Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Σφολιατάκια με πραλίνα φουντουκιού. (Σοκολατοπιτάκια)

Μοναδικές ατομικές σοκολατόπιτες. Με έτοιμα σφολιατάκια βουτύρου, και με γέμιση από πραλίνα φουντουκιού, και σοκολάτα!! Η συνταγή είναι για 10 σοκολατοπιτάκια.
Υλικά για 10 ατομικές σοκολατόπιτες:

Για την ζύμη:
1 πακέτο σφολιατάκια "βουτύρου" στρογγυλά, (20 σφολιατάκια)

Για την γέμιση:
160 γρμ. πραλίνα φουντουκιού
80 γρμ. σοκολάτα κουβερτούρα


Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Τούρτα με φράουλες

Μια υπέροχη τούρτα με φρέσκες φράουλες, από την εκπομπή του Στέλιου Παρλιάρου, "Γλυκές αλχημείες" Την συνταγή την εκτέλεσε η κόρη μου Έλενα.
Υλικά για το μπισκότο βάσης:
- 60 γρ. αλεύρι
- 170 γρ. φουντούκι τριμμένο σε σκόνη


Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Τσουρέκι Πασχαλινό x3

Μετά από πολύ κόπο, δοκιμές, ψάξιμο και διάβασμα, κατάφερα να φτιάξω μια συνταγή για τσουρέκι πολύ πετυχημένη. Αφράτο μαστιχωτό μυρωδάτο τσουρέκι. Το ονόμασα x3 διότι ζυμώνεται 3 φορές. Μια συνταγή που αν ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες, δεν υπάρχει περίπτωση να μην σας πετύχει, και να μην σας βγει τέλειο!! Μπορεί να απαιτείται παραπάνω χρόνος αναμονής από τις άλλες συνταγές, αλλά αξίζει τον κόπο για να έχουμε ένα τέλειο τσουρέκι. Η διαδικασία είναι σχετικά ίδια, δεν έχει παραπάνω κόπο, απλά θέλει περισσότερο χρόνο αναμονής. Άλλωστε μια φορά το χρόνο το φτιάχνουμε, ας το απολαύσουμε όπως αξίζει να είναι ένα σπιτικό καθαρό τέλειο τσουρέκι, και να πάρουμε πολλά συγχαρητήρια από όσους το δοκιμάσουν!!. Πραγματικά θα εκπλαγείτε από την διαφορά των άλλων συνταγών. Η ζύμη κυριολεκτικά τριπλασιάζεται, και βλέπετε την διαφορά στο ότι εδώ βάζω 400 γρμ. αλεύρι για 2 κανονικά τσουρέκια, από 600 γρμ. που έχω στις άλλες συνταγές μου, φτιάχνοντας τα ίδια, και μεγαλύτερα τσουρέκια. Άρα έρχεται και πιο οικονομική.
Υλικά: (για 2 κανονικά-μεγάλα τσουρέκια. 
Για 4 μέτρια, βάλτε 1/2 δόση ακόμα τις συνταγής. Κάθε 200 γρμ. αλεύρι, είναι για ένα κανονικό τσουρέκι)

Για τη ζύμη:
400 γρμ. καλό αλεύρι για τσουρέκι, (χρησιμοποίησα μύλοι Αγ. Γεωργίου)
190 γρμ. βούτυρο γάλακτος ανάλατο, σε θερμοκρασία δωματίου


Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Σταφιδόψωμο γλυκό

Αφράτο μυρωδάτο γλυκό σταφιδόψωμο, με φιλέ αμυγδάλου και σουσάμι. Νηστίσιμο.
Υλικά:
500 γρμ. αλεύρι σκληρό
260 γρμ. νερό


Τσουρέκι

Αφράτο μαστιχωτό, και μοσχομυρωδάτο Πασχαλινό τσουρέκι.
Υλικά για δυο μέτρια τσουρέκια:

Για τη ζύμη:
600 γρμ. καλό αλεύρι για τσουρέκι
100 γρμ. βούτυρο αγελάδος


Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Τούρτα Lila Pause

Τούρτα Lila Pause, με τραγανές νιφάδες ρυζιού, με σοκολάτα και πραλίνα φουντουκιού για βάση, και αφράτη μους από φρέσκες αρωματικές φράουλες. Τέλος με επικάλυψη γκανάζ σοκολάτας γάλακτος. 
Υλικά για τσέρκι 24 εκ.

Για τη βάση:
130 γρμ. κορν φλέικς νιφάδες ρυζιού, (χωρίς σοκολάτα)
140 γρμ. πραλίνα φουντουκιού


Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Μαρμελάδα φρούτων

Ακόμα μια πετυχημένη συνταγή μαρμελάδας, με διάφορα φρούτα, καρότο, και φρέσκο τζίντζερ. Υπέροχη γεύση και άρωμα. Υπέροχες σπιτικές μαρμελάδες, αγνές, υγιεινές, μοναδικές. 
Υλικά για 1 κλ. περίπου μαρμελάδα:
300 γρμ. αχλάδια κρυστάλλια, (περίπου 3 αχλάδια)
150 γρμ. μάνγκο, ή φρέσκα σύκα, στην εποχή των σύκων


Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Τούρτα με δυο σοκολάτες και μπανάνες

Μία εύκολη αλλά αρκετά νόστιμη τούρτα σοκολάτας, με μπισκότο αμυγδάλου-σοκολάτας για βάση, με δυο μους διαφορετικής σοκολάτας αρωματισμένες με φρέσκια βανίλια, και πορτοκάλι αντίστοιχα, και επιπλέον, κομμάτια από ψημένες μπανάνες. 
Υλικά για τσέρκι 22 εκ. διάμετρο:

Για το μπισκότο αμυγδάλου-σοκολάτας:
100 γρμ. αμύγδαλα άσπρα, αλεσμένα σκόνη
100 γρμ. ζάχαρη άχνη


Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Μαρμελάδα πορτοκάλι και μήλο

Δοκιμάστε αυτήν την υπέροχη μαρμελάδα με πορτοκάλι και μήλο, αρωματισμένη με σπόρους κάρδαμο και βανίλια. Πιο τέλεια και αρωματική μαρμελάδα δεν έχετε ξαναφάει. Για όσους αρέσει, μπορούν να προσθέσουν 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο τζίντζερ. Άλλη γεύση και άρωμα, και πολύ καλό για τον οργανισμό.

Υλικά:
4 μεγάλα πορτοκάλια, ώριμα αρωματικά
τις φλούδες των πορτοκαλιών


Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Μους σοκολάτας με πατέ πομπέ

Αφράτη και πεντανόστιμη μους σοκολάτας με κρέμα πατέ πομπέ. Η πατέ πομπέ, "pâte à bombe" είναι μια Γαλλική συνταγή κρέμας, που παίρνει πολλές παραλλαγές και συνδυασμούς, για πολλές χρήσεις στη ζαχαροπλαστική.

Υλικά:
300 γρμ. σοκολάτα κουβερτούρα 55-75% κακάο
150 γρμ. ζάχαρη


Print this page

Print Friendly and PDF