Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Φρυγανιά, Ζακυνθινό γλυκό

Δροσερό και γευστικό παραδοσιακό γλυκό Ζακύνθου, με τον δικό μου πάντα τρόπο..
Υλικά για ένα ταψί ή πυρέξ 40Χ30 εκ. περίπου
1 πακέτο φρυγανιές (περίπου 16 φρυγανιές)
2 φάκελλα άνθος αραβοσίτου βανίλια, ή 85 γρμ. (όχι στιγμής)


Τούρτα σοκολάτα φράουλα (Red temptation)

Μία υπέροχη αρμονία γεύσης, ένας υπέροχος συνδυασμός σοκολάτας με φρέσκες φράουλες.
Μία δικιά μου συνταγή τούρτας σοκολάτας, με βάση τραγανό μπισκότο αμυγδάλου.
  μία στρώση κρέμα σοκολάτας, μία στρώση κρέμα φράουλας, και επικάλυψη γλάσο φράουλας. Ένας κόκκινος... πειρασμός.


Υλικά:
Θα χρειαστείτε 2 φόρμες στρογγυλές με τσέρκι, ή δύο τσέρκια στρογγυλά, διαμέτρου 26 cm το ένα, και 24 cm το άλλο.

Για την βάση μπισκότου:
50 γρμ. αλεύρι
130 γρμ. αμύγδαλο σε σκόνη (αλεσμένο στο μπλέντερ)


Σάλτσα φράουλας

Εδώ σας έχω δύο συνταγές σάλτσας φράουλας, για πολλές χρήσεις. Η μία είναι παχύρρευστη, και η άλλη σταθερή. Ανάλογα με το που θέλετε να την χρησιμοποιήσετε, επιλέξτε την κατάλληλη.

Υλικά:
250 γρμ. φρέσκες γινωμένες φράουλες
3 κουτ. σ. άχνη ζάχαρη (ανάλογα πόσο γλυκιά την θέλετε)


Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Τούρτα δαμάσκηνο

Υπέροχη γευστική τούρτα με δαμάσκηνα. Δοκιμάστε αυτήν την υπέροχη συνταγή μου για τα γενέθλιά σας, τα γενέθλια των αγαπημένων σας. Ή να την κάνετε δώρο στην γιορτή τους. Εγώ την έφτιαξα στη γιορτή του γιου μου.
Υλικά:

Παντεσπάνι:
250 γρμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
190 γρμ. ζάχαρη


Τούρτα φράουλα, με επικάλυψη σάλτσα φράουλας

Μία υπέροχη τούρτα που την έφτιαξα στα γενέθλια της γυναίκας μου, με μία μοναδική γεύση και άρωμα φρέσκιας φράουλας που θα σας καταπλήξει. Η συνταγή είναι φτιαγμένη από εμένα αποκλειστικά για το sintagespanos. Ιδανική για γενέθλια, και όχι μόνο...

Υλικά:

Για το παντεσπάνι:
280 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
7 αβγά


Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Muffins σοκολάτας με καρύδα

Μια υπέροχη συνταγή για μάφινς, που... πιστέψτε με, βγήκε τυχαία. Προσπαθούσα να φτιάξω μία άλλη συνταγή η οποία δεν πέτυχε, και τελικά επειδή τίποτα δεν πετάω, και τίποτα δεν πάει χαμένο... με μία μικρή προσθήκη στη συνταγή, έγιναν καταπληκτικά... Muffins!!!
Υλικά για 30 μάφινς περίπου:
800 γρμ. αλεύρι Αλλατίνη για όλες τις χρήσεις
250 γρμ. παρθένο ελαιόλαδο


Macarons με κρέμα λεμόνι mascarpone

Τα Macarons γεννήθηκαν στην Ιταλία από τον σεφ της Αικατερίνης των Μεδίκων το 1533 κατά την διάρκεια του γάμου της με τον Δούκα της Ορλεάνης που έγινε αργότερα Βασιλιάς της Γαλλίας το 1547 γνωστός με το όνομα Ερρίκος ο Β. Ο όρος <μακαρόν> έχει την ίδια προέλευση με την λέξη<μακαρόνι>που σημαίνει <λεπτή ζύμη >. Τα πρώτα μακαρόν ήταν απλά μπισκότα φτιαγμένα από σκόνη αμύγδαλου και ζάχαρη. 
Οι Νεοϋορκέζοι ενθουσιάστηκαν τόσο πολύ τα τελευταία χρόνια με την άφιξη των macarons στην πόλη τους που αποφάσισαν να ανακηρύξουν την 20η Μαρτίου ως Παγκόσμια Ημέρα Macaron!

Δοκιμάστε την δικιά μου συνταγή Macarons, με αυθεντική Ιταλική μαρέγκα, και κρέμα λεμονιού. Σας παραθέτω ιδέες, και μερικές υπέροχες συνταγές για κρέμες γέμισης. Ιδανικά για παιδικά πάρτι, για γιορτές, γενέθλια, κ.λ.π..
Υλικά:

Για την ζύμη:
150 γρμ. αμυγδαλόψιχα τριμμένη, (πούδρα)
150 γρμ. ζάχαρη άχνη


Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Παξιμαδάκια αμυγδάλου βανίλιας

Η συνταγή είναι παραλλαγμένη με την δικιά μου πινελιά στην γεύση, και στα υλικά. Δοκιμάστε την.
Συνταγή για: 50 παξιμαδάκια περίπου

Υλικά:
230 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
6 ασπράδια από μεγάλα αυγά


Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Cheesecake με φρέσκες φράουλες

Cheesecake με φρέσκες φράουλες, και σάλτσα από φρέσκες φράουλες. Η συνταγή είναι βασική cheesecake, απλά εγώ έβαλα την δικιά μου πινελιά, και την ιδέα να το κάνω με σάλτσα από φρέσκες φράουλες, και χωρίς μαρμελάδες. Δοκιμάστε την μοναδική γεύση και το άρωμα πού δίνουν οι φρέσκες φράουλες. Η φώτο είναι ενδεικτικές.
Υλικά:

Για τη βάση μπισκότου:
250 γρμ. μπισκότα digestive, (αν βρείτε με άρωμα φράουλας προτιμήστε τα)
80 γρμ. βούτυρο


Print this page

Print Friendly and PDF