Μετά από την πολύ πετυχημένη συνταγή Cheesecake Ferrero Rocher, τώρα και τούρτα Ferrero rocher. Μια υπέροχη μοναδική τούρτα με παντεσπάνι σοκολάτας φουντουκιού, κρέμα σοκολάτας Ferrero rocher, επικάλυψη με γλάσο σοκολάτας, και γαρνιρισμένη με
σοκολατάκια Ferrero rocher. Θα σας μαγέψει... Την συγκεκριμένη δεν την κάλυψα με γλάσο, λόγο το ότι έπρεπε να την ετοιμάσω άμεσα, και με πίεζε ο χρόνος...
70 γρμ. φουντούκια, αλεσμένα στο μούλτι σκόνη
Για το παντεσπάνι σοκολάτας-φουντουκιού:
70 γρμ. ζάχαρη
45 γρμ. αλεύρι
25 γρμ. κακάο άγλυκο σκόνη
3 αυγά
1 βανίλια
1 κουτ. γλ. γεμάτο μπέικιν πάουντερ
150 γρμ. βούτυρο βιτάμ soft, σε θερμοκρασία δωματίου, κομμένο σε κύβους
300 γρμ. σοκολάτα κουβερτούρα 35% κακάο, τεμαχισμένη
350 γρμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
100 γρμ. Nutella
5 σοκολατάκια Ferrero rocher
2 κουτ. σ. ζάχαρη άχνη
1/2 κούπα γκοφρέτες ψιλοθρυμματισμένες, (προαιρετικά)
Για την επικάλυψη, και διακόσμηση:
120 γρμ. σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος τεμαχισμένη
110 γρμ. κρέμα γάλακτος
10 σοκολατάκια Ferrero rocher, κομμένα στη μέση
70 γρμ. φουντούκια ψιλοκομμένα μέτρια
130 γρμ. νερό
130 γρμ. ζάχαρη
1 κουτ. γλ. νες καφέ σκόνη
1 κουτ. σ. μαύρο ρούμι, ή κονιάκ
Εκτέλεση:
Παντεσπάνι:
Προσοχή! μην τα χτυπήστε παραπάνω, διότι θα πολτοποιηθούν και δεν κάνει.
2. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη αρκετά, μέχρι να ασπρίσουν και να τριπλασιαστούν σε όγκο.
3. Κοσκινίζουμε μαζί αλεύρι, κακάο, μπέικιν πάουντερ, και τα ανακατεύουμε με τη σκόνη φουντουκιού.
4. Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, διπλώνουμε απαλά το μίγμα αλευριού με τα αυγά, να ενσωματωθούν καλά.
5. Βουτυρώνουμε ένα τσέρκι 24 εκ. και στρώνουμε ένα αντικολλητικό χαρτί στο κάτω μέρος.
6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C. βαθμούς, για 40 λεπτά. Δοκιμάζουμε με ένα μαχαιράκι καρφόνωντάς το στο κέντρο, και θα πρέπει να βγει στεγνό.
7. Το αφήνουμε πάνω σε μια σχάρα να κρυώσει εντελώς, και το ξεφορμάρουμε.
Έχουμε βγάλει το βούτυρο από το ψυγείο αρκετές ώρες πριν. Πρέπει να είναι σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
1. Βάζουμε τα σοκολατάκια στο μούλτι και τα σπάμε, δυο τρείς γυρισιές.
2. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, ή στο φούρνο μικροκυμάτων, και την αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία 30 βαθμούς περίπου.
3. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος προσθέτοντας διαδοχικά και τη ζάχαρη άχνη, σε αρκετά παχύρρευστη μορφή.
4. Αναμιγνύουμε την λιωμένη κουβερτούρα με το βούτυρο, τη Nutella, και τα πολτοποιημένα Ferrero rocher. Τα χτυπάμε καλά με το μίξερ χειρός να ομογενοποιηθούν, και να αφρατέψει λίγο το βούτυρο.
5. Προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος, και ενσωματώνουμε απαλά με μια σπάτουλα. Την βάζουμε στο ψυγείο έως ότου την χρησιμοποιήσουμε.
1. Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για ένα λεπτό από την ώρα που θα πάρει βράση.
2. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το ρούμι, και τον νες καφέ. Ανακατεύουμε, και το αφήνουμε να κρυώσει.
1. Κόβουμε το παντεσπάνι σε δύο φέτες πάχους ενός εκ.
2. Σπάμε τις γκοφρέτες σε μικρά κομμάτια. (Εάν βάλουμε)
3. Κρατάμε στην άκρη 3-4 κουταλιές κρέμα Ferrero rocher.
4. Τοποθετούμε μια φέτα παντεσπάνι πάνω σε ένα δίσκο, και το σιροπιάζουμε ελαφρώς.
5. Απλώνουμε επάνω ομοιόμορφα τη μισή κρέμα Ferrero rocher, και πασπαλίζουμε τις γκοφρέτες πάνω από την κρέμα.
6. Τοποθετούμε το δεύτερο παντεσπάνι, πατάμε λίγο να κάτσει, το σιροπιάζουμε ελαφρώς, και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα Ferrero rocher. Καλύπτουμε και το πλαϊνό με μια λεπτή στρώση κρέμας Ferrero rocher που κρατήσαμε, και τοποθετούμε το γλυκό στη κατάψυξη για 1 ώρα να παγώσει.
7. Με τη χούφτα μας, βάζουμε τα ψιλοκομμένα φουντούκια, ώστε να καλύψουμε όλο το πλαϊνό, πιέζοντας να κολλήσουν στη κρέμα.
9. Κόβουμε προσεχτικά τα σοκολατάκια Ferrero rocher στη μέση με ένα κοφτερό μαχαίρι, και τα τοποθετούμε γύρω-γύρω στην άκρη της τούρτας, με το κομμένο μέρος προς τα κάτω, πιέζοντας ελαφρώς να κάτσουν. Γαρνίρουμε αν θέλουμε το κέντρο της τούρτας με χοντρό ροκανίδι σοκολάτας, και με λίγα χοντροκομμένα φουντούκια.
9. Τοποθετούμε την τούρτα στο ψυγείο για 1 ώρα, και σερβίρουμε.
Λίγο πριν σερβίρουμε, αν χρειαστεί αφαιρούμε την τούρτα από το ψυγείο για 10 λεπτά να μαλακώσει λίγο η κρέμα, επειδή έχει το βούτυρο και σφίγγει.
Πάνω στη περίπτωση έπεσα !
ΑπάντησηΔιαγραφήΨάχνω συνταγή για τούρτα να φιτάξω μέσα στη εβδομάδα!
Υπέροχη φαίνεται και εύκολη!
Τώρα το παντεσπάνι αν το χωρίσω σε 2ταψάκια
πιστεύω να'χω το ίδιο αποτέλεσμα αν ψηθεί βέβαια σε μικρότερο χρόνο.
:n :n :n Καλά τέλεια τα κοκόνια!!
Μα, το ήξερα ότι την χρειαζόσουν... :o :o
ΔιαγραφήΑν αυτό σε βολεύει καλύτερα, ναι μπορείς να το κάνεις σε δυο ταψάκια, και φυσικά σε λιγότερο χρόνο ψήσιμο όπως είπες. Πιθανόν να σου κάνουν το γνωστό βουναλάκι, οπότε θα χρειαστεί να το ισιώσεις λίγο με ένα μαχαίρι.
Καλή επιτυχία!! :e :e
Φαίνεται τέλεια!Πώς κόβουμε το παντεσπάνι χωρίς να διαλυθεί? Δεν το έχω ξανακάνει. Κάτι έχω ακούσει για κλωστή, ισχύει?
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα, Δεν φαίνεται τέλειο, είναι τέλειο.. :c χαχαχαχαχα. Λυπόν εγώ προσωπικά έχω ένα αρκετά μακρύ, και λεπτό κοφτερό μαχαίρι ιδικά για παντεσπάνι, και τελευταία αγόρασα ένα εργαλείο κοπής παντεσπάνι, είναι πολύ καλό, και όχι ακριβό. Και το κόβεις σε ότι πάχος θέλεις, ανά εκατοστό. Τώρα με άλλον τρόπο δεν έχω επιχειρήσει ποτέ, αλλά και με κλωστή, και με πετονιά λεπτή, και με πολύ λεπτό σιρματόσχοινο, (ατσάλι), μπορούμε να το κόψουμε, αλλά θέλει λίγο προσοχή, και μια μικρή εξάσκηση, και το αποτέλεσμα μετά θα είναι τέλειο.
ΔιαγραφήΒέβαια, ξέχασα να σου πω, ότι παίζει ρόλο και το πόσο καλό παντεσπάνι είναι. Αν αείναι σε στύλ αφράτου κέικ, π.χ. θα μας τρίψει αρκετά...
Διαγραφήποσα κιλα βγαινει η τουρτα?
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα. Περίπου 1,700 γρμ. βγάζει 12-14 μερίδες.
ΔιαγραφήΚαλαημερα! φαινεται υπεροχη η τουρτα και λεω να την φτιαξω για τα γενεθλια μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια τσερκι 28εκ. πρεπει να κανω καποια τροποποιηση στις ποσοστητες των υλικων,
η μπορω να χρησιμοποιησω τις ποσοτητες της συνταγης?
Καλησπέρα Ευτυχία. Θα προσθέσεις οπωσδήποτε 1/3 επιπλέον υλικά. Δηλαδή, για παράδειγμα έχουμε 150 γρμ. βούτυρο. δια του 3 = 50 + 150 = 200 γρμ. και ούτω καθ'εξής... Αλλά 28 εκ. είναι πολύ μεγάλη για στρογγυλή τούρτα... Όταν κόψεις τα κομμάτια, θα είναι σαν τεράστιες σφήνες... εκτός και αν αφαιρέσεις ένα μέρος στο κέντρο, βυθίζοντας ένα τσέρκι 10 εκ. διάμετρο περίπου. Θα πρότεινα να την κάνεις τετράγωνη, ή ορθογώνια αν μπορείς. Είναι πεντανόστιμη, αρκεί να την βγάλεις σωστά. Καλή επιτυχία.
ΔιαγραφήΚαλησπέρα μπωρο να την φτιάξω για τα γενέθλια του γιου μου είναι γλυκιά;ανχωνομαι λιγο
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα, δεν ξέρω αν σε πρόλαβα. Συγνώμη για την καθυστέρηση, αλλά τώρα με το facebook με ρωτάνε απευθείας εκεί, και δεν μπαίνω τακτικά να δω τα μηνύματα εδώ στο blog. Η τούρτα έχει κανονική γλυκάδα, δεν είναι υπερβολικά γλυκιά. Από εκεί και πέρα, κανονίζεις την ζάχαρη όπως εσύ θες.
Διαγραφή