Κράμπλ αμυγδάλου. Για κρούστα τάρτας, για γαρνίρισμα γλυκών και παγωτών, και για πολλές-πολλές άλλες χρήσεις.
Υλικά:100 γρμ. αλεύρι
100 γρμ. ζάχαρη καστανή
100 γρμ. αμύγδαλο σκόνη
100 γρμ. βούτυρο όχι αρκετά παγωμένο
ελάχιστο αλάτι
Εκτέλεση:
- Ανακατεύουμε καλά αλεύρι, ζάχαρη, αμύγδαλο, αλάτι, και προσθέτουμε το βούτυρο κομματάκια.
- Με το χέρι τα ανακατεύουμε καλά να γίνει μία σφιχτή ζύμη.
- Τυλίγουμε με μεμβράνη σε μπαστούνι, και την τοποθετούμε στο ψυγείο για αρκετή ώρα να παγώσει καλά, και να σκληρύνει.
- Τρίβουμε με το χοντρό του τρίφτη, όση ποσότητα θέλουμε, και την απλώνουμε σε λαδόκολλα, ή σιλικόνη.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C μέχρι να ροδίσει, περίπου 15-20 λεπτά. Μπορούμε να το φτιάξουμε και στην κουζινομηχανή, ή στο μίξερ με το φτερό.
Tips:
- Αν προσθέσουμε περισσότερο αλεύρι, θα γίνει σαν τριμμένη ψίχα, (χοντρά ψίχουλα) οπότε μπορούμε και έτσι όπως είναι να το απλώσουμε σε λαδόκολλα και να το ψήσουμε.
- Αν θέλουμε βάζουμε τριμμένο φιστίκι Αιγίνης, αντί για αμύγδαλο, ή και τα δύο.
- Αν το θέλουμε σοκολατένιο βάζουμε 20-25 γρμ. κακάο και αφαιρούμε την ίδια ποσότητα από το αλεύρι.
- Αν το θέλουμε σε μπισκότα για γαρνίρισμα, κ.λ.π., την ανοίγουμε σε φύλλο, και με ένα κούπ πατ, κόβουμε στρογγυλά κομμάτια και τα ψήνουμε.
- Το χρησιμοποιούμε σαν βάση για τσιζ κέικ, για κράμπλ σε ποτήρι, ή τσιζ κέικ σε ποτήρι, για παγωτό, ή για γαρνίρισμα γλυκών, τούρτες, παγωτά, κ.λ.π.
- Μπορούμε να το αρωματίσουμε με κανέλα, γαρύφαλλο, μοσχοκάρυδο, σπόρους κάρδαμο τριμμένο, σπόρους κόλιανδρο τριμμένο κ.λ.π..
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου