Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Τούρτα μπανάνα - πραλίνα

Τούρτα με κρέμα μπανάνας και κρέμα πραλίνας φουντουκιού. Μια απίστευτη γεύση με βάση από τραγανό μπισκότο φουντουκιού, και δύο κρέμες, μπανάνα και πραλίνα φουντουκιού. Και τέλος για επικάλυψη, γλάσο λευκής σοκολάτας με άρωμα μπανάνας. Εύκολη, γευστική, με απλά υλικά, αλλά και αρκετά εντυπωσιακή. Η φώτο είναι ενδεικτική.
Υλικά-εργαλεία: Ένα τσέρκι 26 εκ. και ένα 22 εκ.

Για το μπισκότο:
40 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις


Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Τούρτα ταχίνι, νηστίσιμη

Υπέροχη γευστική τούρτα με ταχίνι και πορτοκάλι. Μοναδική συνταγή που δεν θα την βρείτε πουθενά. Η τούρτα είναι νηστίσιμη 100%, η κουβερτούρα δεν περιέχει γάλα. Για αυτούς που δεν μπορούν χωρίς γλυκά και τη σαρακοστή. Η φώτο είναι ενδεικτική.
 Υλικά:

Για την βάση μπισκότου:
100 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
80 γρμ. ταχίνι


Κέικ με ταχίνι και πορτοκάλι, νηστίσιμο

Υπέροχο αρωματικό, και πολύ υγιεινό κέικ με πορτοκάλι και ταχίνι. Το ταχίνι είναι αρκετά ωφέλιμο για τον οργανισμό, και πολύ αντιοξειδωτικό. Μια συνταγή από εμένα, για όλους τους φίλους, και όχι μόνο, για την σαρακοστή.
Υλικά:
500 γρμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
400 γρμ. ταχίνι


Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Παγωτό μπανάνα 2 (Νέα συνταγή)

Αφού έτρωγα αποξηραμένες μπανάνες, μου ήρθε ξαφνικά η ιδέα ότι θα μπορούσα να φτιάξω υπέροχο παγωτό μπανάνας με αυτές. Τελικά είχα δίκιο... τέλειο άρωμα φρέσκιας μπανάνας. Ένα παγωτό, που δεν έχετε να ζηλέψετε τίποτα από το παγωτό εμπορίου.
Υλικά:
400 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, παγωμένη
1 κουτί φυτική κρέμα γάλακτος Morfat ή Ermol, σε θερμοκρασία δωματίου


Παγωτό μπανάνα (Νέα συνταγή)

Μία ακόμα νέα υπέροχη συνταγή παγωτού, με φανταστική γεύση μπανάνας. Η συνταγή αυτή περιέχει κρόκο αυγού.

Υλικά:
400 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, παγωμένη
1 κουτί φυτική κρέμα γάλακτος Morfat ή Ermol, σε θερμοκρασία δωματίου


Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Παγωτό καραμέλα (Νέο!!)

Άλλη μία υπέροχη συνταγή παγωτού με γεύση καραμέλας. Με dulce de leche, καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα, όπως αυτό που φτιάχνουμε το μπανόφι, και κομματάκια πραγματικής τραγανής καραμέλας. Απλά θεσπέσιο... Οι φώτο είναι ενδεικτικές.
Υλικά:
400 γρμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, κρύα
1 κουτί φυτική κρέμα γάλακτος Morfat ή Ermol, σε θερμοκρασία δωματίου


Dulce de Leche

Dulce de leche, ή απλά, καραμελωμένο γάλα ζαχαρούχο. Το χρησιμοποιούμε για μπανόφι, αλλά και για πολλές άλλες χρήσεις στη ζαχαροπλαστική. Υπάρχουν δύο τρόποι που μπορούμε να καραμελώσουμε το ζαχαρούχο γάλα.

Υλικά:
1 κουτί σφραγισμένο ζαχαρούχο γάλα

Εκτέλεση:

1ος τρόπος:
  1. Βάζουμε το κουτί σφραγισμένο όπως είναι σε μία κατσαρόλα μεγάλη, (μπορούμε να βάλουμε 2-3 μαζί, δεν χαλάνε για αρκετούς μήνες), και τα σκεπάζουμε καλά με νερό.


Παγωτό oreo-σοκολάτα

Φυσικά και δεν θα παρέλυπτα να φτιάξω και παγωτό σοκολάτα με μπισκότα oreo. Μία γεύση που αρέσει σε όλους, σοκολάτα. Τώρα και σε γεύση oreo σοκολάτα, με μπισκότα oreo με γέμιση κρέμας σοκολάτας, και κομμάτια μπισκότου. Η συνέχεια στον... ουρανίσκο σας.
Υλικά:
400 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, κρύα
1 κουτί φυτική κρέμα γάλακτος Morfat ή Ermol, σε θερμοκρασία δωματίου


Παγωτό oreo

Νέες μοναδικές δροσερές συνταγές παγωτού, με γεύση μπισκότου oreo. Απολαύστε τις φέτος το καλοκαίρι. Πραγματικά orees γεύσεις, που θα σας καταπλήξουν. Πάντα με την υπογραφή Panos.
Υλικά:
400 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, κρύα
1 κουτί φυτική κρέμα γάλακτος Morfat ή Ermol, σε θερμοκρασία δωματίου


Print this page

Print Friendly and PDF