Το ποιο αφράτο και μοσχομυροδάτο κέικ που φάγατε ποτέ. Μία συνταγή που την φτιάχνω πάνω από 30 χρόνια, και πάντα με βγάζει ασπροπρόσωπο... Δοκιμάστε την.
1 αλεύρι κόκκινη φαρίνα, ή φαρινάπ (500 γρμ.)
200 γρμ. βούτυρο βιτάμ, μια πλάκα, σε θερμοκρασία δωματίου
230 γρμ. γάλα φρέσκο
350 γρμ. ζάχαρη
5 αυγά
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
ξύσμα από ένα μεγάλο πορτοκάλι
ξύσμα από ένα λεμόνι κίτρινο
1/2 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ
άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε την ζάχαρη με το βούτυρο να αφρατέψει πολύ καλά. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα, και προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, το ξύσμα πορτοκάλι-λεμόνι, βανίλιες, κονιάκ, και γάλα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν, και το ρίχνουμε λίγο-λίγο ανακατεύοντας στην μέτρια ταχύτητα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 2-3 λεπτά στην γρήγορη ταχύτητα. Ρίχνουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ, και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 C βαθμούς, για 50 λεπτά περίπου. Δοκιμάζουμε με ένα καλαμάκι ή μαχαιράκι, καρφώνοντας στο κέντρο του κέικ, και να βαίνει στεγνό. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει, και το ξεφορμάρουμε.
Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Tips:
Χωρίστε αν θέλετε το κέικ σε 2 μακρόστενες φόρμες αλουμινίου, για κέικ, από αυτές του σούπερ μάρκετ, ανακατέψτε λίγο από το μείγμα με 3-4 κουταλάκια κακάο, και ρίξτε το στην μία φόρμα, σχηματίζοντας νερά μέσα, και κάντε ένα κέικ πορτοκαλιού, και ένα ανάμικτο πορτοκάλι/σοκολάτα.


 :a
 
 :b
 
 :c
 
 :d
 
 :e
 
 :f
 
 :g
 
 :h
 
 :i
 
 :j
 
 :k
 
 :l
 
 :m
 
 :n
 
 :o
 
 :p
 
 :q
 
 :r
 
 :s
 
 :t   
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου