Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014
Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014
Τούρτα σοκολάτας (εύκολη)
Εδώ σας έχω μια εύκολη τούρτα σοκολάτας, για αυτούς που θέλουν κάτι εύκολο, αλλά και για αρχάριους νέους ζαχαροπλάστες, που θέλουν να κάνουν ένα δειλό μικρό βήμα προς στο κόσμο της... γλυκιάς τέχνης.
Υλικά για τσέρκι 24 εκ. διάμετρο:Για το μπισκότο αμυγδάλου:
40 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
125 γρμ. αμυγδαλόψιχασε σκόνη
Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014
Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014
Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014
Διάφορα γλάσα επικάλυψης
Διάφορα γλάσα για επικάλυψη τούρτας, και διαφόρων γλυκών. Στο ποστ αυτό, πιθανόν να συμπληρωθούν και άλλα γλάσα, οπότε για όσους ενδιαφέρονται, να ενημερώνονται κατά τακτά διαστήματα.
Υλικά για να καλύψουμε μια τούρτα 24-26 εκ. διάμετρο περίπου.
Γλάσο καραμέλας:
140 γρμ. ζάχαρη
130 γρμ. σιρόπι γλυκόζης
Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014
Τούρτα Gianduja
Gianduja, υπέροχη αρωματική σοκολάτα. Τούρτα τζιαντούγια με πραλίνα φουντουκιού, και snikers. Ξεκινάμε με υπέροχο μπισκότο φουντουκιού και φιστίκι Αιγίνης, πρώτη επίστρωση από κρέμα gianduja, μια στρώση με κρέμα καφέ, δεύτερη επίστρωση/γέμιση με snickers, και τελευταία στρώση με μια μους από σοκολάτα πραλίνας φουντουκιού, και σοκολάτα gianduja... Υπέροχες μίξεις γεύσεων που σε απογειώνουν. Τέλος, με επικάλυψη από μοναδικό γλάσο καραμέλας. Μια ακόμα μοναδική συνταγή τούρτας, για μερακλήδες και λάτρεις της ζαχαροπλαστικής, που προστίθεται στο συνταγολόγιο μου, και θα την βρείτε μόνο εδώ, με την υπογραφή, Πanos.
ένα τσέρκι 24 εκ. και ένα 22 εκ.
Απαραίτητα εργαλεία:
Υλικά:
Για την βάση μπισκότου:
90 γρμ. ασπράδι αυγού
35 γρμ. ζάχαρη άχνη
Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014
Ινδοκάρυδο σιροπιαστό με αμυγδαλόψιχα
Σπέσιαλ μοναδικό ινδοκάρυδο σιροπιαστό, με αμυγδαλόψιχα!! Ένα γλυκό που δεν το έχετε φάει ποτέ. Μοναδικές όπως πάντα δημιουργίες γεύσεων, από το SintagesPanos για εσάς... Η διαφορά της γεύσης? το καβουρδισμένο αμύγδαλο, και το βούτυρο γάλακτος... Δοκιμάστε το και θα δείτε την διαφορά!!
Υλικά για ταψί 25X34 εκ.:
Για την ζύμη:
200 γρμ. σιμιγδάλι ψιλό
150 γρμ. αλεύρι που φουσκώνει
Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014
Βασιλόπιτα joconde
Φέτος για το 2015, σας έφτιαξα άλλη μια βασιλόπιτα. Βασιλόπιτα joconde, (γιοκόντ), μια αλλιώτικη... βασιλόπιτα, για αλλιώτικα... γούστα. Με αφράτο μπισκουί joconde, και γεμιστή με μους φυστικοβούτυρο. Δοκιμάστε την. Οι φώτο είναι από άλλη συνταγή.
Υλικά για τσέρκι 25X30 εκ. περίπου: Για το μπισκότο:
250 γρμ. αμυγδαλόσκονη
125 γρμ. φιστίκι Αιγήνης, τριμμένο σκόνη
Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014
Τούρτα φρούτα του δάσους και φράουλες
Μια φανταστική τούρτα με φρούτα του δάσους και φράουλες. Εμπνευσμένη από τη συνταγή του Γάλλου Chef Martin Diez "Τούρτα με μύρτιλλα". Η συνταγή είναι τροποποιημένη με διαφορετικά φρούτα, και με μερικά εφέ χρωμάτων από εμένα. Επίσης επειδή η συνταγή αυτή ήταν δοκιμαστική, για να βγάλω την ποσότητα των υλικών που χρειάζομαι για τα συγκεκριμένα τσέρκια, δεν μου έφτασε η μους, και έτσι έκανα μια δεύτερη στα γρήγορα, με σοκολάτα, και την ανακάτεψα με φρούτα που μου περίσσεψε... Άλλωστε φαίνεται και στις φώτο, και έγινε καταπληκτική. Οπότε έχουμε και αυτή την εναλλακτική συνταγή, με δυο μους. Μια μους φρούτα του δάσους, και μια με σοκολάτα/φρούτα δάσους.
Υλικά για τσέρκι 22 εκ. διάμετρο X 6 εκ. ύψος.:
Για τη βάση μπισκότου, τσέρκι 20 cm.:
100 γρ. ζάχαρη άχνη
70 γρ. φιστίκι Αιγίνης, σκόνη
Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014
Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014
Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014
Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014
Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014
Κρέμα βουτύρου
Εύκολη απαλή κρέμα βουτύρου, για πολλές χρήσεις γλυκών ψυγείου. Ενδεικνύεται πιο πολύ για γέμιση γλυκών, όπως κορμούς, παστάκια, κ.λ.π. Μπορούμε όμως να την χρησιμοποιήσουμε και για γαρνίρισμα γλυκών, αλλά δεν έχει την απόλυτη υφή της μους.
Υλικά:220 γρμ. άχνη ζάχαρη
300 γρμ. βούτυρο βιτάμ, πλάκα όχι soft. Σε θερμοκρασία δωματίου
Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014
Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014
Brownies με τέσσερις σοκολάτες, γεμιστό με τσουρέκι και μπανάνα
Υπέροχο, φανταστικό, απολαυστικό, μοναδικό brownies!! Δεν υπάρχουν λόγια να το περιγράψω. Με τέσσερις σοκολάτες, γεμιστό με τσουρέκι, το οποίο το έχουμε ποτίσει με κρέμα λευκής σοκολάτας, φετάκια μπανάνας, και σταφίδες. Τέλος γαρνιρισμένο με σιρόπι λευκής σοκολάτας!!
Υλικά για ταψάκι 22x33 εκ. περίπου:Για το brownies:
400 γρμ. ζάχαρη καστανή
370 γρμ. βιτάμ
Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014
Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014
Brownies γεμιστό με 3 σοκολάτες
Απολαυστικό γεμιστό Brownies με τρεις σοκολάτες, μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα για πρώτη γέμιση, κουβερτούρα γάλακτος για δεύτερη γέμιση. και τέλος γαρνιρισμένο με σιρόπι λευκής σοκολάτας, και ξηρούς καρπούς. Πολύ... σοκόλαση, για τους πολύ... σοκολατομανής!! Η ή φώτο είναι ενδεικτική.
Υλικά για τετράγωνο τσέρκι 25x30 εκ.Για το brownies:
500 γρμ. σοκολάτα κουβερτούρα 35% κακάο, τεμαχισμένη
480 γρμ. καστανή ζάχαρη
Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014
Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014
Μηλόπιτα
Μια εντελώς διαφορετική μηλόπιτα, μοναδική στη γεύση και στο άρωμα. Με ζύμη αρωματισμένη με πορτοκάλι και βανίλια, γέμιση με μήλα, και από πάνω στα μήλα ένα ελαφρό στρώμα από σιρόπι καραμέλας. Τελειώνουμε με μια στρώσει ακόμα ζύμης, και κρούστα από γάλα και ζάχαρη. Συνταγές που... κολάζουν από αρώματα.
Υλικά για φόρμα κέικ με αποσπόμενο τσέρκι 24 εκ.:3 μήλα σκληρά
300 γρμ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014
Τούρτα σοκολάτα μόκα και καραμέλα
Τούρτα με τρεις διαφορετικές υπέροχες μους, και παντεσπάνι σοκολάτας. Μια μους σοκολάτα με φρούτα, μια μους με άρωμα μόκα, και μια με άρωμα καραμέλα. Τέλος γαρνιρισμένη με σαντιγί και μίνι μπισκότα oreo. Μια τριπλή καταστροφή... Η φώτο είναι ενδεικτική.
Υλικά για τσέρκι στρογγυλό 24 εκ.Για το παντεσπάνι σοκολάτας:
100 γρμ. ζάχαρη
35 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014
Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014
Τούρτα triple delight
Μια "τριπλή ηδονή" από σοκολατένιο παντεσπάνι, μους σοκολάτας, μους καραμέλας, και μους φυστικοβούτυρου. Επικάλυψη με γκανάζ σοκολάτας και ξηρούς καρπούς, κάσιους και φουντούκια. Η πιο τέλεια... ηδονή!!
Υλικά για στρογγυλό τσέρκι 24 εκ.
Για το παντεσπάνι:
100 γρμ. ζάχαρη
35 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Κέικ καρότου με φιστίκι Αιγίνης και πορτοκάλι
Ένα φανταστικό κέικ με καρότο και φιστίκι Αιγίνης, με άρωμα πορτοκαλιού. Σιροπιασμένο ελαφρώς με χυμό από φρέσκο πορτοκάλι, μέλι, και τριμμένα φιστίκια. Μοναδικές λιχουδιές... Οι φώτο είναι ενδεικτικές.
Υλικά για 2 ορθογώνιες φόρμες του κέικ 10x20 εκ. ή στρογγυλή 24 εκ.:Για το κέικ:
400 γρμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250 γρμ. ζάχαρη καστανή, αλεσμένη στο μούλτι
Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014
Τούρτα σοκολάτα - μάνγκο
Μια πραγματικά απίστευτη γεύση από μια στρώση μους σοκολάτας φτιαγμένη με κρεμ ανγκλέζ, και αρωματισμένη με λουίζα και βανίλια. Δεύτερη στρώση από κρέμα μάνγκο φτιαγμένη με κρεμ ανγκλέζ, και πολτό από φρέσκο μάνγκο. Τέλος με μια λεπτή στρώση από σάλτσα φρέσκου μάνγκο, για επικάλυψη. Απλά τέλεια... τίποτα περισσότερο!! Η φώτο είναι ενδεικτική.
Υλικά για στρογγυλό τσέρκι 24 εκ.:Για τη βάση μπισκότου:
20 γρμ. αλεύρι
25 γρμ. φιστίκια Αιγίνης ωμά, (αλεσμένα στο μπλέντερ σκόνη)
Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014
Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014
Κυριακή 3 Αυγούστου 2014
Cheesecake με τρεις σοκολάτες
Ένα φανταστικό γλύκισμα για τους λάτρεις τις σοκολάτας. Cheesecake με τρεις σοκολάτες, με σοκολάτα πραλίνα, με λευκή σοκολάτα, και μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα. Γαρνιρισμένο με σιρόπι σοκολάτας, ή καραμέλας. Μοναδικό!!
Υλικά για φόρμα με αποσπόμενο τσέρκι 24 εκ.:Για τη βάση μπισκότου:
350 γρμ. μπισκότα digestive
120 γρμ. βούτυρο, λιωμένο
Κυριακή 20 Ιουλίου 2014
Παγωτό Gelato
Βασική συνταγή για παγωτό gelato. Αυτή η συνταγή μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βάση για τις αγαπημένες σας γεύσεις. Δοκιμάστε να προσθέσετε διάφορες γεύσεις, κακάο, σταγόνες σοκολάτας, ή τα αγαπημένα σας φρούτα. Πειραματιστείτε με γεύσεις που σας αρέσουν!
Υλικά για 1,200 γρμ. παγωτό:
500 γρμ. γάλα πλήρες φρέσκο300 γρμ. κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά
Κυριακή 13 Ιουλίου 2014
Κυριακή 6 Ιουλίου 2014
Cheesecake με καρπούζι
Cheesecake υπάρχουν πολλά και με διάφορες παραλλαγές. Στις συνταγές μου θα βρείτε με αρκετές γεύσεις, και παραλλαγές. Τώρα ήρθε η ώρα και για ένα πρωτότυπο cheesecake, με γεύση και σάλτσα από φρέσκο κόκκινο καρπούζι. Δοκιμάστε και αυτή την υπέροχη δροσερή συνταγή μου.
Υλικά για φόρμα με τσέρκι 24 εκ.:Για τη βάση μπισκότου:
250 γρμ. μπισκότα digestive
80 γρμ. κάσιους τριμμένα σκόνη
Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014
Φρουτόπιτες ατομικές
Φανταστικές ατομικές φρουτόπιτες. Με έτοιμα σφολιατάκια βουτύρου. Υπέροχη μοναδική αρωματική γέμιση, και αγνά υλικά. Για όλη την οικογένεια, για πρωινό, για κολατσιό, για το σχολείο, και για όλες τις ώρες. Η συνταγή είναι για 18 φρουτοπιτάκια, και δεν κοστίζει τίποτα!!
Υλικά για 18 ατομικές φρουτόπιτες:Για την ζύμη:
36 έτοιμα στρογγυλά σφολιατάκια "βουτύρου", ή και τετράγωνα
Για την γέμιση:
150 γρμ. μήλα, καθαρό βάρος καθαρισμένα, Red delicious, (ή κάποιο άλλο σκληρό μήλο κόκκινο αρεσκείας σας), ψιλοκομμένα σε πολύ μικρά κυβάκια
Κυριακή 8 Ιουνίου 2014
Τάρτα orange fantasy
Ακόμα μια υπέροχη τάρτα, με ζύμη μπριζέ, και τρεις διαφορετικές στρώσεις. Πρώτη στρώση μους βανίλιας, δεύτερη στρώση με ζελέ πορτοκαλιού, και τρίτη στρώση μους πορτοκαλιού. Τέλος γαρνιρισμένη με σαντιγί, φέτες φρέσκου πορτοκαλιού, και φρουί γλασέ. Ένας ακόμα φανταστικός δικός μου συνδυασμός, με κίνητρο, και πάλι με αυτή την υπέροχη φωτογραφία.
Υλικά για μια τάρτα 24 εκ.:Για τη ζύμη μπριζέ:
140 γρμ. βούτυρο γάλακτος, κρύο από το ψυγείο, (lourpak. adoro, Χωριό κ.λ.π.)
270 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Τρίτη 3 Ιουνίου 2014
Τάρτα orange peach
Τάρτα από ζύμη μπριζέ, γέμιση με μια κρέμα ροδάκινου, με δεύτερη στρώση από μους πορτοκαλιού, και επιπλέον, σάλτσα με κομμάτια από φρέσκα ροδάκινα. Τέλος, γαρνιρισμένη με σαντιγί, και φρουί γλασέ. Ένας υπέροχος δικός μου συνδυασμός, που απλά θα σας μαγέψει... Η έμπνευση; μα΄ φυσικά από αυτή την υπέροχη φωτογραφία!!
Υλικά για μια τάρτα 24 εκ.:
Για τη ζύμη μπριζέ:
140 γρμ. βούτυρο γάλακτος, κρύο από το ψυγείο, (lourpak. adoro, Χωριό κ.λ.π.)
270 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Σάββατο 31 Μαΐου 2014
Τάρτα oreo με κρέμα βανίλια, και κερασάκια
Δοκιμάστε αυτήν την υπέροχη δροσερή τάρτα με μπισκότα oreo, αφράτη κρέμα βανίλιας, και με επικάλυψη από σάλτσα με ολόκληρα κερασάκια, και σαντιγί.
Υλικά: για φόρμα με αποσπόμενο τσέρκι 24 εκ.Για την τάρτα oreo:
350 γρμ. μπισκότα oreo με γέμιση κρέμα σοκολάτα, τριμμένα σκόνη
80 γρμ. βούτυρο βιτάμ, λιωμένο
Παρασκευή 30 Μαΐου 2014
Μηλόπιτες ατομικές
Φανταστικά ατομικά μηλοπιτάκια. Εύκολα, χωρίς να ανοίγουμε φύλλο, με έτοιμη σφολιάτα. Μοσχομυρωδάτα, με υπέροχη μοναδική αρωματική γέμιση. Αγνά υλικά, και δεν κοστίζουν τίποτα!!
Υλικά για 12 ατομικές μηλόπιτες:Για την ζύμη:
1 πακέτο ζύμη σφολιάτας, (2 φύλλα), ή σφολιάτα βουτύρου, ή φρέσκια σφολιάτα Κανάκι
Δευτέρα 26 Μαΐου 2014
Κυριακή 18 Μαΐου 2014
Τούρτα προφιτερόλ 2
Μια ακόμα τούρτα προφιτερόλ, με διαφορετικότερη γεύση και εμφάνιση. Είναι πιο απλή, και ευκολότερη από την άλλη συνταγή. Με μοναδικό γλάσο σοκολάτας, αρωματισμένο με ουίσκι. Δοκιμάστε και αυτή την υπέροχη καταστροφή!! Και για τους πιο σοκολατομανείς, φτιάξτε τη σαντιγί γέμισης, με γεύση σοκολάτας.
Υλικά για τσέρκι 24 εκ.:
Για το παντεσπάνι:
50 γρμ. ζάχαρη
15 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Σάββατο 17 Μαΐου 2014
Τούρτα προφιτερόλ
Μια τούρτα που πραγματικά έλειπε από το συνταγολόγιο μου. Τούρτα προφιτερόλ. Αυτό το υπέροχο γλύκισμα που όλοι λατρεύουμε, τώρα και σε τούρτα. Με μοναδικό γλάσο σοκολάτας, αρωματισμένο με ουίσκι. Τούρτες προφιτερόλ μπορεί θα βρείτε, σαν αυτή όμως, μόνο μια!! Δοκιμάστε αυτή την υπέροχη σοκοκαταστροφή!!
Για το παντεσπάνι:
115 γρμ. ζάχαρη
35 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Σάββατο 10 Μαΐου 2014
Ρολό γεμιστό με σοκολάτα, ή σοκολατόπιτα
Ένα υπέροχο μοναδικό, και διαφορετικό ρολό, με γέμιση σοκολάτας, που καλύτερο δεν θα βρείτε πουθενά!! Με φανταστική αφράτη ζύμη πορτοκαλιού, (δεν είναι παντεσπάνι), και με απαλή γέμιση σοκολάτας. Ένας υπέροχος συνδυασμός πορτοκάλι και σοκολάτα, με τραγανή κρούστα στη ζύμη, και από πάνω αρκετό σπιτικό σιρόπι σοκολάτας!!
Για τη ζύμη πορτοκαλιού:
350 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
170 γρμ. μαλακό βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
Oreo γλύκισμα γεμιστό με σοκολάτα και καραμέλα
Απολαύστε αυτό το oreo γλύκισμα με τον καφέ σας, ή και σκέτο. Ιδανικό για να κεράσετε τους επισκέπτες σας. Με μοσχομυρωδάτη ζύμη βανίλιας με ένα τόνο από άρωμα πορτοκάλι. Γεμισμένη με μπισκότα oreo, καραμέλα, και σταγόνες καραμέλας. Τέλος πασπαλισμένο με σταγόνες σοκολάτας, που έχουν λιώσει επάνω στο καυτό γλυκό. Η συνταγή είναι βασισμένη πάνω σε ξένη συνταγή, στην οποία έχω παραλλάξει, και προσθέσει επιπλέον υλικά. Είναι ένα εξαιρετικά φανταστικό γλυκό!!
Υλικά:Για την ζύμη:
250 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
120 γρμ. νυφάδες βρώμης
Πέμπτη 8 Μαΐου 2014
Μπισκοτάκια βουτήματα, ποικιλία
Μοναδικά μπισκοτάκια με διάφορα σχέδια και γεύση. Φτιάξτε αυτά τα υπέροχα μπισκοτάκια βουτήματα, με γεύση αμυγδάλου βανίλιας, με σοκολάτα, με καρύδα, και μπισκοτάκια καρύδας, γεμιστά με σοκολάτα, και φυσικά με ακατέργαστη καστανή ζάχαρη. Όλα αυτά με μια μόνο συνταγή!! Κάντε τα δίχρωμα, δώστε τους ότι σχήμα και σχέδιο εσείς θέλετε. Για τον καφέ σας, και για οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Θα ξετρελαθείτε!!
Υλικά:Για την ζύμη:
800 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 γρμ. μαργαρίνη, τύπου βιτάμ, σε θερμοκρασία δωματίου
Τρίτη 1 Απριλίου 2014
Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014
Τούρτα παγωτό σοκολάτα, με μπισκότο oreo και maltesers
Απολαυστικό δροσερό γλύκισμα. Τούρτα παγωτό, με δυο γεύσεις παγωτού, και κέικ από μπισκότο oreo σοκολάτας για βάση, και γέμιση από φοντάν σοκολάτας, και τριμμένη ζύμη oreo με maltesers. Τέλος γαρνιρισμένο με σαντιγί, και χοντροκομμένο μπισκότο, από ζύμη oreo με maltesers.
Υλικά:350 γρμ. μπισκότα oreo σοκολάτας, γεμιστά με σοκολάτα, τριμμένα
70 γρμ. σκόνη σοκολατούχο ρόφημα