Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020

Κέικ με κομμάτια μήλο

 Δοκιμάστε αυτό το υπέροχο κέικ με μπαχαρικά, φρουί γλασέ, καρύδια, και κομμάτια μήλο. Αφράτο γευστικό, μοναδική γεύση.
Υλικά:

Για το μείγμα 1:
400 γρμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 1/2 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ1/2 κουτ. γλ. Κανέλα
1 καλή πρέζα μοσχοκάρυδο τριμμένο
300 γρμ. ζάχαρη
250 γρμ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
70 γρμ. γάλα φρέσκο
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
3 ασπράδια αυγού
3 κρόκους αυγού
2 βανίλιες
60 γρμ. καρύδια ψιλοκομμένα
2 κουτ. σ. γεμάτες κομματάκια φρουί γλασέ 
ξύσμα από ένα λεμόνι

Για το μείγμα 2:
2 μέτρια μήλα, κόκκινα σκληρά 
1 κουτ. σ. χυμό λεμονιού
Για την κρούστα:
4 κουτ. σ. γάλα χλιαρό
1 κουτ. γλ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:

Μείγμα 1:
  1. Αφαιρούμε τη φλούδα και τον πυρήνα από τα μήλα, και τα κόβουμε σε κυβάκια. 
  2. Ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά. 
Μείγμα 2:
  1. Χτυπάμε τα 3 ασπράδια σε μαρέγκα.
  2. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, και το μοσχοκάρυδο.
  3. Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τις βανίλιες, μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν καλά. 
  4. Προσθέτουμε ένα - ένα τα αυγά και τους 3 κρόκους, και τέλος το ξύσμα λεμονιού. 
  5. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα, και προσθέτουμε το γάλα και το αλεύρι.
  6. Χτυπάμε λίγο ακόμα σε μέτρια ταχύτητα, προσθέτοντας τα καρύδια και τα φρουί γλασέ, αν βάλουμε.
  7. Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, και προσθέτουμε την μαρέγκα σε δυο δόσεις, ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ. 
  8. Τέλος, προσθέτουμε τα κυβάκια μήλου και ανακατεύουμε ελαφρά με την μαρίζ. 
  9. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα για κέικ με αποσπώμενο τσέρκι 26 εκ. Αδειάζουμε το μείγμα, και με μια σπάτουλα το ισιώνουμε επίπεδα.
  10. Ανακατεύουμε το γάλα με την ζάχαρη άχνη, και με ένα πινέλο αλείφουμε καλά και απαλά την επιφάνεια της ζύμης.
  11. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C. για 45-50' ή μέχρι να ψηθεί και να κάνει ένα καστανόξανθο χρώμα.
  12. Το βγάζουμε από το φούρνο, και το αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε σχάρα.
  13. Ξεφορμάρουμε προσεχτικά, και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF