Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013
Τρίτη 26 Μαρτίου 2013
Κυριακή 17 Μαρτίου 2013
Τούρτα μπανάνα - πραλίνα
Τούρτα με κρέμα μπανάνας και κρέμα πραλίνας φουντουκιού. Μια απίστευτη γεύση με βάση από τραγανό μπισκότο φουντουκιού, και δύο κρέμες, μπανάνα και πραλίνα φουντουκιού. Και τέλος για επικάλυψη, γλάσο λευκής σοκολάτας με άρωμα μπανάνας. Εύκολη, γευστική, με απλά υλικά, αλλά και αρκετά εντυπωσιακή. Η φώτο είναι ενδεικτική.
Υλικά-εργαλεία: Ένα τσέρκι 26 εκ. και ένα 22 εκ.
Για το μπισκότο:
40 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Σάββατο 16 Μαρτίου 2013
Τούρτα ταχίνι, νηστίσιμη
Υπέροχη γευστική τούρτα με ταχίνι και πορτοκάλι. Μοναδική συνταγή που δεν θα την βρείτε πουθενά. Η τούρτα είναι νηστίσιμη 100%, η κουβερτούρα δεν περιέχει γάλα. Για αυτούς που δεν μπορούν χωρίς γλυκά και τη σαρακοστή. Η φώτο είναι ενδεικτική.
Υλικά:
Για την βάση μπισκότου:
100 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
80 γρμ. ταχίνι
Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013
Παγωτό μπανάνα 2 (Νέα συνταγή)
Αφού έτρωγα αποξηραμένες μπανάνες, μου ήρθε ξαφνικά η ιδέα ότι θα μπορούσα να φτιάξω υπέροχο παγωτό μπανάνας με αυτές. Τελικά είχα δίκιο... τέλειο άρωμα φρέσκιας μπανάνας. Ένα παγωτό, που δεν έχετε να ζηλέψετε τίποτα από το παγωτό εμπορίου.
400 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, παγωμένη
1 κουτί φυτική κρέμα γάλακτος Morfat ή Ermol, σε θερμοκρασία δωματίου
Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013
Παγωτό καραμέλα (Νέο!!)
Άλλη μία υπέροχη συνταγή παγωτού με γεύση καραμέλας. Με dulce de leche, καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα, όπως αυτό που φτιάχνουμε το μπανόφι, και κομματάκια πραγματικής τραγανής καραμέλας. Απλά θεσπέσιο... Οι φώτο είναι ενδεικτικές.
Υλικά:400 γρμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, κρύα
1 κουτί φυτική κρέμα γάλακτος Morfat ή Ermol, σε θερμοκρασία δωματίου
Dulce de Leche
Dulce de leche, ή απλά, καραμελωμένο γάλα ζαχαρούχο. Το χρησιμοποιούμε για μπανόφι, αλλά και για πολλές άλλες χρήσεις στη ζαχαροπλαστική. Υπάρχουν δύο τρόποι που μπορούμε να καραμελώσουμε το ζαχαρούχο γάλα.
1ος τρόπος:
Υλικά:
1 κουτί σφραγισμένο ζαχαρούχο γάλα
Εκτέλεση:
- Βάζουμε το κουτί σφραγισμένο όπως είναι σε μία κατσαρόλα μεγάλη, (μπορούμε να βάλουμε 2-3 μαζί, δεν χαλάνε για αρκετούς μήνες), και τα σκεπάζουμε καλά με νερό.
Παγωτό oreo-σοκολάτα
Φυσικά και δεν θα παρέλυπτα να φτιάξω και παγωτό σοκολάτα με μπισκότα oreo. Μία γεύση που αρέσει σε όλους, σοκολάτα. Τώρα και σε γεύση oreo σοκολάτα, με μπισκότα oreo με γέμιση κρέμας σοκολάτας, και κομμάτια μπισκότου. Η συνέχεια στον... ουρανίσκο σας.
400 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, κρύα
1 κουτί φυτική κρέμα γάλακτος Morfat ή Ermol, σε θερμοκρασία δωματίου
Τούρτα παγωτό oreo
Τούρτα παγωτό με την μοναδική γεύση oreo. Για πραγματικά... oreo παγωτό
τούρτα. Με βάση μπισκότου oreo, με κρέμα παγωτό από την γέμιση του oreo, και με κομματάκια μπισκότο oreo. Μην ψάχνετε για κάτι άλλο, δεν θα το βρείτε πουθενά.
Εύκολη, απλή, μοναδική!!
Οι φώτο είναι ενδεικτικές.
Για την βάση μπισκότου oreo:
350 γρμ. μπισκότα oreo με γέμιση κρέμα βανίλια, αλεσμένα στο μούλτι σκόνη
80 γρμ. βούτυρο λιωμένο
Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013
Σάββατο 9 Μαρτίου 2013
Τούρτα Saint Valentine
Μία υπέροχη τούρτα για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, και όχι μόνο. Η τούρτα είναι σε μικρό μέγεθος, 4 κομμάτια, για να την απολαύσετε μαζί με το αγαπημένο σας ταίρι. Γίνεται και μεγάλη, 8-10 κομμάτια σε τετράγωνη, σε στρογγυλή 14 κομμάτια, ή και σε πάστες. Και για τους... πολύ ερωτευμένους, φτιάξτε την σε σχήμα καρδιάς.
Υλικά για τσέρκι 20x15 εκ.:
Για τη βάση μπισκότου:
120 γρμ. αλεύρι
300 γρμ. αμυγδαλόσκονη
Τρίτη 5 Μαρτίου 2013
Μωσαϊκό με oreo
Ένα υπέροχο και εύκολο γλύκισμα, που όλοι το ξέρουμε. Μόνο που αυτό το μωσαϊκό είναι διαφορετικότερο από τα άλλα... Λευκό μωσαϊκό με μπισκότα oreo, με γέμιση ολόκληρου μπισκότου oreo, και λευκή σοκολάτα. Απλά... oreo.
Φώτο δυστυχώς δεν έχω ακόμα. Είναι ενδεικτική.
350 γρμ. μπισκότα oreo, χωρίς την γέμιση, σπασμένα στο χέρι
12-14 μπισκότα oreo, με γέμιση κρέμα βανίλια, (ολόκληρα)
Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013
Πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή, του Πάνου
Η μοσχομυρωδάτη, πεντανόστιμη, και αφράτη πορτοκαλόπιτα, τώρα και σιροπιαστή. Μία πορτοκαλόπιτα αλλιώτικη... από τις άλλες. Είναι εύκολη, και γρήγορη. Φτιάξτε την, και απολαύστε την... Όσοι δοκιμάσατε την προηγούμενη πορτοκαλόπιτα, θα καταλάβετε περί τίνος πρόκειται... Συνταγές με 100% επιτυχία, και πάντα με την υπογραφή Panos. Η φώτο είναι από την προηγούμενη πορτοκαλόπιτα, χωρίς σιρόπι.
Μερίδες: 12 κομμάτια
Για την ζύμη:
400 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρμ. σιμιγδάλι ψιλό
Σάββατο 2 Μαρτίου 2013
Πορτοκαλόπιτα του Πάνου
Μία μοσχομυρωδάτη, πεντανόστιμη και αφράτη πορτοκαλόπιτα, με τραγανή κρούστα, αλλιώτικη... από τις άλλες. Είναι αρκετά εύκολη, και γρήγορη. Φτιάξτε την, και απολαύστε την...
Υλικά: Για ένα ταψί 25X35 εκ. περίπου.
Για την ζύμη:
500 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
190 γρμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου