Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

Μπακλαβάς

Απολαύστε έναν υπέροχο τραγανό και μοσχομυρωδάτο μπακλαβά.
Υλικά:
Για ταψί 28x38 εκ. περίπου
1 κιλό (2 πακέτα) φρέσκο φύλλο Βηρυτού, ή κρούστας
430 γρμ. καρυδόψιχα


Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

Βασιλόπιτα με κουκουνάρι και κάρδαμο

Η βασιλόπιτα του 2018!!
Και για το 2018, σας έφτιαξα μια καταπληκτική βασιλόπιτα, μοναδική όπως πάντα σε γεύση και άρωμα. Με κουκουνάρι, κάσιους και ξερά σύκα. Επίσης αρωματισμένη με κάρδαμο, κόκκινο πιπέρι, λεμόνι, και ρούμι. Απολαύστε την! 
 
 Για ταψί 28 εκ. διάμετρο (έως 16 κομμάτια)

Υλικά: 
300 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
280 γρμ. ζάχαρη άχνη


Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

Τούρτα μπισκότο - μπανάνα (γενεθλίων)

Τούρτα μπισκότο - μπανάνα. Ένας απίθανος συνδυασμός γεύσης, που σε αφήνει άφωνο. Με σπιτική κρέμα πατισερί, και μοναδικό αφράτο παντεσπάνι. Ιδανική για γενέθλια. Την τούρτα αυτή την έφτιαξα αποκλειστικά για τα πρώτα γενέθλια του πρώτου μου εγγονού. 
Υλικά για παραλληλόγραμμο τσέρκι 25X30Χ6 εκ.

Για το παντεσπάνι:
220 γρμ. ζάχαρη
140 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις


Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Τούρτα αράμπικα με ζελέ αβοκάντο

Μια μοναδική τούρτα για τους λάτρεις της σοκολάτας, και του αρώματος καφέ αράμπικα. Με δυο μπισκότα αμυγδάλου - σοκολάτας, και δύο μους. Μια μους αρωματισμένη με κόκκους καφέ αράμπικα, άλλη μια μους σοκολάτας αρωματισμένη με ουίσκι, και γέμιση με ζελέ από φρέσκο αβοκάντο. Τέλος, επικαλυμμένη με φανταστικό γλάσο σοκολάτας. Απλά Θεϊκή...
Απαραίτητα εργαλεία: 1τσέρκι 24 εκ. διάμετρο και 6 εκ. ύψος, ένα τσέρκι 22 εκ. διάμετρο, θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής.

Υλικά: για τσέρκι 24 εκ. διάμετρο και 6 εκ. ύψος

Για το ζελέ αβοκάντο, τσέρκι 22 cm.: 
230 γρμ. αβοκάντο πουρέ
17 γρμ. πηκτίνη (πηκτίνη για μαρμελάδες)


Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

Πάστα φλώρα νηστίσιμη

Πάστα φλώρα, ένα γλύκισμα που αρέσει σε πάρα πολλούς. Όσοι λοιπόν νηστεύετε και δεν μπορείτε να αντέξετε χωρίς αυτό το υπέροχο γλύκισμα, αλλά και για εσάς που θέλετε να φάτε ένα γλυκό την σαρακοστή, μπορείτε να την φτιάξετε και νηστίσιμη. Υπέροχη, μοσχομυρωδάτη, τραγανή, που δεν θα καταλάβετε ότι είναι νηστίσιμη. Δοκιμάστε την!! Την έχω σε δυο διαφορετικές συνταγές, για στρογγυλό ταψάκι ή φόρμα 24 εκ. διάμετρο, και για ταψάκι 37x25  εκ.
Υλικά για στρογγυλό σκεύος 24 εκ. διάμετρο:
180 γρμ. μαργαρίνη, σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρμ. ζάχαρη


Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Μπισκοτόγλυκο ψυγείου με μους μόκα και μπανάνες

Μετά από την σοκολάτα και καραμέλα, πάμε για  ένα ακόμα γλυκάκι ψυγείου, με μπισκότα, μπανάνες και μους με γεύση μόκα. Η φώτο είναι από τις άλλες συνταγές μπισκοτόγλυκου.

Υλικά για τσέρκι 24 εκ. διάμετρο:

Για την βάση:
270 γρμ. μπισκότα σοκολάτας με γέμιση κρέμας βανίλιας
80 βούτυρο λιωμένο


Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Μπισκοτόγλυκο ψυγείου με μους καραμέλας και μπανάνες

Άλλο ένα εύκολο υέροχο γλυκάκι ψυγείου, με μπισκότα, μπανάνες και μους με γεύση καραμέλας. Η φωτό είναι από την συνταγή μπισκοτόγλυκου με μους σοκολάτας.
Υλικά για τσέρκι 24 εκ. διάμετρο:

Για την βάση:
270 γρμ. μπισκότα σοκολάτας με γέμιση κρέμας βανίλιας
80 βούτυρο λιωμένο


Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

Μπισκοτόγλυκο ψυγείου με μους σοκολάτα και μπανάνες

Ένα εύκολο και υπέροχο γλυκάκι ψυγείου, με βάση από μπισκότα σοκολάτας, γέμιση με μπανάνες και σάλτσα σοκολάτας, από πάνω μια υπέροχη  μους σοκολάτας, και τέλος, γαρνιρισμένο με σαντιγί, με κομμάτια μπισκότου σοκολάτας, και σάλτσα σοκολάτας!! Η συνταγή γίνεται και σε άλλες γεύσεις, τις οποίες θα τις αναρτήσω αναλυτικά.

Υλικά για τσέρκι 24 εκ. διάμετρο:

Για την βάση:
270 γρμ. μπισκότα σοκολάτας με γέμιση κρέμας βανίλιας
80 βούτυρο λιωμένο


Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

Εκμέκ κανταΐφι με μπανάνες και σοκολάτα (Παnοs)

Ένα αλλιώτικο εκμέκ κανταΐφι γεμιστό με μπανάνες και σάλτσα σοκολάτας. 
Μια καταπληκτική παραλλαγή εκμέκ κανταΐφι.  Μοναδικές συνταγές όπως πάντα, από τις SintagesPanos, για τους φίλους μου, και όχι μόνο!!
Μπορούμε να προσθέσουμε και λίγα χοντροκομμένα αποξηραμένα βερίκοκα και δαμάσκηνα... 
Υλικά για ταψί 25x35 ή 30x30 εκ. περίπου, όχι μεγαλύτερο

Για τη βάση κανταΐφι:
350 γρμ. κανταΐφι
270 γρμ. βούτυρο αγελάδας, ή φρέσκο βούτυρο το λιωμένο, για πιο έντονο άρωμα


Print this page

Print Friendly and PDF