Θα χρειαστεί να έχω ένα μικρό πρόλογο για αυτή τη συνταγή. Ελπίζω να μην σας κουράσω.
Σε αυτό το ποστ: http://sintagespanos-zaxaroplastiki.blogspot.gr/2015/01/gianduja.html#more είχα ανεβάσει περιληπτικά την διαδικασία και τα υλικά που περιείχε η τούρτα, χωρίς ακριβές δοσολογίες. Αναφέρω δε, ότι η τούρτα αυτή φτιάχτηκε χωρίς συνταγή, χωρίς δοσολογίες. Έτσι απλά με το μυαλό μου, και την μικρή πείρα που έχω, με υλικά που είχαν περισσέψει στο ψυγείο και στο ντουλάπι, από άλλη τούρτα και γλυκά. Και τελικά βγήκε αυτή η υπέροχη τούρτα, σε γεύση, και σε εμφάνιση. Κάθισα λοιπόν και έβγαλα την συνταγή, σε δοσολογίες για να μπορέσετε να την φτιάξετε και εσείς, διότι πολλοί είναι αυτοί που μου το ζήτησαν... και πιστέψτε με, είναι αρκετά υπέροχη. Να αναφέρω επίσης, ότι η ποσότητα των υλικών μπορεί να μην είναι ακριβείας, διότι δεν μπορώ να ξέρω την ακριβή ποσότητα που χρησιμοποίησα, αφού όπως σας είπα, φτιάχτηκε χωρίς συνταγή. Η ποσότητα της δοσολογίας λοιπόν, είναι εκ πείρας, και ίσως κάπου να περισσέψουν, ή να λείψουν ελάχιστα υλικά. Γιαυτό σας έχω σε εκατοστά το πάχος τις κάθε στρώσης μους, ώστε να ξέρετε πόσο υλικό θα ρίξετε σε κάθε στρώση. Ότι περισσέψει, φτιάξτε το μια ωραία μους σε ποτήρι. Επίσης αναφέρω στο άλλο ποστ της τούρτας, ότι έχω βάλει και καραμελωμένα κάσιους. Στη συνταγή εδώ, τα έχω αφαιρέσει, διότι χρειάζεται επιπλέον χρόνος και διαδικασία. Εγώ τα είχα περίσσευμα στο ψυγείο, και τα έβαλα. Δεν αλλάζει τίποτα όμως στη γεύση. Καλή επιτυχία!!
Υλικά για τσέρκι 22 εκ. διάμετρο x 5 - 5,5 εκ. ύψος:Σε αυτό το ποστ: http://sintagespanos-zaxaroplastiki.blogspot.gr/2015/01/gianduja.html#more είχα ανεβάσει περιληπτικά την διαδικασία και τα υλικά που περιείχε η τούρτα, χωρίς ακριβές δοσολογίες. Αναφέρω δε, ότι η τούρτα αυτή φτιάχτηκε χωρίς συνταγή, χωρίς δοσολογίες. Έτσι απλά με το μυαλό μου, και την μικρή πείρα που έχω, με υλικά που είχαν περισσέψει στο ψυγείο και στο ντουλάπι, από άλλη τούρτα και γλυκά. Και τελικά βγήκε αυτή η υπέροχη τούρτα, σε γεύση, και σε εμφάνιση. Κάθισα λοιπόν και έβγαλα την συνταγή, σε δοσολογίες για να μπορέσετε να την φτιάξετε και εσείς, διότι πολλοί είναι αυτοί που μου το ζήτησαν... και πιστέψτε με, είναι αρκετά υπέροχη. Να αναφέρω επίσης, ότι η ποσότητα των υλικών μπορεί να μην είναι ακριβείας, διότι δεν μπορώ να ξέρω την ακριβή ποσότητα που χρησιμοποίησα, αφού όπως σας είπα, φτιάχτηκε χωρίς συνταγή. Η ποσότητα της δοσολογίας λοιπόν, είναι εκ πείρας, και ίσως κάπου να περισσέψουν, ή να λείψουν ελάχιστα υλικά. Γιαυτό σας έχω σε εκατοστά το πάχος τις κάθε στρώσης μους, ώστε να ξέρετε πόσο υλικό θα ρίξετε σε κάθε στρώση. Ότι περισσέψει, φτιάξτε το μια ωραία μους σε ποτήρι. Επίσης αναφέρω στο άλλο ποστ της τούρτας, ότι έχω βάλει και καραμελωμένα κάσιους. Στη συνταγή εδώ, τα έχω αφαιρέσει, διότι χρειάζεται επιπλέον χρόνος και διαδικασία. Εγώ τα είχα περίσσευμα στο ψυγείο, και τα έβαλα. Δεν αλλάζει τίποτα όμως στη γεύση. Καλή επιτυχία!!
Για την βάση μπισκότου:
90 γρμ. ασπράδι αυγού
35 γρμ. ζάχαρη άχνη