Φανταστικό αφράτο παντεσπάνι σοκολάτας, με απόλυτη επιτυχία.
150 γρμ. ζάχαρη
50 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρμ. κόρν φλάουρ
35 γρμ. κακάο σκόνη
1 κουτ. γλ. πέικιν πάουντερ γεμάτο, (3 γρμ.)
5 μεγάλα αυγά
1 βανίλια
Εκτέλεση:
- Ανακατεύουμε σε ένα λεκανάκι το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το κακάο, και το πέικιν πάουντερ, και τα κοσκινίζουμε όλα μαζί, δύο φορές.
- Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη για 5 λεπτά περίπου, να αφρατέψουν και να ασπρίσει το μίγμα.
- Το αδειάζουμε σε λεκανάκι, και προσθέτουμε το μίγμα αλεύρι. Ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα να ενσωματωθούν.
- Αδειάζουμε το μίγμα σε τσέρκι 26 εκ. και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 C. βαθμούς, για 30' - 35' λεπτά περίπου. Δοκιμάζουμε με οδοντογλυφίδα να δούμε αν έχει ψηθεί. Πρέπει να βγει στεγνή.
- Το αφήνουμε να κρυώσει καλά, και το ξεφορμάρουμε. Το κόβουμε σε τρεις οριζόντιες φέτες 1 έως 1,5 εκ. πάχος το πολύ. Αν χρειαστεί ισιώνουμε λίγο την επιφάνεια, αν έχει σχηματιστεί βουναλάκι στο ψήσιμο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου