πάνω αρκετό σπιτικό σιρόπι σοκολάτας!!
Υλικά:

Για τη ζύμη πορτοκαλιού: 
350 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
170 γρμ. μαλακό βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου


Oreo γλύκισμα γεμιστό με σοκολάτα και καραμέλα

Απολαύστε αυτό το oreo γλύκισμα με τον καφέ σας, ή και σκέτο. Ιδανικό για να κεράσετε τους επισκέπτες σας. Με μοσχομυρωδάτη ζύμη βανίλιας με ένα τόνο από άρωμα πορτοκάλι. Γεμισμένη με μπισκότα oreo, καραμέλα, και σταγόνες καραμέλας. Τέλος πασπαλισμένο με σταγόνες σοκολάτας, που έχουν λιώσει επάνω στο καυτό γλυκό. Η συνταγή είναι βασισμένη πάνω σε ξένη συνταγή, στην οποία έχω παραλλάξει, και προσθέσει επιπλέον υλικά. Είναι ένα εξαιρετικά φανταστικό γλυκό!!
Υλικά:

Για την ζύμη: 
250 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
120 γρμ. νυφάδες βρώμης


Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Μπισκοτάκια βουτήματα, ποικιλία

Μοναδικά μπισκοτάκια με διάφορα σχέδια και γεύση. Φτιάξτε αυτά τα υπέροχα μπισκοτάκια βουτήματα, με γεύση αμυγδάλου βανίλιας, με σοκολάτα, με καρύδα, και μπισκοτάκια καρύδας, γεμιστά με σοκολάτα, και φυσικά με ακατέργαστη καστανή ζάχαρη. Όλα αυτά με μια μόνο συνταγή!! Κάντε τα δίχρωμα, δώστε τους ότι σχήμα και σχέδιο εσείς θέλετε. Για τον καφέ σας, και για οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Θα ξετρελαθείτε!!
Υλικά:

Για την ζύμη:
800 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 γρμ. μαργαρίνη, τύπου βιτάμ, σε θερμοκρασία δωματίου


Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Frosting καραμέλας

Εύκολο και απλό frosting καραμέλας, για επικάλυψη μάφινς, κεκάκια, τούρτες, και για πολλά άλλα γλυκίσματα, και χρήσεις.
Υλικά:
225 γρμ. ζάχαρη
2 κουτ. σ. νερό


Print this page

Print Friendly and PDF