Μια υπέροχη σοκολατένια τάρτα με μπισκότα oreo σοκολάτας. Συνδυασμένη με φανταστικό, σοκολατένιο, ζουμερό brownie από πάνω, αρωματισμένο με πορτοκάλι, και επικάλυψη με καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα, Dulce de leche. Τέλος γαρνιρισμένη με ψημένα φουντούκια και σοκολάτα. Μοναδική σοκόλαση... Συνταγές μοναδικές που δεν θα τις βρείτε πουθενά.
Υλικά: Για φόρμα με αποσπόμενο τσέρκι 24 εκ.
Για την τάρτα oreo:
300 γρμ. μπισκότα oreo με γέμιση κρέμα σοκολάτα, τριμμένα σκόνη (2 μεγάλες συσκευασίες 4X)
80 γρμ. βούτυρο λιωμένο
2 κουτ. σ. γάλα
Για το Brownie: Για την τάρτα oreo:
300 γρμ. μπισκότα oreo με γέμιση κρέμα σοκολάτα, τριμμένα σκόνη (2 μεγάλες συσκευασίες 4X)
80 γρμ. βούτυρο λιωμένο
2 κουτ. σ. γάλα
100 γρμ. βούτυρο
120 γρμ. ζάχαρη
3 μέτρια αυγά
50 γρμ. μπισκότα oreo με γέμιση κρέμα σοκολάτα, τριμμένα σκόνη
70 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
120 γρμ. σοκολάτα κουβερτούρα 35% κακάο, τεμαχισμένη
70 γρμ. καρύδια καβουρδισμένα, χοντροκομμένα
ξύσμα από μισό πορτοκάλι
1 κουτ. σ. μέλι
1 κουτί καραμελωμένο γάλα ζαχαρούχο (Dulce de leche, βλέπε συνταγή)
50 γρμ. φουντούκια ψημένα, χοντροκομμένα
10 mini oreo με γέμιση κρέμα βανίλια
80 γρμ. κουβερτούρα λιωμένη
30 γρμ. βούτυρο
Εκτέλεση:
Τάρτα oreo:
1. Ανακατεύουμε καλά τα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο, και το γάλα.
2. Τα αδειάζουμε σε μία φόρμα με αποσπόμενο τσέρκι 24 εκ. Με ένα κουτάλι τα στρώνουμε και το πατάμε σε όλη τη φόρμα, καλύπτοντας και τα τοιχώματα της φόρμας, σχεδόν 3 - 3,5 εκ. ύψος. (Ένα ποτήρι τύπου σωλήνα, θα μας βοηθήσει πολύ να το απλώσουμε, και να το πατήσουμε καλά.)
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς C.
2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, και το ανακατεύουμε με τα τριμμένα μπισκότα.
3. Στο μίξερ χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν, και να ασπρίσουν.
4. Λιώνουμε σε μπεν μαρί το βούτυρο με την κουβερτούρα, και αφαιρούμε το σκεύος από το μπεν μαρί. Προσθέτουμε το μέλι, και ανακατεύουμε να διαλυθεί.
5. Αδειάζουμε μέσα τα χτυπημένα αυγά, και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μαρίζ. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκάλι, και λίγο-λίγο το μίγμα αλεύρι ανακατεύοντας καλά και απαλά, έως ότου απορροφηθεί όλο το αλεύρι. Τέλος ρίχνουμε τα καρύδια, και τα ανακατεύουμε.
6. Αδειάζουμε το μείγμα επάνω στο μπισκότο oreo, και ψήνουμε για 23 έως 26 λεπτά το πολύ. Θέλουμε το brownie να βγει υγρό, και όχι στεγνό. Το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς, και αφαιρούμε προσεχτικά το τσέρκι
1. Με ένα κουτάλι βάζουμε επάνω στο brownie το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα. Με το πίσω μέρος του κουταλιού το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια. (Ακανόνιστα, μην προσπαθήσετε να το ισιώσετε σε λεία επιφάνεια). 2. Πασπαλίζουμε από πάνω τα φουντούκια. 3. Βάζουμε τη λιωμένη κουβερτούρα, (ζεστή), σε μια μικρή σακούλα του κορνέ, ή σε ένα μπρίκι του καφέ, και σιγά-σιγά αδειάζουμε επάνω στα φουντούκια μερικές ίσιες γραμμές από άκρη σε άκρη, ανά 2-3 εκ. απόσταση. Τέλος καρφώνουμε όρθια τα mini oreo στο κέντρο κυκλικά.
4. Με την βοήθεια μιας μεγάλης σπάτουλας, ή με μια παλέτα και μια σπάτουλα, τοποθετούμε προσεχτικά την τάρτα πάνω σε ένα δίσκο. Κόβουμε σε μερίδες, και το σερβίρουμε ζεστό.
Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με μια μπάλα παγωτό βανίλια, μόκα, καραμέλα.
Καταναλώνεται επί το πλείστο άμεσα, διότι αν το βάλουμε στο ψυγείο, θα παγώσει το brownie, και θα χάσει την ρευστότητά του.
Αν σας μείνει για την επόμενη μέρα, μπορείτε αν θέλετε να ζεστάνετε ελαφρώς την κάθε μερίδα, όχι όλο, στο φούρνο μικροκυμάτων.
Αν και σας υπόσχομαι, ότι δεν θα προλάβει να μείνει για την επόμενη μέρα ούτε ψίχουλο...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου