200 γρμ. βούτυρο γάλακτος, σε θερμοκρασία δωματίου, (lourpak. adoro, Χωριό κ.λ.π.)
220 γρμ. ζάχαρη άχνη
200 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρμ. γάλα φρέσκο
4 ασπράδια αυγών
2 βανίλιες, ή μερικές σταγόνες άρωμα βουτύρου
Εκτέλεση:
220 γρμ. ζάχαρη άχνη
200 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρμ. γάλα φρέσκο
4 ασπράδια αυγών
2 βανίλιες, ή μερικές σταγόνες άρωμα βουτύρου
- Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη για 5 λεπτά να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε τα ασπράδια, και τις βανίλιες, και χτυπάμε για 3 - 4 λεπτά ακόμα.
- Σταματάμε το μίξερ, και ρίχνουμε διαδοχικά το αλεύρι, ανακατεύοντας με μια μαρίζ, να ενωθούν καλά τα υλικά.
- Βουτυρώνουμε μια λαμαρίνα, και στρώνουμε μια λαδόκολλα, ή σιλικόνη.
- Βάζουμε την ζύμη σε σακούλα του κορνέ με φαρδιά μύτη, και φτιάχνουμε στρογγυλά μπαλάκια, στο μέγεθος μεγάλου κερασιού.
- Αν δεν έχουμε σακούλα του κορνέ, ρίχνουμε μικρές ποσότητες ζύμης με την βοήθεια δύο κουταλιών.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 C. βαθμούς, για 6 - 7 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, και τα τοποθετούμε σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.
- Τα φυλάμε σε μεταλλικό κουτί καλά κλεισμένα, σε δροσερό και ξηρό μέρος.
Tips:
- Μπορούμε να τα κάνουμε γεμιστά. Βάζουμε λίγη μαρμελάδα στα μισά μπισκότα, και τα ενώνουμε μεταξύ τους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου