Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Μηλόπιτα με ζύμη oreo

Δοκιμάστε αυτή την υπέροχη μηλόπιτα με ζύμη από μπισκότα oreo. Ένα μοναδικό άρωμα, με τραγανή ζύμη τάρτας pate sucree. Η φώτο είναι από άλλη συνταγή μου.
Υλικά: για φόρμα με τσέρκι 26 εκ. ή τετράγωνο πυρέξ

Για τη ζύμη pate sucree oreo:
185 γρμ. βούτυρο παγωμένο σε μικρά κυβάκια
170 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις


Κράμπλ αμυγδάλου (crumble)

Κράμπλ αμυγδάλου. Για κρούστα τάρτας, για γαρνίρισμα γλυκών και παγωτών, και για πολλές-πολλές άλλες χρήσεις.
Υλικά:
100 γρμ. αλεύρι
100 γρμ. ζάχαρη καστανή


Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Παγωτό Dulce de Leche (νέο!!)

Ακόμα μία υπέροχη και φανταστική συνταγή παγωτού με γεύση Dulce de Leche. Με κρέμα από Dulce de Leche, σταγόνες σοκολάτας, ή ψιλοκομμένα κάσιους. Και επιπλέον, κύματα από Dulce de Leche μέσα στο παγωτό, γαρνιρισμένο με σιρόπι Dulce de Leche, ή καραμέλας, και κάσιους. Απολαύστε το!!
Υλικά:
400 γρμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, κρύα
1 κουτί φυτική κρέμα γάλακτος Morfat ή Ermol, (250 γρμ.) σε θερμοκρασία δωματίου


Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Τσουρέκι Πασχαλινό

Αφράτο μυρωδάτο Πασχαλινό τσουρέκι
Υλικά για δυο μέτρια τσουρέκια:

Για τη ζύμη:
600 γρμ. αλεύρι για τσουρέκι. (Αλλατίνη)
120 γρμ. βούτυρο αγελάδος


Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Κουλουράκια Πασχαλινά

Υπέροχα Πασχαλινά κουλουράκια. Τραγανά, μοσχομυρωδάτα, με άρωμα βανίλιας, και πορτοκάλι. Δοκιμασμένη συνταγή για πολλά χρόνια, και ποτέ δεν με απογοήτευσε. 100% καλύτερη και από επαγγελματική.
Υλικά:
640 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, (Αλατίνη)
180 γρμ. βούτυρο αγελάδος, (lupark) σε θερμοκρασία δωματίου


Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Trifle με φράουλες 2

Εύκολη και απλή συνταγή, με λίγα, και απλά υλικά. Ένα δροσερό και γευστικότατο γλύκισμα με φράουλες. Εφτά διαφορετικές γεύσεις θα στροβιλίζουν τον ουρανίσκο σας... Μπισκότο, σοκολάτα, λευκή σοκολάτα, φράουλα, και σαντιγί με άρωμα βανίλιας και καραμέλας.
Υλικά για 4 μπολ, ή μεγάλα ποτήρια για trifle:

Για βάση:
8-10 οτιδήποτε μπισκότα έχετε, oreo, digestive, κ.λ.π..
1 κουτ. σ. μέλι


Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Μπουγατσάκια του Πάνου

Υπέροχα μπουγατσάκια αλλιώτικα από τα άλλα. Με τραγανή μυρωδάτη γλυκιά ζύμη, και φανταστική πεντανόστιμη κρέμα. Οι φώτο είναι ενδεικτική.
Υλικά:

Για την ζύμη:
350 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρμ. γιαούρτι στραγγιστό


Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Ρολάκια κανέλας με μήλο

Καταπληκτικά γλυκά ψωμάκια. Υπέροχα γεμιστά ρολάκια με μήλα και κανέλα. Για πρωινό, κολατσιό, το γραφείο, για όλες τις ώρες. Απολαύστε τα.
Υλικά:

Για τη ζύμη:
500 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
8 γρμ. ξηρή μαγιά


Ρολάκια κανέλας με βερίκοκα

Καταπληκτικά γλυκά ψωμάκια. Υπέροχα γεμιστά ρολάκια με βερίκοκα, σταφίδες, αμύγδαλα, κ.λ.π.. Για πρωινό, κολατσιό, το γραφείο, για όλες τις ώρες. Απολαύστε τα.
Αυτή η φώτο είναι από τον φίλο μας leonidas. Σε ευχαριστώ leonidas.
Υλικά:

Για τη ζύμη:
500 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
8 γρμ. ξηρή μαγιά


Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Τούρτα κρεμ ανγκλέζ

Φανταστική τούρτα σε συνδυασμό λευκής σοκολάτας, με κρεμ ανγκλέζ, και σαντιγί. Μία υπέροχη μους με άρωμα βανίλιας και σοκολάτας, επάνω σε ένα υπέροχο μαλακό μπισκότο αμυγδάλου. Οι φώτο είναι ενδεικτικές.
Υλικά:

Μπισκότο. Για τσέρκι στρογγυλό 24 εκ. ή τετράγωνο 22x22 εκ.:
35 γρμ. αλεύρι
90 γρμ. αμύγδαλο σε σκόνη


Print this page

Print Friendly and PDF