Γκόλντεν σίροπ, ένα σιρόπι για πολλές χρήσεις στην ζαχαροπλαστική. Φτιάξτε το μόνοι σας, παρόμοιο με του εμπορίου.
Υλικά:1ο μείγμα:
100 γρμ. ζάχαρη
25 γρμ. νερό
2ο μείγμα:
500 γρμ. ζάχαρη
300 γρμ. βραστό νερό
1/4 λεμόνι
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα, (κατά προτίμηση αντικολλητική), βάζουμε τα 100 γρμ. ζάχαρη με τα 25 γρμ. νερό. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα σε μέτρια-δυνατή φωτιά να ψηθεί και να πάρει σκούρο χρώμα καραμέλας. (Προσοχή να μην την κάψουμε και πικρίσει.
 - Κατόπιν ρίχνουμε τα 300 γρμ. βραστό νερό, λίγο-λίγο και προσεχτικά να μην καούμε. Ανακατεύουμε για λίγο, και ρίχνουμε τα 500 γρμ. ζάχαρη, και το λεμόνι. Βράζουμε ανακατεύοντας χαλαρά έως ότου διαλυθεί η ζάχαρη, και αφού πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας αραιά και πού, σχεδόν καθόλου, έως ότου δέσει το σιρόπι, περίπου 45 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
 - Αφαιρούμε το λεμόνι, και σουρώνουμε το σιρόπι σε ένα αποστειρωμένο βαζάκι. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
 - Αν δούμε ότι δεν είναι αρκετά πηχτό, σαν μέλι, τότε το ξαναβράζουμε για μερικά λεπτά ακόμα.
 - Κλείνουμε το βαζάκι με το καπάκι του, και το φυλάμε σε δροσερό μέρος. Μπορεί να διατηρηθεί και ένα χρόνο κάτω υπό κανονικές συνθήκες.
 



 :a
 
 :b
 
 :c
 
 :d
 
 :e
 
 :f
 
 :g
 
 :h
 
 :i
 
 :j
 
 :k
 
 :l
 
 :m
 
 :n
 
 :o
 
 :p
 
 :q
 
 :r
 
 :s
 
 :t   
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρεπει να ειναι τελειο πανω σε pancakes!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή