Τούρτα opera με τρεις κρέμες, και πέντε στρώσεις!! Πραλίνα φουντουκιού με μπισκότο, κρέμα μόκα, κρέμα πραλίνας φουντουκιού, και κρέμα σοκολάτας. Για τους πολύ... απαιτητικούς, και μερακλήδες της ζαχαροπλαστικής!! Ξεκινάμε με βάση από ένα υπέροχο μπισκότο αμυγδάλου, πρώτη στρώση πραλίνας φουντουκιού με μπισκότο, δεύτερη στρώση κρέμα μόκα, τρίτη στρώση κρέμα πραλίνα φουντουκιού, τέταρτη στρώση κρέμα σοκολάτας, και πέμπτη στρώση, με μια ακόμα στρώση κρέμας μόκα. Τέλος, γλασαρισμένη με υπέροχο γλάσο σοκολάτας, αρωματισμένο με ουίσκι. Άλλη μια θεϊκή απόλαυση τούρτας opera... Η φώτο είναι ενδεικτική.
Υλικά για τετράγωνο τσέρκι 25x25 εκ. ή παραλληλόγραμμο 22x27 εκ.Για το μπισκότο αμυγδάλου:
250 γρμ. αμύγδαλο σκόνη
210 γρμ. ζάχαρη κρυσταλλική