Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2015

Βασιλόπιτα με μήλα, κρέμα βαλσάμικο και μπαχαρικά (2016)

Βασιλόπιτα του 2016!! Ακόμα μια πρωτότυπη μοναδική βασιλόπιτα για φέτος, να υποδεχτούμε γλυκά το νέο έτος. Βασιλόπιτα με μήλα, κρέμα βαλσάμικο με μήλο, κάσιους, και μπαχαρικά!! Μοναδικό άρωμα και γεύση, αποκλειστικά από τις SintagesPanos. 
Υλικά: (για στρογγυλό ταψί ή φόρμα, 26-28 εκ. διάμετρο. 16 κομμάτια)
350 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
270 γρμ. ζάχαρη άχνη


Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2015

Σοκολατάκια μαρασκίνο

Υπέροχα, και πραγματικά μοναδικά σοκολατάκια μαρασκίνο. Με κουβερτούρα γάλακτος, φουντούκια, σιρόπι από μαρασκίνο, μοσχοκάρυδο, και στο κέντρο ένα ολόκληρο μαρασκίνο!! Απίστευτα καταπληκτικά και εντυπωσιακά!! Με απλά υλικά, και εύκολα στην παρασκευή τους, ώστε να μπορέσετε να τα φτιάξετε όλοι.
Υλικά για 35 σοκολατάκια περίπου

Για το μίγμα σοκολατάκι:
130 γρμ. μπισκότα τύπου digestive, ή κάποια άλλα τις αρεσκείας σας
70 γρμ. μπισκότα oreo με γέμιση σοκολάτας


Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2015

Σταφιδόψωμα

Υπέροχα αφράτα σταφιδόψωμα, για το κολατσιό μας, για τα παιδιά στο σχολείο, κ.λ.π. Τρώγονται σκέτα, αλλά και με πραλίνα φουντουκιού, με μαρμελάδα, με βούτυρο, κ.λ.π.

Υλικά για 7 ατομικά σταφιδόψωμα:

Για την ζύμη:
330 - 350 ml νερό χλιαρό
600 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις


Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015

Κέικ μήλου με κόλιανδρο και κρέμα βαλσάμικο

Ένα απίθανο, μοναδικό κέικ μήλου, με κόλιανδρο και κρέμα βαλσάμικο. Και επιπλέον, σάλτσα μήλου με κρέμα βλσάμικο και μπαχαρικά, την οποία την περιχύνουμε επάνω στο κέικ. Απολαύστε αυτή την μοναδική και θεσπέσια συνταγή!!
Υλικά για φόρμα κέικ 24 εκ. με ίσιο ταψάκι, ή με τρύπα:

Για το κέικ:
130 γρμ. μαργαρίνη, (βιτάμ) σε θερμοκρασία δωματίου
50 γρμ. βούτυρο γάλακτος, σε θερμοκρασία δωματίου


Μαρμελάδα καρότο με κόλιανδρο

Ακόμα μια συνταγή μαρμελάδας με καρότα και κόλιανδρο. Μοναδικό άρωμα...
 Υλικά:
500 γρμ. καρότα
1 ποτήρι νερό


Μαρμελάδα με 4 φρούτα, τζίντζερ και μπαχαρικά

Υπέροχη μαρμελάδα με διάφορα φρούτα. Μια απίστευτη γεύση και άρωμα από την ποικιλία των φρούτων, και των μπαχαρικών!!
Υλικά:
1 μεγάλο κόκκινο σκληρό μήλο
1/2 μάνγκο


Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2015

Πάστα φλώρα με σπιτική μαρμελάδα, φρούτα του δάσους

Απολαυστική πάστα φλώρα με τραγανό γευστικό μπισκότο, και σπιτική μαρμελάδα φρούτα του δάσους. Μπορείτε να βάλετε όποια μαρμελάδα σας αρέσει.
Υλικά για φόρμα 24 εκ. διάμετρο, ή ταψάκι 25x25 εκ. τετράγωνο:
230 γρμ. βούτυρο αγελάδος, σε θερμοκρασία δωματίου
120 γρμ. ζάχαρη


Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2015

Μηλόπιτα με κρέμα σοκολάτας

Μια ακόμα μοναδική μηλόπιτα με την δικιά μου τεχνική. Με γέμιση από καραμελωμένα μήλα και αχλάδια, σβησμένα με κονιάκ, και με κρέμα βανίλιας με λευκή, ή μαύρη σοκολάτα. Είναι φανταστική, μυρωδάτη, και πεντανόστιμη. Δοκιμάστε την!!!
Υλικά για μία φόρμα με αποσπόμενο τσέρκι 24 cm

Για τη ζύμη: 
100 γρμ. βούτυρο μαργαρίνη, κομμένο σε κυβάκια
80 γρμ. βούτυρο γάλακτος, κομμένο σε κυβάκια


Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2015

Σφολιατάκια με πραλίνα φουντουκιού. (Σοκολατοπιτάκια)

Μοναδικές ατομικές σοκολατόπιτες. Με έτοιμα σφολιατάκια βουτύρου, και με γέμιση από πραλίνα φουντουκιού, και σοκολάτα!! Η συνταγή είναι για 10 σοκολατοπιτάκια.
Υλικά για 10 ατομικές σοκολατόπιτες:

Για την ζύμη:
1 πακέτο σφολιατάκια "βουτύρου" στρογγυλά, (20 σφολιατάκια)

Για την γέμιση:
160 γρμ. πραλίνα φουντουκιού
80 γρμ. σοκολάτα κουβερτούρα


Δευτέρα, 11 Μαΐου 2015

Τούρτα με φράουλες

Μια υπέροχη τούρτα με φρέσκες φράουλες, από την εκπομπή του Στέλιου Παρλιάρου, "Γλυκές αλχημείες" Την συνταγή την εκτέλεσε η κόρη μου Έλενα.
Υλικά για το μπισκότο βάσης:
- 60 γρ. αλεύρι
- 170 γρ. φουντούκι τριμμένο σε σκόνη


Πέμπτη, 16 Απριλίου 2015

Τσουρέκι Πασχαλινό x3

Μετά από πολύ κόπο, δοκιμές, ψάξιμο και διάβασμα, κατάφερα να φτιάξω μια συνταγή για τσουρέκι πολύ πετυχημένη. Αφράτο μαστιχωτό μυρωδάτο τσουρέκι. Το ονόμασα x3 διότι ζυμώνεται 3 φορές. Μια συνταγή που αν ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες, δεν υπάρχει περίπτωση να μην σας πετύχει, και να μην σας βγει τέλειο!! Μπορεί να απαιτείται παραπάνω χρόνος αναμονής από τις άλλες συνταγές, αλλά αξίζει τον κόπο για να έχουμε ένα τέλειο τσουρέκι. Η διαδικασία είναι σχετικά ίδια, δεν έχει παραπάνω κόπο, απλά θέλει περισσότερο χρόνο αναμονής. Άλλωστε μια φορά το χρόνο το φτιάχνουμε, ας το απολαύσουμε όπως αξίζει να είναι ένα σπιτικό καθαρό τέλειο τσουρέκι, και να πάρουμε πολλά συγχαρητήρια από όσους το δοκιμάσουν!!. Πραγματικά θα εκπλαγείτε από την διαφορά των άλλων συνταγών. Η ζύμη κυριολεκτικά τριπλασιάζεται, και βλέπετε την διαφορά στο ότι εδώ βάζω 400 γρμ. αλεύρι για 2 κανονικά τσουρέκια, από 600 γρμ. που έχω στις άλλες συνταγές μου, φτιάχνοντας τα ίδια, και μεγαλύτερα τσουρέκια. Άρα έρχεται και πιο οικονομική.
Υλικά: (για 2 κανονικά-μεγάλα τσουρέκια. 
Για 4 μέτρια, βάλτε 1/2 δόση ακόμα τις συνταγής. Κάθε 200 γρμ. αλεύρι, είναι για ένα κανονικό τσουρέκι)

Για τη ζύμη:
400 γρμ. καλό αλεύρι για τσουρέκι, (χρησιμοποίησα μύλοι Αγ. Γεωργίου)
190 γρμ. βούτυρο γάλακτος ανάλατο, σε θερμοκρασία δωματίου


Παρασκευή, 10 Απριλίου 2015

Σταφιδόψωμο γλυκό

Αφράτο μυρωδάτο γλυκό σταφιδόψωμο, με φιλέ αμυγδάλου και σουσάμι. Νηστίσιμο.
Υλικά:
500 γρμ. αλεύρι σκληρό
260 γρμ. νερό


Τσουρέκι

Αφράτο μαστιχωτό, και μοσχομυρωδάτο Πασχαλινό τσουρέκι.
Υλικά για δυο μέτρια τσουρέκια:

Για τη ζύμη:
600 γρμ. καλό αλεύρι για τσουρέκι
100 γρμ. βούτυρο αγελάδος


Κυριακή, 5 Απριλίου 2015

Τούρτα Lila Pause

Τούρτα Lila Pause, με τραγανές νυφάδες ρυζιού, με σοκολάτα και πραλίνα φουντουκιού για βάση, και αφράτη μους από φρέσκες αρωματικές φράουλες. Τέλος με επικάλυψη γκανάζ σοκολάτας γάλακτος. 
Υλικά για τσέρκι 24 εκ.

Για τη βάση:
130 γρμ. κορν φλέικς νιφάδες ρυζιού, (χωρίς σοκολάτα)
140 γρμ. πραλίνα φουντουκιού


Παρασκευή, 3 Απριλίου 2015

Μαρμελάδα φρούτων

Ακόμα μια πετυχημένη συνταγή μαρμελάδας, με διάφορα φρούτα, καρότο, και φρέσκο τζίντζερ. Υπέροχη γεύση και άρωμα. Υπέροχες σπιτικές μαρμελάδες, αγνές, υγιεινές, μοναδικές. 
Υλικά για 1 κλ. περίπου μαρμελάδα:
300 γρμ. αχλάδια κρυστάλλια, (περίπου 3 αχλάδια)
150 γρμ. μάνγκο, ή φρέσκα σύκα, στην εποχή των σύκων


Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2015

Τούρτα με δυο σοκολάτες και μπανάνες

Μία εύκολη αλλά αρκετά νόστιμη τούρτα σοκολάτας, με μπισκότο αμυγδάλου-σοκολάτας για βάση, με δυο μους διαφορετικής σοκολάτας αρωματισμένες με φρέσκια βανίλια, και πορτοκάλι αντίστοιχα, και επιπλέον, κομμάτια από ψημένες μπανάνες. 
Υλικά για τσέρκι 22 εκ. διάμετρο:

Για το μπισκότο αμυγδάλου-σοκολάτας:
100 γρμ. αμύγδαλα άσπρα, αλεσμένα σκόνη
100 γρμ. ζάχαρη άχνη


Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2015

Μαρμελάδα πορτοκάλι και μήλο

Δοκιμάστε αυτήν την υπέροχη μαρμελάδα με πορτοκάλι και μήλο, αρωματισμένη με σπόρους κάρδαμο και βανίλια. Πιο τέλεια και αρωματική μαρμελάδα δεν έχετε ξαναφάει. Για όσους αρέσει, μπορούν να προσθέσουν 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο τζίντζερ. Άλλη γεύση και άρωμα, και πολύ καλό για τον οργανισμό.

Υλικά:
4 μεγάλα πορτοκάλια, ώριμα αρωματικά
τις φλούδες των πορτοκαλιών


Κυριακή, 15 Μαρτίου 2015

Μους σοκολάτας με πατέ πομπέ

Αφράτη και πεντανόστιμη μους σοκολάτας με κρέμα πατέ πομπέ. Η πατέ πομπέ, "pâte à bombe" είναι μια Γαλλική συνταγή κρέμας, που παίρνει πολλές παραλλαγές και συνδυασμούς, για πολλές χρήσεις στη ζαχαροπλαστική.

Υλικά:
300 γρμ. σοκολάτα κουβερτούρα 55-75% κακάο
150 γρμ. ζάχαρη


Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2015

Μπάρες δημητριακών με σοκολάτα

Υπέροχες τραγανές μπάρες με ξηρούς καρπούς και δημητριακά, και με επικάλυψη σοκολάτας. Μοναδικό σνακ, για μικρούς και μεγάλους, όλες τις ώρες.
Υλικά για ένα ταψάκι 20Χ30 εκ.
80 γρμ. αμύγδαλα
50 γρμ. καρύδια


Τρίτη, 3 Μαρτίου 2015

Κέικ μπαχαρικών

Ναι καλά διαβάσατε, με μπαχαρικά!!
Εξαιρετικό κέικ με μοναδικό άρωμα μπαχαρικών. Μια πρωτότυπη συνταγή κέικ, με τριμμένη καρύδα, μπαχαρικά, και άλλα αρώματα που σε απογειώνουν. Και για να γίνει ακόμα πιο σούπερ μοναδικό και γευστικό, με επικάλυψη υπέροχης σάλτσας λεμονιού και μπαχαρικών!! Μια μοναδική όπως πάντα συνταγή, από το SintagesPanos.
Υλικά για φόρμα κέικ 24 εκ. ίσια χωρίς τρύπα, ή 26 εκ. με τρύπα:

Για το κέικ:
120 γρμ. βούτυρο βιτάμ, μαργαρίνη, σε θερμοκρασία δωματίου
80 γρμ. βούτυρο γάλακτος, σε θερμοκρασία δωματίου


Σάββατο, 21 Φεβρουαρίου 2015

Μπισκότα αμυγδάλου σοκολάτας, χωρίς βούτυρο

Εύκολα και γρήγορα μοσχομυρωδάτα μπισκοτάκια αμυγδάλου με κομμάτια σοκολάτας. Η συνταγή είναι τόσο γρήγορη και εύκολη που μπορείτε να τα φτιάξετε το πρωί για τον καφέ, ή για πρωινό. Για 22 μπισκότα, χρειαζόμαστε μόλις 23 λεπτά. Γίνονται και στο χέρι χωρίς μίξερ.
Υλικά για 45 περίπου μπισκότα:
350 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρμ. αμυγδαλόσκονη


Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2015

Cheesekace με brownie και καραμέλα

Cheesekace με βάση από brownie, και με υπέροχη κρέμα καραμέλας. Επικάλυψη με καρύδια και σάλτσα καραμέλας, γαρνιρισμένο με σάλτσα σοκολάτας αρωματισμένη με ουίσκι και βανίλια. Οι φώτο είναι ενδεικτικές.
Υλικά για στρογγυλό τσέρκι 24 εκ.:

Για το brownie: 
120 γρμ. σοκολάτα κουβερτούρα 52-55% κακάο τεμαχισμένη
90 γρμ. ζάχαρη άχνη


Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2015

Brownie με crumble αμυγδάλου και σάλτσα σοκολάτας

Σοκολατολατρείες, μια συνταγή για εσάς. Υπέροχο brownie σοκολάτας με επιπλέον σοκολάτα!! Μια επίστρωση με σάλτσα σοκολάτας, κράμπλ αμυγδάλου, κάσιους, και έξτρα σοκολάτα από πάνω. Μια συνταγή μοναδική, πιστέψτε με. Για.. απαιτητικούς της σοκολάτας.
Υλικά για ταψάκι 22x28 εκ. ή 25x30 εκ. 12 κομμάτια:

Για το brownie: 
240 γρμ. σοκολάτα κουβερτούρα 52-55% κακάο τεμαχισμένη
180 γρμ. ζάχαρη άχνη


Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2015

Σουφλέ σοκολάτας, με κρέμα γιαουρτιού και μπανάνες

Ένα σουφλέ που δεν το φάγατε ποτέ. Δοκιμάστε το!!

Υλικά για 8 ατομικά σουφλέ: 

Για το σουφλέ:
4 αυγά, (200-215 γρμ.)
120 γρμ. ζάχαρη


Κυριακή, 8 Φεβρουαρίου 2015

Τούρτα gianduja, με φρούτα του δάσους

Θα χρειαστεί να έχω ένα μικρό πρόλογο για αυτή τη συνταγή. Ελπίζω να μην σας κουράσω.
Σε αυτό το ποστ: http://sintagespanos-zaxaroplastiki.blogspot.gr/2015/01/gianduja.html#more είχα ανεβάσει περιληπτικά την διαδικασία και τα υλικά που περιείχε η τούρτα, χωρίς ακριβές δοσολογίες. Αναφέρω δε, ότι η τούρτα αυτή φτιάχτηκε χωρίς συνταγή, χωρίς δοσολογίες. Έτσι απλά με το μυαλό μου, και την μικρή πείρα που έχω, με υλικά που είχαν περισσέψει στο ψυγείο και στο ντουλάπι, από άλλη τούρτα και γλυκά. Και τελικά βγήκε αυτή η υπέροχη τούρτα, σε γεύση, και σε εμφάνιση. Κάθισα λοιπόν και έβγαλα την συνταγή, σε δοσολογίες για να μπορέσετε να την φτιάξετε και εσείς, διότι πολλοί είναι αυτοί που μου το ζήτησαν... και πιστέψτε με, είναι αρκετά υπέροχη. Να αναφέρω επίσης, ότι η ποσότητα των υλικών μπορεί να μην είναι ακριβείας, διότι δεν μπορώ να ξέρω την ακριβή ποσότητα που χρησιμοποίησα, αφού όπως σας είπα, φτιάχτηκε χωρίς συνταγή. Η ποσότητα της δοσολογίας λοιπόν, είναι εκ πείρας, και ίσως κάπου να περισσέψουν, ή να λείψουν ελάχιστα υλικά. Γιαυτό σας έχω σε εκατοστά το πάχος τις κάθε στρώσης μους, ώστε να ξέρετε πόσο υλικό θα ρίξετε σε κάθε στρώση. Ότι περισσέψει, φτιάξτε το μια ωραία μους σε ποτήρι. Επίσης αναφέρω στο άλλο ποστ της τούρτας, ότι έχω βάλει και καραμελωμένα κάσιους. Στη συνταγή εδώ, τα έχω αφαιρέσει, διότι χρειάζεται επιπλέον χρόνος και διαδικασία. Εγώ τα είχα περίσσευμα στο ψυγείο, και τα έβαλα. Δεν αλλάζει τίποτα όμως στη γεύση. Καλή επιτυχία!!
Υλικά για τσέρκι 22 εκ. διάμετρο x 5 - 5,5 εκ. ύψος:

Για την βάση μπισκότου:
90 γρμ. ασπράδι αυγού
35 γρμ. ζάχαρη άχνη


Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου 2015

Τούρτα καρδιά με μους φράουλα

Άλλη μια τούρτα για τους ερωτευμένους.
Μια αρκετά εύκολη αλλά και εντυπωσιακή τούρτα καρδιά, για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Φτιάξτε την για τον αγαπημένο σας, και... γλυκαθείτε με άρωμα φράουλας.
Υλικά για τσέρκι καρδιά 16x15 εκ. x 3,5 εκ. ύψος:

Για το παντεσπάνι:
3 αυγά
90 γρμ. ζάχαρη


Παρασκευή, 6 Φεβρουαρίου 2015

Τούρτα βατόμουρο

Η τούρτα των ερωτευμένων.
Φανταστική τούρτα βατόμουρο, για γενέθλια, γιορτές, επετείους, κ.λ.π. Είναι ιδανική για την ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου, να την κάνετε δώρο στον/στην αγαπημέο/νη σας. Η συνταγή είναι δημιούργημα από παραλλαγή ξένης συνταγής, Γάλλου σεφ, με δικιά μου. Γίνετε εξ ίσου καταπληκτική και με φράουλες, αντί για βατόμουρα, ή σε συνδυασμό και των δυο.
Υλικά για τσέρκι 25x35 εκ. περίπου:

Για το παντεσπάνι:
3 αυγά
90 γρμ. ζάχαρη


Μιλφέιγ

Υπέροχο μιλφέιγ με το δικό μου πάντα γούστο. Δοκιμάστε το!!
Υλικά:

Για το μπισκότο σφολιάτας:
1 φύλλο σφολιάτας
λίγη ζάχαρη κρυσταλλική


Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2015

Τούρτα gianduja με φρούτα του δάσους

Μια τούρτα... χωρίς συνταγή... χωρίς δοσολογίες... έτσι απλά. Και όμως έγινε απίστευτα γευστική, και καταπληκτική!!
Είναι η δεύτερη φορά που φτιάχνω τούρτα στα πεταχτά... και πετυχαίνει!! Με υλικά που έχουν μείνει στο ψυγείο από περισσεύματα άλλων γλυκών. Και επειδή τίποτα δεν πετάμε.. έφτιαξα αυτή την υπέροχη τούρτα.


Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2015

Πατσαβουρόπιτα σιροπιαστή, με κρέμα πορτοκάλι

Ένα απολαυστικό καταπληκτικό γλύκισμα. Με κρέμα πορτοκαλιού, σιροπιασμένη με σιρόπι αρωματισμένο με πορτοκάλι και κανέλα, και τέλος, γαρνιρισμένη με φιλέ αμυγδάλου, ζάχαρη άχνη, και κανέλα. Ένα μοναδικό θεσπέσιο γλυκό.
Υλικά για ταψί 25x35 εκ. περίπου:

Για το φύλλο:
8 φύλλα κρούστας
+ 2 φύλλα κρούστας, τα αφήνουμε ξεσκέπαστα να ξεραθούν


Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2015

Cookies πορτοκαλιού με σταγόνες σοκολάτας

Τραγανά μπισκότα με άρωμα πορτοκαλιού, και με κομμάτια σοκολάτας. Απολαύστε τα!!
Υλικά:
500 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλ. κοφτό μπέικιν πάουντερ


Σάββατο, 10 Ιανουαρίου 2015

Spring rolls με φρούτα και σοκολάτα

Άλλη μια υπέροχη συνταγή spring rolls, με γέμιση από μπανάνες, φράουλες, και δυο σοκολάτες!! Αρωματισμένα με πορτοκάλι και ρούμι, ή κονιάκ. Τέλος γαρνιρισμένα με σιρόπι σοκολάτας αρωματισμένο με ουίσκι, και χοντροκομμένα καρύδια, ή αμύγδαλα.
Υλικά για 12 spring rolls:

Για τα spring rolls:
12 φύλλα κρούστας
6 μέτριες μπανάνες, ώριμες


Πέμπτη, 8 Ιανουαρίου 2015

Εργολάβοι

Δοκιμάστε αυτούς τους υπέροχους εργολάβους. Μοσχομυρωδάτοι, τραγανοί έξω, και αφράτοι, μαστιχωτοί από μέσα.
Υλικά:
400 γρμ. αμύγδαλα άσπρα
400 γρμ. ζάχαρη άχνη


Google+ Followers