Μεθυσμένο κέικ. Μία δεύτερη συνταγή κέικ με κρασί. Δοκιμάστε το, αλλά... μην μεθύσετε!!
600 γρμ. κόκκινη φαρίνα, (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
300 γρμ. ζάχαρη
180 γρμ. ελαιόλαδο
150 γρμ. κόκκινο γλυκό κρασί
200 γρμ. γάλα φρέσκο
5 αυγά
120 γρμ. καρυδόψιχα
100 γρμ. σταφίδες μαύρες,
1 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
2 κουτ. σ. μέλι
1/6 κουτ. γλ γαρύφαλλο σκόνη
μισή πρέζα αλάτι
λίγη άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
1. Σε ένα μπολ βάζουμε το κρασί με τις σταφίδες να μουσκέψουν για 1 ώρα περίπου.
2. Βάζουμε στο μούλτι τα καρύδια, και τα αλέθουμε σε μέτρια ψιλοκομμένα.
3. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το πέικιν πάουντερ, το αλάτι, και το γαρύφαλλο, και τα ανακατεύουμε με τα καρύδια.
4. Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ το ελαιόλαδο με την ζάχαρη αρκετά καλά, μέχρι να ασπρίσει. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα και αφού ενωθούν με το μίγμα, χαμηλώνουμε την ταχύτητα, και ρίχνουμε το γάλα.
5. Ανακατεύουμε λίγο, και ρίχνουμε σταδιακά, και εναλλάξ, το μίγμα αλεύρι, με το κρασί. Αφού ομογενοποιηθούν, ρίχνουμε και το μέλι, και ανακατεύουμε για 1 λεπτό το πολύ, σε δυνατή ταχύτητα. Σταματάμε το μίξερ, ρίχνουμε και τις σταφίδες, και ανακατεύουμε καλά με μία σπάτουλα.
6. Αδειάζουμε το μίγμα σε καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ, και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C. βαθμούς, για 50 λεπτά περίπου. Καρφώνουμε ένα μαχαιράκι, ή καλαμάκι στο κέντρο, και αν βγαίνει αρκετά στεγνό, είναι έτοιμο.
7. Το αφαιρούμε από το φούρνο, και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Αφού κρυώσει, ξεφορμάρουμε το κέικ, και το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου