Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Ζακυνθινή Χριστουγεννιάτικη κουλούρα

Η παραδοσιακή Ζακυνθινή κουλούρα που κόβουμε στη Ζάκυνθο την παραμονή των Χριστουγέννων, φυσικά περιέχει και το τυχερό φλουρί. Μάλιστα έχουμε το έθιμο κάθε σπίτι την ώρα που κόβει την κουλούρα, να βαράει και τουφεκιές, (σμπάρα) Την κουλούρα την κόβει ο νοικοκύρης του σπιτιού, αφού πρώτα την σταυρώσει λέγοντας το "Η Γέννησή Σου Χριστέ ο Θεός", με κρασί και λάδι βουτώντας ένα ματσάκι φτιαγμένο από ένα κλαράκι ελιάς, ένα άγριας σπαραγγιάς, και ένα από σκίνο, πάνω από την φωτιά του τζακιού. (Στη γωνιά που λέγαμε παλιά...)
Η Ζακυνθινή παραμονιάτικη κουλούρα των Χριστουγέννων, κανονικά γίνεται με τρύπα στη μέση, και σύμφωνα με μια παλιά τοπική παράδοση, συμβολίζει το άστρο της Βηθλεέμ, που οδήγησε τους τρεις Μάγους στο Σπήλαιο της Γέννησης. Το "ηύρεμα" (φλουρί) συμβολίζει το Θείο Βρέφος. Το κρασί και το λάδι, που ρίχνει ο σπιτονοικοκύρης στη φωτιά από το κέντρο της κουλούρας, συμβολίζουν τα δώρα των Μάγων, και τα τρία κλαράκια ελιά, σπαραγγιά, και σκίνο, τους τρεις Μάγους.

Υλικά:
600 γρμ. αλεύρι σκληρό, ή για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι ξηρή μαγιά


Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Τάρτα μους, λευκής σοκολάτας


Ένα υπέροχο γλύκισμα, με αφράτη μους λευκής σοκολάτας, επικάλυψη γλάσου λευκής σοκολάτας, και κύματα μαύρης σοκολάτας, με αποξηραμένα φρούτα, και ξηρούς καρπούς. Αρκετά εύκολη συνταγή, και οικονομική. Απολαύστε την.
Υλικά:

Για το μπισκότο:
90 γρμ. αμύγδαλα λευκά αλεσμένα σε σκόνη
75 γρμ. ζάχαρη άχνη


Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Παντεσπάνι

Τέλεια βασική συνταγή για αφράτο παντεσπάνι.

Παντεσπάνι: (για 2 φέτες με τσέρκι 26 cm.) 
150 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
130 γρμ. ζάχαρη


Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Τούρτα coca cola, με επικάλυψη γλάσο coca cola

Πάντα ήθελα να φτιάξω ένα γλύκισμα με βάση την coca cola. Μου άρεσε ή ιδέα της γεύσης από το αγαπημένο για πολλούς αυτό αναψυκτικό. Και έτσι κατέληξα να κάνω δύο γλυκά, ένα ζελέ, και μία τούρτα, με γεύση coca cola. Δοκιμάστε αυτή την μοναδική γεύση σε γλυκό. Η φώτο είναι ενδεικτική.
Υλικά:

Παντεσπάνι, για φόρμα με τσέρκι 26 εκ.:
150 γρμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
80 γρμ. αμυγδαλόσκονη


Ζελέ coca cola, και εξωτικά φρούτα

Το αγαπημένο αναψυκτικό στο μεγαλύτερο ποσοστό πληθυσμού, απολαύστε το τώρα και σε ζελέ. Μία πρωτότυπη συνταγή από εμένα. Ζελέ coca cola με εξωτικά φρούτα. Ενδεικτικές φώτο.
Υλικά:
1 λίτρο coca cola
1 μάνγκο


Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Σοκολατάκια oreo

Orea... σοκολατάκια. Τα αγαπημένα μας μπισκότα oreo, σε απολαυστικά σοκολατάκια. Εύκολα, εμφανίσιμα, υπέροχα σοκολατάκια.
Υλικά:
300 γρμ. μπισκότα oreo
100 γρμ. τυρί μασκαρπόνε


Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Τούρτα Μάνγκο & Ανανά

Άλλη μία υπέροχη τούρτα με εξωτικά φρούτα. Τούρτα με τρεις στρώσεις τραγανού μπισκότου, και τρεις στρώσεις κρέμας. Δύο στρώσεις κρέμα ανανά, και μία στρώση μάνγκο. Τελειώνοντας με επικάλυψη γλάσου από μάνγκο και ανανά. Γεύση που θα σας παρασύρει σε ...εξωτικές φαντασιώσεις... Η γνήσια φώτο έρχεται σύντομα.
Υλικά:

Για την βάση μπισκότου:
80 γρμ. αλεύρι
200 γρμ. αμυγδαλόσκονη


Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Τούρτα μάνγκο & καρύδα

Υπέροχος συνδιασμός εξωτικών φρούτων, φρέσκα μάνγκο και καρύδα, και επικάλυψη με υπέροχο γλάσο από φρέσκα μάνγκο. Δοκιμάστε αυτή την εξωτική τούρτα.
Υλικά:

Για το παντεσπάνι:
100 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. σ. καρύδα τριμμένη


Τούρτα σεράνο

Μία τούρτα που αρέσει σε... όλους!!
Υλικά: 

Παντεσπάνι: (για τσέρκι 26 cm.) 
200 γρμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
130 γρμ. ζάχαρη


Cheesecake μάνγκο

Ένα υπέροχο αριστούργημα με εξωτικά φρούτα. Cheesecake με φρέσκο μάνγκο. Μία δημιουργία από εμένα για τους φίλους μου. Οι φώτο είναι ενδεικτικές.
Υλικά:
350 γρμ. σάρκα μάνγκο (Περίπου 3 μάνγκο).

Για την βάση: (Για στρογγυλή φόρμα με τσέρκι 26 cm.)
400 γρμ. μπισκότα digestive


Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Σοκολατάκια με φουντούκι

Σοκολατάκια με ολόκληρο φουντούκι. Εύκολα απλά, και φτηνά...
Υλικά:
300 γρμ. σοκολάτα κουβερτούρα 35% - 55% κακάο, τεμαχισμένη
1 κουτ. σ. μέλι


Σοκολατάκια πραλίνας. (Ferrero Rocher)

Σπιτικά σοκολατάκια πραλίνας, με ολόκληρο φουντούκι. Τύπου Ferrero Rocher. Ένα υπέροχο σοκολατάκι φτιαγμένο από μένα για τα Χριστούγεννα, και για όλες τις γιορτές.

Υλικά:

Για τη πραλίνα φουντουκιού:
200 γρμ. φουντούκια, άσπρα χωρίς την λεπτή φλούδα, (ψημένα, όχι ωμά)
120 γρμ. ζάχαρη κρυσταλλική


Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Λουκούμια Σπιτικά

Υπέροχα σπιτικά λουκούμια. Η συνταγή είναι από εμένα. Μετά από αρκετή έρευνα συνταγών και βίντεο σε Ελληνικά και ξένα site, και μετά από πολλές δοκιμές, διότι οι περισσότερες συνταγές ήταν αποτυχία, κατέληξα και έφτιαξα αυτή την συνταγή. 100% επιτυχία, δοκιμάστε την.
Απαραίτητα εργαλεία: 
1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
1 θερμόμετρο ζάχαρης
1 γερή ξήλινη κουτάλα
1 σύρμα χειρός
ανάλογο ταψάκη, ή καλούπι

Υλικά:
2 κιλά ζάχαρη
2 λίτρα νερό


Τούρτα μόκα, με επικάλυψη γλάσο καραμέλας

Με την απαλή γεύση μόκας... για τα γενέθλιά σας, ή την γιορτή σας. Απολαύστε την.
Υλικά:

Παντεσπάνι:
200 γρμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
130 γρμ. ζάχαρη


Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Μάφινς με μπανάνα και σταφίδες (Χριστουγεννιάτικα muffins)

Λαχταριστά πεντανόστιμα μάφινς με μπανάνα και σταφίδα. Φτιάξτε τα πολύχρωμα, με χρωματιστό γλάσο, και στολίστε τα με χρωματιστή τρούφα, δίνοντάς τους γιορτινή νότα για τα Χριστούγεννα και την πρωτοχρονιά.
Υλικά για 20 Muffins περίπου:
200 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις , + μία κουταλιά για τις σταφίδες
2 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ


Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Muffins με σμέουρα και βατόμουρα

Μετά τη συνταγή Muffins με φράουλες, σκέφτηκα να κάνω με σμέουρα και βατόμουρα. Εξίσου φανταστικά.
Υλικά για 20 Muffins περίπου:
200 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + 1 κουτ. σ. επιπλέον για τα σμέουρα
2 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ


Muffins μπανάνας με φράουλες

Υπέροχος συνδυασμός μπανάνας, με φράουλες. Αφράτα, πεντανόστιμα, και μυρωδάτα μάφινς. Μία συνταγή από ξένο site, παντρεμένη με δική μου συνταγή και επιπλέον προσθήκες υλικών, για ακόμα πιο τέλεια αποτελέσματα.
Υλικά για 20 Muffins:
200 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + 1 κουτ. σ. για τις τις φράουλες
1 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ


Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Μαλακά μπισκότα με δύο σοκολάτες

Cookies, μαλακά μπισκότα με σοκολάτα γάλακτος, και κουβερτούρα. Για τον καφέ σας, και όχι μόνο. Μία λιχουδιά για τα παιδιά, αλλά και... για μεγάλους
Υλικά:
160 γρμ. ζάχαρη καστανή
220 γρμ. ζάχαρη κανονική


Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Μάφινς με ξερά σύκα και μασκαρπόνε

Δοκιμάστε αυτά τα καταπληκτικά και αφράτα μάφινς, με ξερά σύκα, και κρέμα τυρί μασκαρπόνε. Για το πρωινό σας, τον καφέ σας, για το διάλειμμα στη δουλειά σας.
Υλικά για 25 μάφινς περίπου:
270 γρμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3 αυγά


Βασιλόπιτα με κάσιους και ξερά σύκα

Η βασιλόπιτα του 2013!! Σίγουρα είναι το πρώτο γλυκό του χρόνου, μιας και το τρώμε συνήθως με την αλλαγή του χρόνου. Ξεκινήστε λοιπόν τον νέο χρόνο σας, με μία γλυκιά, γευστικότατη, υπέροχη βασιλόπιτα από εμένα, για να υποδεχτείτε γλυκά ...το 2013. Φτιάξτε την, και περιμένω τις εντυπώσεις, και τα σχόλιά σας.

Υλικά: (για 16 κομμάτια)
7 αυγά
300 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις


Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Πάστες σοκολατίνες

Ελάχιστοι είναι αυτοί που δεν λατρεύουν τη σοκολάτα. Απολαύστε την τώρα με μία πάστα σοκολατίνα. Μία συνταγή από εμένα, για τους λάτρες της σοκολάτας.
Υλικά:

Για το παντεσπάνι σοκολάτας:
230 γρμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
30 γρμ. κακάο


Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Πάστες αμυγδάλου. Νουγκατίνα

Πάστες αμυγδάλου, οι γνωστές πάστες νουγκατίνα. Μία υπέροχη πάστα που όλοι αγαπάμε.
Υλικά: 

Για το παντεσπάνι αμυγδάλου:
200 γρμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
230 γρμ. αμύγδαλα αλεσμένα σκόνη με την φλούδα, ή ασπρισμένα


Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Κορμός σοκολάτας με φρούτα του δάσους

Απολαύστε την μοναδική γεύση των φρούτων του δάσους. Ένα απολαυστικό γλύκισμα από εμένα.

Υλικά:

Για το παντεσπάνι:
4 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 κρόκο αυγού


Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Τάρτα με ξερά φρούτα, και καραμελωμένα φουντούκια

 Απολαύστε αυτή την μοναδική τάρτα με αφράτη μυρωδάτη ζύμη πορτοκαλιού, γέμιση με αποξηραμένα φρούτα, καραμελωμένα φουντούκια, και σάλτσα καραμέλας φτιαγμένη από καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα. Ένα υπέροχο δικό μου γλύκισμα,  που θα το λατρέψετε όλοι. Οι φώτο είναι ενδεικτικές, προσωρινά.
Υλικά για μία βαθιά ταρτιέρα 24-26 εκ.

Για τη ζύμη:
300 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
140 γρμ. μαλακό βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου


Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Τάρτα λεμόνι

Δροσερή τάρτα λεμόνι με γλάσο λεμονιού. Άλλο ένα γλύκισμα για όλες τις εποχές.
Υλικά:

Για την τάρτα:
250 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
80 γρμ. βούτυρο παγωμένο


Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Τάρτα σοκολάτας με ζαχαρωμένο πορτοκάλι, και ξηρούς καρπούς

Απολαύστε αυτή την θεσπέσια τάρτα σοκολάτας, με τόνους από άρωμα σοκολάτας, πορτοκαλιού, και φρεσκοκαβουρδισμένου αμύγδαλου. Θα σας ξετρελάνει...
Υλικά:
(για φόρμα τάρτας, ή ταψάκι 26 εκ. διάμετρο)

Για τις ζαχαρωμένες φλούδες πορτοκαλιού:
2 μέτρια ώριμα πορτοκάλια
200 γρμ. ζάχαρη


Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Τάρτα πορτοκάλι

Δροσερή τάρτα πορτοκάλι. Ένα γλύκισμα για όλες τις εποχές.
Υλικά:

Για την τάρτα:
250 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
80 γρμ. βούτυρο παγωμένο


Μάντολες

Ένα παραδοσιακό γλύκισμα των Επτανήσων.  Καραμελωμένα αμύγδαλα με ένα μοναδικό άρωμα...
Υλικά:
700 γρμ. ζάχαρη
1/2 κιλό αμύγδαλα ασπρισμένα


Σοκολατάκι χουρμάς (γεμιστό)

 Υπέροχα, πρωτότυπα σπιτικά σοκολατάκια, με γεμιστούς χουρμάδες από διάφορους ξηρούς καρπούς. Μία συνταγή με απίθανη γεύση χουρμάς με καβουρδισμένο αμύγδαλο, ή με φιστίκι Αιγίνης, αλλά και με διάφορους ξηρούς καρπούς, Σοκολατάκια που θα ενθουσιάσουν εσάς, και τους καλεσμένους σας. Φανταστικά για τα Χριστούγεννα. Δοκιμάστε τα.
Υλικά: (ενδεικτική ποσότητα)
30 χουρμάδες
30 αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρδισμέναή 15 αμύγδαλα, και μερικά φιστίκια Αιγίνης, καθαρισμένα καλά από την λεπτή φλούδα τους


Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Μαντολάτο Ζακύνθου

Ένα υπέροχο μοναδικό Ζακυνθινό γλύκισμα.
Υλικά:
250 γρμ. σκληρά αμύγδαλα
60 γρμ. ασπράδι αυγού


Φυτούρες Ζακύνθου

Παραδοσιακό γλύκισμα Ζακύνθου. Εύκολο και απολαυστικό.
Υλικά:
3 κιλά νερό
1 κιλό σιμιγδάλι χοντρό


Μαλακά μπισκότα με πορτοκάλι

Μυρωδάτα μαλακά μπισκότα πορτοκαλιού. Για τον καφέ και το πρωινό σας.
Υλικά: 
100 γρ. ζάχαρη καστανή
60 γρμ. βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου


Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Παγωτό πεπόνι

Παγωτό πεπόνι. Δροσερό γευστικό μοσχομυροδάτο παγωτό με την υπέροχη γεύση του αγαπημένου μας φρούτου. Άλλη μία αγνή σπιτική συνταγή παγωτού χωρίς προσθήκη αυγών, από μένα για τους φίλους μου.

Υλικά:
500 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, κρύα
1 κουτί φυτική κρέμα γάλακτος Morfat ή Ermol, σε θερμοκρασία δωματίου


Παγωτό φρούτα του δάσους

Μία νέα συνταγή για παγωτό. Ταξιδέψτε στην μαγική γεύση των φρούτων του δάσους... Απολαύστε μοναδικές γεύσεις άγριων φρούτων.

Υλικά:
500 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, κρύα
1/2 κουτί φυτική κρέμα γάλακτος (120 γρμ.) Morfat ή Ermol, σε θερμοκρασία δωματίου


Chocolat banane

Υπέροχο, εύκολο απολαυστικό γλύκισμα, με συνδιασμό μπανάνα και σοκολάτα... Δοκιμάστε το!!

Υλικά: 
Ένα μεγάλο τετράγωνο, η οβάλ πυρέξ, η ένα μέτριο τετράγωνο ταψάκι.

Γέμιση:
2 μεγάλα πακέτα μπισκότα cookies σοκολάτας με κομματάκια σοκολάτας
500 γρμ. κρέμα γάλακτος


Φρυγανιά, Ζακυνθινό γλυκό

Δροσερό και γευστικό παραδοσιακό γλυκό Ζακύνθου, με τον δικό μου πάντα τρόπο..
Υλικά για ένα ταψί ή πυρέξ 40Χ30 εκ. περίπου
1 πακέτο φρυγανιές (περίπου 16 φρυγανιές)
2 φάκελλα άνθος αραβοσίτου βανίλια, ή 85 γρμ. (όχι στιγμής)


Τούρτα σοκολάτα φράουλα (Red temptation)

Μία υπέροχη αρμονία γεύσης, ένας υπέροχος συνδυασμός σοκολάτας με φρέσκες φράουλες.
Μία δικιά μου συνταγή τούρτας σοκολάτας, με βάση τραγανό μπισκότο αμυγδάλου.
  μία στρώση κρέμα σοκολάτας, μία στρώση κρέμα φράουλας, και επικάλυψη γλάσο φράουλας. Ένας κόκκινος... πειρασμός.


Υλικά:
Θα χρειαστείτε 2 φόρμες στρογγυλές με τσέρκι, ή δύο τσέρκια στρογγυλά, διαμέτρου 26 cm το ένα, και 24 cm το άλλο.

Για την βάση μπισκότου:
50 γρμ. αλεύρι
130 γρμ. αμύγδαλο σε σκόνη (αλεσμένο στο μπλέντερ)


Σάλτσα φράουλας

Εδώ σας έχω δύο συνταγές σάλτσας φράουλας, για πολλές χρήσεις. Η μία είναι παχύρρευστη, και η άλλη σταθερή. Ανάλογα με το που θέλετε να την χρησιμοποιήσετε, επιλέξτε την κατάλληλη.

Υλικά:
250 γρμ. φρέσκες γινωμένες φράουλες
3 κουτ. σ. άχνη ζάχαρη (ανάλογα πόσο γλυκιά την θέλετε)


Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Τούρτα δαμάσκηνο

Υπέροχη γευστική τούρτα με δαμάσκηνα. Δοκιμάστε αυτήν την υπέροχη συνταγή μου για τα γενέθλιά σας, τα γενέθλια των αγαπημένων σας. Ή να την κάνετε δώρο στην γιορτή τους. Εγώ την έφτιαξα στη γιορτή του γιου μου.
Υλικά:

Παντεσπάνι:
250 γρμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
190 γρμ. ζάχαρη


Τούρτα φράουλα, με επικάλυψη σάλτσα φράουλας

Μία υπέροχη τούρτα που την έφτιαξα στα γενέθλια της γυναίκας μου, με μία μοναδική γεύση και άρωμα φρέσκιας φράουλας που θα σας καταπλήξει. Η συνταγή είναι φτιαγμένη από εμένα αποκλειστικά για το sintagespanos. Ιδανική για γενέθλια, και όχι μόνο...

Υλικά:

Για το παντεσπάνι:
280 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
7 αβγά


Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Muffins σοκολάτας με καρύδα

Μια υπέροχη συνταγή για μάφινς, που... πιστέψτε με, βγήκε τυχαία. Προσπαθούσα να φτιάξω μία άλλη συνταγή η οποία δεν πέτυχε, και τελικά επειδή τίποτα δεν πετάω, και τίποτα δεν πάει χαμένο... με μία μικρή προσθήκη στη συνταγή, έγιναν καταπληκτικά... Muffins!!!
Υλικά για 30 μάφινς περίπου:
800 γρμ. αλεύρι Αλλατίνη για όλες τις χρήσεις
250 γρμ. παρθένο ελαιόλαδο


Macarons με κρέμα λεμόνι mascarpone

Τα Macarons γεννήθηκαν στην Ιταλία από τον σεφ της Αικατερίνης των Μεδίκων το 1533 κατά την διάρκεια του γάμου της με τον Δούκα της Ορλεάνης που έγινε αργότερα Βασιλιάς της Γαλλίας το 1547 γνωστός με το όνομα Ερρίκος ο Β. Ο όρος <μακαρόν> έχει την ίδια προέλευση με την λέξη<μακαρόνι>που σημαίνει <λεπτή ζύμη >. Τα πρώτα μακαρόν ήταν απλά μπισκότα φτιαγμένα από σκόνη αμύγδαλου και ζάχαρη. 
Οι Νεοϋορκέζοι ενθουσιάστηκαν τόσο πολύ τα τελευταία χρόνια με την άφιξη των macarons στην πόλη τους που αποφάσισαν να ανακηρύξουν την 20η Μαρτίου ως Παγκόσμια Ημέρα Macaron!

Δοκιμάστε την δικιά μου συνταγή Macarons, με αυθεντική Ιταλική μαρέγκα, και κρέμα λεμονιού. Σας παραθέτω ιδέες, και μερικές υπέροχες συνταγές για κρέμες γέμισης. Ιδανικά για παιδικά πάρτι, για γιορτές, γενέθλια, κ.λ.π..
Υλικά:

Για την ζύμη:
150 γρμ. αμυγδαλόψιχα τριμμένη, (πούδρα)
150 γρμ. ζάχαρη άχνη


Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Παξιμαδάκια αμυγδάλου βανίλιας

Η συνταγή είναι παραλλαγμένη με την δικιά μου πινελιά στην γεύση, και στα υλικά. Δοκιμάστε την.
Συνταγή για: 50 παξιμαδάκια περίπου

Υλικά:
230 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
6 ασπράδια από μεγάλα αυγά


Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Cheesecake με φρέσκες φράουλες

Cheesecake με φρέσκες φράουλες, και σάλτσα από φρέσκες φράουλες. Η συνταγή είναι βασική cheesecake, απλά εγώ έβαλα την δικιά μου πινελιά, και την ιδέα να το κάνω με σάλτσα από φρέσκες φράουλες, και χωρίς μαρμελάδες. Δοκιμάστε την μοναδική γεύση και το άρωμα πού δίνουν οι φρέσκες φράουλες. Η φώτο είναι ενδεικτικές.
Υλικά:

Για τη βάση μπισκότου:
250 γρμ. μπισκότα digestive, (αν βρείτε με άρωμα φράουλας προτιμήστε τα)
80 γρμ. βούτυρο


Cheesecake σοκολάτας με σάλτσα φράουλας

Cheesecake σοκολάτας, με σάλτσα από φρέσκες φράουλες. Η συνταγή έχει την δικιά μου πινελιά στην κρέμα σοκολάτας, και την ιδέα να το κάνω με σάλτσα από φρέσκες φράουλες χωρίς μαρμελάδες. Δοκιμάστε την μοναδική γεύση και το άρωμα πού δίνουν οι φρέσκες φράουλες. Πιο υγιεινό, και πιο light. Η φώτο είναι ενδεικτικές.
Υλικά:

Για την βάση μπισκότου:
400 γρμ. μπισκότα digestive
150 γρμ. βούτυρο


Παγωτό Baileys chocolate

Οι συνταγές μου για το καλό παραδοσιακό σπιτικό παγωτό συνεχίζονται. Τώρα παγωτό με γεύση Baileys και σοκολάτα. Ενδεικτικές φώτο.
Υλικά:
500 γρμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, κρύα
1/2 κουτί φυτική κρέμα γάλακτος (120 γρμ.) Morfat ή Ermol, σε θερμοκρασία δωματίου


Παγωτό Baileys με αμύγδαλο

Άλλη μία δροσερή και υπέροχη σπιτική συνταγή μου. Παγωτό με γεύση Baileys και καβουρδισμένο αμύγδαλο. Ενδεικτικές φώτο. 
Υλικά:
500 γρμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, κρύα
1/2 κουτί φυτική κρέμα γάλακτος (120 γρμ.) Morfat ή Ermol, σε θερμοκρασία δωματίου


Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Παξιμαδάκια καρύδας με σοκολάτα

 Υπέροχα τραγανά παξιμαδάκια, με άρωμα καρύδας, και σοκολάτα. Απολαύστε τα με τον καφέ σας, και όχι μόνο.
Υλικά:
1 κιλό αλεύρι Αλλατίνη για όλες τις χρήσεις
200 γρμ. βούτυρο μαργαρίνη soft, σε θερμοκρασία δωματίου


Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Κορμός σοκολάτας με γέμιση κρέμας τυρί και φρούτα

Η συνταγή είναι φτιαγμένη από μένα. Αποκλειστικά για το sintagespanos.
Υλικά:

Για το μπισκότο:
1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
130 γρμ. βούτυρο Βιτάμ η σόφτ


Κέικ καρύδας

Μοσχομυροδάτο κέικ με φρεσκοτριμμένη καρύδα, και γάλα καρύδας. Μία υπέροχη συνταγή με την δική μου φυσικά πινελιά...
Υλικά:
1 μέτρια καρύδα
5 αυγά


Print this page

Print Friendly and PDF