Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Μπισκότα βουτύρου 2

Μπισκοτάκια βουτύρου, για τον καφέ σας, και όχι μόνο. Υπέροχη λιχουδιά για τα παιδιά.
Υλικά:
200 γρμ. βούτυρο γάλακτος, σε θερμοκρασία δωματίου, (lourpak. adoro, Χωριό κ.λ.π.)
220 γρμ. ζάχαρη άχνη
200 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρμ. γάλα φρέσκο
4 ασπράδια αυγών
2 βανίλιες, ή μερικές σταγόνες άρωμα βουτύρου

Εκτέλεση:
  1. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη για 5 λεπτά να αφρατέψουν. 
  2. Προσθέτουμε τα ασπράδια, και τις βανίλιες, και χτυπάμε για 3 - 4 λεπτά ακόμα. 
  3. Σταματάμε το μίξερ, και ρίχνουμε διαδοχικά το αλεύρι, ανακατεύοντας με μια μαρίζ, να ενωθούν καλά τα υλικά.
  4. Βουτυρώνουμε μια λαμαρίνα, και στρώνουμε μια λαδόκολλα, ή σιλικόνη. 
  5. Βάζουμε την ζύμη σε σακούλα του κορνέ με φαρδιά μύτη, και φτιάχνουμε στρογγυλά μπαλάκια, στο μέγεθος μεγάλου κερασιού.
  6. Αν δεν έχουμε σακούλα του κορνέ, ρίχνουμε μικρές ποσότητες ζύμης με την βοήθεια δύο κουταλιών.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 C. βαθμούς, για 6 - 7 λεπτά. 
  8. Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, και τα τοποθετούμε σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.
  9. Τα φυλάμε σε μεταλλικό κουτί καλά κλεισμένα, σε δροσερό και ξηρό μέρος.
Tips:
  • Μπορούμε να τα κάνουμε γεμιστά. Βάζουμε λίγη μαρμελάδα στα μισά μπισκότα, και τα ενώνουμε μεταξύ τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF