Υλικά για φόρμα με τσέρκι 24 εκ.:
 
 Για τη βάση μπισκότου:
300 γρμ. μπισκότα digestive
100 γρμ. μαργαρίνη λιωμένη, (soft)
300 γρμ. μπισκότα digestive
100 γρμ. μαργαρίνη λιωμένη, (soft)
Για την κρέμα:
500 γρμ. τυρί κρέμα, Philadelphia
 100 γρμ. ζάχαρη άχνη
400 γρμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη σε μορφή γιαουρτιού
2 κουτ. γλ. σιρόπι βανίλιας
 
 Για την σάλτσα φράουλας:
400 γρμ. φρέσκες γινωμένες φράουλες
200 γρμ. ζάχαρη
1 κουτ. γλ. πηκτίνη
  Εκτέλεση:
 
 Βάση μπισκότου:
500 γρμ. τυρί κρέμα, Philadelphia
400 γρμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη σε μορφή γιαουρτιού
2 κουτ. γλ. σιρόπι βανίλιας
400 γρμ. φρέσκες γινωμένες φράουλες
200 γρμ. ζάχαρη
1 κουτ. γλ. πηκτίνη
- Λιώνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία την μαργαρίνη.
 - Αλέθουμε στο multi τα μπισκότα σε σκόνη, και τα αδειάζουμε σε ένα μπολ.
 - Αδειάζουμε την μαργαρίνη στα μπισκότα και τα ανακατεύουμε καλά.
 - Τα στρώνουμε στην βάση της φόρμας, και τα πιέζουμε καλά με ένα κουτάλι, ή με ένα φαρδύ ποτήρι.
 - Το βάζουμε στο ψυγείο έως ότου φτιάξουμε την κρέμα.
 
- Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, και την βανίλια για 2 λεπτά, και προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος.
 - Συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου η κρέμα δέσει και μοιάζει με σφιχτή σαντιγί.
 - Αδειάζουμε την κρέμα επάνω στη βάση μπισκότου, την ισιώνουμε, και την βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες να παγώσει, και να σφίξει η κρέμα, ή στην κατάψυξη για 1,30 ώρα.
 
- Καθαρίζουμε τα 300 γρμ. φράουλες, και ψιλοκόβουμε από αυτές τις μισές. Τις υπόλοιπες τις αφήνουμε ολόκληρες.
 - Τις βάζουμε όλες σε ένα κατσαρολάκι μαζί με την ζάχαρη, και τοποθετούμε στη φωτιά να βράσουν για 10 λεπτά περίπου, να δέση η σάλτσα.
 - Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε την πηκτίνη διαλυμένη σε ελάχιστο κρύο νερό.
 - Ανακατεύουμε και τοποθετούμε ξανά στη φωτιά να δέση η σάλτσα κανονικά.
 - Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
 
- Αφού έχει σφίξει η κρέμα, απλώνουμε επάνω την κρύα σάλτσα φράουλας να καλύψει όλη την επιφάνεια.
 - Τοποθετούμε ξανά το γλυκό στο ψυγείο, έως ότου παγώσει η σάλτσα, και σταθεροποιηθεί. Η σάλτσα θα είναι αρκετά παχύρρευστη.
 - Αφαιρούμε προσεχτικά το τσέρκι χρησιμοποιώντας ένα φλόγιστρο, ή βουτώντας ένα λεπτό μαχαίρι σε καυτό νερό, το σκουπίζουμε, και το περνάμε ενδιάμεσα τσέρκι με γλυκό.
 - Κόβουμε σε κομμάτια, και το σερβίρουμε πάντα κρύο.
 





 :a
 
 :b
 
 :c
 
 :d
 
 :e
 
 :f
 
 :g
 
 :h
 
 :i
 
 :j
 
 :k
 
 :l
 
 :m
 
 :n
 
 :o
 
 :p
 
 :q
 
 :r
 
 :s
 
 :t   
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου