Υγιεινό, αρωματικό, υπέροχο σπιτικό παστέλι. Με γνήσιο καθαρό μέλι, και όχι με γλυκόζη και ζάχαρη καραμελωμένη, όπως του εμπορίου. Απολαύστε το...
Υλικά:
800 γρμ. μέλι θυμαρίσιο, ή καλό γνήσιο μέλι
200 γρμ. ζάχαρη
1 κιλό σουσάμι150 γρμ. αμύγδαλα, καβουρδισμένα
λίγη κανέλα σκόνη
λίγα κουφετάκια σαβούρα, (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Καβουρδίζουμε λίγο το σουσάμι σε ένα ταψί μέσα στο φούρνο, στους 150 βαθμούς. (Προσοχή, καίγεται εύκολα).
 - Κατόπιν στο ίδιο ταψί καβουρδίζουμε και τα αμύγδαλα.
 - Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε το μέλι με την ζάχαρη σε δυνατή φωτιά, για δύο λεπτά περίπου. (Το μείγμα πρέπει να φτάσει τους 125 βαθμούς C.)
 - Ρίχνουμε το σουσάμι, και αφήνουμε να ψηθεί ανακατεύοντας συνεχώς, με ξύλινη κουτάλα, για ένα λεπτό.
 - Κατεβάζουμε από την φωτιά, ρίχνουμε τα αμύγδαλα, και ανακατεύουμε καλά
 - Απλώνουμε στον πάγκο μας μια λαδόκολλα, η βρέχουμε μια σανίδα φαρδιά, (ιδική για παστέλι) και με έναν βρεγμένο πλάστη (τον βρέχουμε τακτικά) απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα σε πάχος 1,5 έως 2 εκατοστά. (Μπορούμε να λαδώσουμε ελάχιστα τον πλάστη ή την σανίδα με λίγο σπορέλαιο).
 - Τέλος πασπαλίζουμε με το κουφετάκι σαβούρα, και περνάμε μία δύο φορές τον πλάστη να "κάτσει" το κουφετάκι.
 - Το αφήνουμε να κρυώσει καλά, και να σφίξει. Το κόβουμε σε λωρίδες, και σερβίρουμε πασπαλίζοντας λίγη κανέλα.
 
Tips: Μπορούμε αν θέλουμε να το κάνουμε και σκέτο χωρίς αμύγδαλα, με την ίδια διαδικασία.
Αν σας κολλάει συνεχώς ο πλάστης και σας κουράζει... αντί για ρολλάρισμα, κάντε το με συνεχές χτυπηματάκια και περπατώντας τον επάνω στο μίγμα, και φυσικά να τον βρέχετε ταχτικά.


 :a
 
 :b
 
 :c
 
 :d
 
 :e
 
 :f
 
 :g
 
 :h
 
 :i
 
 :j
 
 :k
 
 :l
 
 :m
 
 :n
 
 :o
 
 :p
 
 :q
 
 :r
 
 :s
 
 :t   
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου