Αρωματικά παξιμαδάκια με μπαχαρικά, ούζο και σταφίδα. Μοναδικά στη γεύση, απίστευτα αφράτα και τραγανά!!
Υλικά:1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
350 γρμ. καλό ελαιόλαδο
100 γρμ ούζο
30 γρμ. κονιάκ
130 γρμ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
240 γρμ. ζάχαρη
2 1/2 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. γλ. κοφτό σόδα
1 1/2 κουτ. σ. γλυκάνισο
1 κουτ. σ. κοφτή κανέλα σκόνη
1/2 κουτ. γλ. γαρύφαλλο σκόνη
1 1/2 κουτ. γλ. αλάτι
150 γρμ. σταφίδες μαύρες
σουσάμι για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, και το γαρύφαλλο.
 - Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε με το σύρμα όλα τα υλικά για 5 λεπτά, εκτός το μίγμα αλεύρι, το χυμό, την σόδα, και τις σταφίδες.
 - Προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι διαλύοντας μέσα την σόδα.
 - Στη συνέχεια ρίχνουμε το μισό μίγμα αλεύρι, και ζυμώνουμε πλέον με τον γάντζο. Κατόπιν προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι, και συνεχίζουμε το ζύμωμα έως ότου απορροφηθεί όλο, και να ξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα. Θα έχουμε μία απαλή και σχετικά μαλακιά ζύμη. (Αν χρειαστεί περισσότερη υγρασία, προσθέτουμε ελάχιστο χυμό ή νερό. 1-2 κουταλιές).
 - Τέλος προσθέτουμε και τις σταφίδες, και ζυμώνουμε για λίγο ακόμα.
 - Χωρίζουμε την ζύμη στα τέσσερα, και την πλάθουμε σε μακρόστενα στρογγυλά μπαστούνια σε μήκος όσο το ταψί του φούρνου μας στο στενό μέρος.
 - Τα κυλάμε πάνω σε αρκετό σουσάμι, και τα βάζουμε στη λαμαρίνα ή στο ταψί του φούρνου μας, στρωμένο με χαρτί ψησίματος, αφήνοντας μικρό κενό μεταξύ τους να μην κολλήσουν στο φούσκωμα.
 - Με μια πλαστικιά σπάτουλα ζύμης, τα χωρίζουμε σε λεπτές φέτες 1, 5 εκ. πάχος περίπου.
 - Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C. βαθμούς για 40 λεπτά περίπου, ίσα να αρχίσουν να παίρνουν ένα ελαφρύ χρώμα.
 - Κατόπιν τα βγάζουμε, τα αφήνουμε 5 λεπτά να σταθούν, τα χωρίζουμε εντελώς, και τα τοποθετούμε ξανά στην λαμαρίνα.
 - Κατεβάζουμε την θερμοκρασία στους 140 C. βαθμούς, και τα ξαναψήνουμε για 20-30 λεπτά ακόμα να γίνουν τραγανά, ή ανάλογα πόσο τραγανά τα θέλουμε.
 - Τα αποθηκεύουμε αεροστεγώς για να παραμείνουν τραγανά.
 





 :a
 
 :b
 
 :c
 
 :d
 
 :e
 
 :f
 
 :g
 
 :h
 
 :i
 
 :j
 
 :k
 
 :l
 
 :m
 
 :n
 
 :o
 
 :p
 
 :q
 
 :r
 
 :s
 
 :t   
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου