Κάτι διαφορετικό σε εμφάνιση από τα συνηθισμένα cheesecake, Ατομικά cheesecake με σπιτική μαρμελάδα μανταρίνι, και αφράτο σιροπιασμένο παντεσπάνι βανίλιας.
Υλικά για 12 μερίδες:Για την βάση:
100 γρμ. ασπράδι αυγών, σε θερμοκρασία δωματίου
110 γρμ. ζάχαρη
60 γρμ. κρόκου αυγού σε θερμοκρασία δωματίου
80 γρμ. αλεύρι γ. ο. χ. κοσκινισμένο
40 γρμ. κόρν φλάουρ, κοσκινισμένο
1 κουτ. γλ. (6 γρμ.) μπέικιν πάουντερ
80 γρμ. βούτυρο γάλακτος, λιωμένο σε χαμηλή θερμοκρασία
1 βανίλια
Για την κρέμα:
850 γρμ. τυρί κρέμα
130 γρμ. ζάχαρη άχνη
360 γρμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, κρύα
1 βανίλια
Για την μαρμελάδα μανταρίνι:
400 γρμ. μανταρίνι
νερό για κάλυψη
110 γρμ. ζάχαρη
8 γρμ. πηκτίνη.
Για το σιρόπι:
100 γρμ. νερό
100 γρμ. χυμό πορτοκάλι
150 γρμ. ζάχαρη
Βάση:
- Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να σχηματιστούν σταθερές κορυφές.
 - Προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη, μειώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε τους κρόκους. Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν.
 - Κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι, το κορν φλάουρ, και το μπέικιν πάουντερ, το αδειάζουμε στο μείγμα, και διπλώνουμε με μια σπάτουλα.
 - Αναμιγνύουμε καλά ένα φλιτζάνι ζύμης με το λιωμένο βούτυρο, και το αδειάζουμε ξανά στο μείγμα. Διπλώνουμε απαλά με μια μαρίζ.
 - Αδειάζουμε το μείγμα σε τσέρκι ή ταψί 26x35 εκ, στρωμένο με χαρτί ψησίματος και απλώνουμε ομοιόμορφα.
 - Ψήνουμε στους 190º C για 15-18 λεπτά περίπου.
 - Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Καλύτερα είναι να το ετοιμάσουμε από την προηγούμενη ημέρα.
 - Το κόβουμε σε 12 κομμάτια 8.5 X 11.5 εκ.
 
- Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, και την βανίλια για 2 λεπτά, και προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος.
 - Συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου η κρέμα δέσει και μοιάζει με σφιχτή σαντιγί.
 - Γεμίζουμε μια μεγάλη σακούλα κορνέ με αρκετά μεγάλη μύτη κορνέ.
 - Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να σφίξει η κρέμα.
 
- Πλένουμε και βάζουμε τα μανταρίνια σε κατσαρόλα με νερό να τα καλύπτει καλά, και βράζουμε για 2 λεπτά.
 - Σκεπάζουμε, και αφήνουμε να καθίσουν όλη τη νύχτα για να κρυώσει αργά.
 - Στραγγίζουμε, αφαιρούμε μια λεπτή φετούλα πάνω και κάτω, και κόβουμε σε φέτες. Αφαιρούμε τους σπόρους και τυχόν σκληρές μεμβράνες που έχουν απομείνει.
 - Τα βάζουμε στο μούλτι, και γυρνάμε 2-3 στροφές.
 - Προσθέτουμε την ζάχαρη και την πηκτίνη, και γυρνάμε μερικές στροφές ακόμα.
 - Μεταφέρουμε το μίγμα σε μια κατσαρόλα, και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά.
 - Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς, και την διατηρούμε στο ψυγείο.
 
- Βράζουμε όλα τα υλικά για 2 λεπτά από το σημείο βρασμού.
 - Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
 
- Τοποθετούμε τα κομμάτια παντεσπάνι στο πάγκο πάνω σε αντικολλητικό χαρτί, και με ένα πινέλο τα σιροπιάζουμε καλά.
 - Κατόπιν βάζουμε πάνω σε κάθε κομμάτι μπισκότο μια πλούσια δόση κρέμας cheesecake, μετακινώντας δεξιά αριστερά το κορνέ, ώστε να φτιάξουμε σχέδιο.
 - Με ένα κουταλάκι τοποθετούμε στο κέντρο κατά μήκος την μαρμελάδα μανταρίνι, και με ένα πιρούνι την απλώνουμε ελαφρώς. Δεν καλύπτουμε όλη την κρέμα.
 - Βάζουμε τα γλυκάκια μας στο ψυγείο να παγώσουν.
 








 :a
 
 :b
 
 :c
 
 :d
 
 :e
 
 :f
 
 :g
 
 :h
 
 :i
 
 :j
 
 :k
 
 :l
 
 :m
 
 :n
 
 :o
 
 :p
 
 :q
 
 :r
 
 :s
 
 :t   
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου