Υλικά για φόρμα με τσέρκι 24 εκ.:
Για τη βάση μπισκότου:
300 γρμ. μπισκότα digestive
100 γρμ. μαργαρίνη λιωμένη, (soft)
300 γρμ. μπισκότα digestive
100 γρμ. μαργαρίνη λιωμένη, (soft)
Για την κρέμα:
500 γρμ. τυρί κρέμα, Philadelphia
100 γρμ. ζάχαρη άχνη
400 γρμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη σε μορφή γιαουρτιού
2 κουτ. γλ. σιρόπι βανίλιας
Για την σάλτσα φράουλας:
400 γρμ. φρέσκες γινωμένες φράουλες
200 γρμ. ζάχαρη
1 κουτ. γλ. πηκτίνη
Εκτέλεση:
Βάση μπισκότου:
500 γρμ. τυρί κρέμα, Philadelphia
400 γρμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη σε μορφή γιαουρτιού
2 κουτ. γλ. σιρόπι βανίλιας
400 γρμ. φρέσκες γινωμένες φράουλες
200 γρμ. ζάχαρη
1 κουτ. γλ. πηκτίνη
- Λιώνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία την μαργαρίνη.
- Αλέθουμε στο multi τα μπισκότα σε σκόνη, και τα αδειάζουμε σε ένα μπολ.
- Αδειάζουμε την μαργαρίνη στα μπισκότα και τα ανακατεύουμε καλά.
- Τα στρώνουμε στην βάση της φόρμας, και τα πιέζουμε καλά με ένα κουτάλι, ή με ένα φαρδύ ποτήρι.
- Το βάζουμε στο ψυγείο έως ότου φτιάξουμε την κρέμα.
- Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, και την βανίλια για 2 λεπτά, και προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος.
- Συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου η κρέμα δέσει και μοιάζει με σφιχτή σαντιγί.
- Αδειάζουμε την κρέμα επάνω στη βάση μπισκότου, την ισιώνουμε, και την βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες να παγώσει, και να σφίξει η κρέμα, ή στην κατάψυξη για 1,30 ώρα.
- Καθαρίζουμε τα 300 γρμ. φράουλες, και ψιλοκόβουμε από αυτές τις μισές. Τις υπόλοιπες τις αφήνουμε ολόκληρες.
- Τις βάζουμε όλες σε ένα κατσαρολάκι μαζί με την ζάχαρη, και τοποθετούμε στη φωτιά να βράσουν για 10 λεπτά περίπου, να δέση η σάλτσα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε την πηκτίνη διαλυμένη σε ελάχιστο κρύο νερό.
- Ανακατεύουμε και τοποθετούμε ξανά στη φωτιά να δέση η σάλτσα κανονικά.
- Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
- Αφού έχει σφίξει η κρέμα, απλώνουμε επάνω την κρύα σάλτσα φράουλας να καλύψει όλη την επιφάνεια.
- Τοποθετούμε ξανά το γλυκό στο ψυγείο, έως ότου παγώσει η σάλτσα, και σταθεροποιηθεί. Η σάλτσα θα είναι αρκετά παχύρρευστη.
- Αφαιρούμε προσεχτικά το τσέρκι χρησιμοποιώντας ένα φλόγιστρο, ή βουτώντας ένα λεπτό μαχαίρι σε καυτό νερό, το σκουπίζουμε, και το περνάμε ενδιάμεσα τσέρκι με γλυκό.
- Κόβουμε σε κομμάτια, και το σερβίρουμε πάντα κρύο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου