Ένα φανταστικό γλύκισμα για τους λάτρεις τις σοκολάτας. Cheesecake με τρεις σοκολάτες, με σοκολάτα πραλίνα, με λευκή σοκολάτα, και μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα. Γαρνιρισμένο με σιρόπι σοκολάτας, ή καραμέλας. Μοναδικό!!
Υλικά για φόρμα με αποσπόμενο τσέρκι 24 εκ.:Για τη βάση μπισκότου:
350 γρμ. μπισκότα digestive
120 γρμ. βούτυρο, λιωμένο
1 κουτ. σ. κοφτή σκόνη κακάο, ή μια γεμάτη σκόνη σοκολάτα
Για την κρέμα:
8 γρμ. ζελατίνη, (5 φύλλα των 1,6 γρμ.)
500 γρμ τυρί κρέμα
80 γρμ. ζάχαρη άχνη
120 γρμ. γάλα πλήρες
150 γρμ. λευκή κουβερτούρα, τεμαχισμένη
150 γρμ κουβερτούρα πραλίνα, τεμαχισμένη
400 γρμ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
Για την επικάλυψη:
150 γρμ. κουβερτούρα 35% κακάο, ψιλοκομμένη
150 γρμ. κρέμα γάλακτος
Για την διακόσμηση:
σιρόπι σοκολάτας, ή σιρόπι καραμέλας
Εκτέλεση:
Βάση μπισκότου:
1. Βάζουμε τα μπισκότα στο μούλτι, και τα κάνουμε σκόνη. Τα αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
2. Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε στα μπισκότα, μαζί με το κακάο. Ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν.
3. Αδειάζουμε το μείγμα σε μία βουτυρωμένη φόρμα με αποσπόμενο τσέρκι 24 εκ. και το στρώνουμε πατώντας το καλά με ένα κουτάλι, ή με ένα φαρδύ ποτήρι, να κάτσει το μείγμα και να γίνει συμπαγές. Φτιάχνοντας και ένα τοίχωμα 4-5 εκ. ύψος περίπου, στο τσέρκι της φόρμας.
4. Το τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώνει.
Κρέμα τυριού:
1. Μουσκεύουμε την ζελατίνη σε κρύο νερό.
2. Ζεσταίνουμε περίπου το μισό γάλα, και διαλύουμε την ζελατίνη, αφού την στίψουμε καλά. Προσθέτουμε το υπόλοιπο κρύο γάλα, και ανακατεύουμε καλά.
3. Λιώνουμε τις σοκολάτες, λευκή και πραλίνα, χωριστά, και τις αφήνουμε να γίνουν χλιαρές.
4. Χτυπάμε με το μίξερ το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη και το μίγμα γάλα-ζελατίνη, μέχρι να γίνει λείο.
5. Χωρίζουμε την κρέμα τυριού σε δύο ίσα μέρη.
6. Ανακατεύουμε καλά με την σπάτουλα την λιωμένη λευκή σοκολάτα, με το ένα μίγμα κρέμας τυριού.
7. Ανακατεύουμε καλά με την σπάτουλα την λιωμένη σοκολάτα πραλίνας, με το άλλο μίγμα τυριού.
8. Προσθέτουμε σε κάθε μίγμα κρέμας τυριού διαδοχικά, την μισή από την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος, και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.
9. Αδειάζουμε το μίγμα κρέμα σοκολάτας πραλίνας πάνω βάση του μπισκότου. Τοποθετούμε στην κατάψυξη για λίγη ώρα, έως ότου σταθεροποιηθεί.
10 Αδειάζουμε επάνω στη κρέμα σοκολάτας πραλίνας, την κρέμα λευκής σοκολάτας, και την βάζουμε στην κατάψυξη για 1 1/2 ώρα να σταθεροποιηθεί αρκετά καλά.
Επικάλυψη:
1. Φέρνουμε σε σημείο βρασμού τα 150 γρμ. κρέμα γάλακτος, και την αδειάζουμε επάνω στην ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε με σπάτουλα καλά, να λιώσει η σοκολάτα.
2. Την αδειάζουμε επάνω στο παγωμένο γλυκό, προσέχοντας να απλωθεί ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια.
Το βάζουμε για λίγο στο ψυγείο να παγώσει η γκανάζ.
3. Αφαιρούμε το τσέρκι από τη φόρμα, και διακοσμούμε με σιρόπι σοκολάτας, ή καραμέλας, φτιάχνοντας ευθείες γραμμές, και κατόπιν σταυρωτά.
4. Κόβουμε σε μερίδες με ένα ζεστό μαχαίρι, και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου