Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

Τάρτα σοκολάτα πραλίνα και καραμελωμένα μήλα

Μια υπέροχη τάρτα με σοκολάτα πραλίνα φουντουκιού, και καραμελωμένα μήλα. Αποτελείται από βάση με δημητριακά ολικής αλέσεως και μέλι, από πάνω μια επίστρωση με πάστα πραλίνα φουντουκιού, καραμελωμένα μήλα, μους με δυο σοκολάτες, (μαύρη, και σοκολάτα πραλίνα φουντουκιού), και τέλος γαρνιρισμένη με καραμελωμένα φουντούκια, σταγόνες σοκολάτας γάλακτος, και σιρόπι καραμέλας. Απλά... Θεϊκή!!!
Υλικά για τσέρκι 24 εκ.:

Για την βάση μπισκότου:
60 γρμ. δημητριακά, κορν φλέικς ολικής αλέσεως προτιμήσεώς σας
150 γρμ. μπισκότα digestive ολικής αλέσεως


Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Μαρμελάδα μανταρίνι

Τέλεια πετυχημένη μαρμελάδα μανταρίνι. Απολαύστε το υπέροχο άρωμα που δίνει το μανταρίνι, και επιπλέον αρωματισμένη με φρεσκοτριμμένους κόκκους κόλιανδρο. Μοναδική γεύση και άρωμα!!

Υλικά:
1 κιλό καθαρισμένα μανταρίνια, σάρκα (λεπτόφλουδα, ή χοντρόφλουδα κατόπιν προτίμησής μας)
τις φλούδες λεπτοκομμένες, ή ξύσμα από τις φλούδες*
700 γρμ. ζάχαρη


Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Ταχίνι

Υπέροχο σπιτικό ταχίνι, με αποφλοιωμένο και καβουρδισμένο λευκό σησάμι. 100% πολτοποιημένο. Πολύ καλύτερο και από του εμπορίου.
Για να φτιάξουμε σπιτικό ταχίνι, θα πρέπει να έχουμε τα εξής εργαλεία.
Ένα πολυμίξερ, (κόφτης) χωρητικότητας 1,5 λίτρο, ή ένα μεγάλο μούλτι μπλέντερ, (κάνει και μικρό, αλλά θέλει περισσότερη ώρα). Και ένα καλό δυνατό μπλέντερ.

Υλικά:
1/2 κιλό καλό σησάμι αποφλοιωμένο, λευκό
λίγο σπορέλαιο, ή σησαμέλαιο
ελάχιστο αλάτι, προαιρετικά, και ανάλογα την χρήση


Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Apple dumplings

Εξαιρετικό γλύκισμα με μήλο τυλιγμένο σε φύλλο σφολιάτας, και ψημένα σε σιρόπι ζάχαρης κανέλας, και μπαχαρικών. Είναι εύκολα, και καταπληκτικά. Στη συνταγή έχω κάνει παραλλαγή, και έχω προσθέσει επιπλέον υλικά για καλύτερη γεύση και άρωμα. Είναι μεταφρασμένη από εμένα, αποκλειστικά για το sintagesPanos. 

Υλικά για 16 κομμάτια:
2 φύλλα σφολιάτας
2 μήλα fuji ή 2 πράσινα μήλα


Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Pancakes

Υπέροχα πανκέικς για πρωινό, αλλά και για οποιαδήποτε ώρα. Δοκιμάστε τα με μπανάνες και σιρόπι σοκολάτας. Θα ξετρελαθείτε!!
Υλικά:
230 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
60 γρμ. ζάχαρη
1 1/2 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ


Golden syrup

Γκόλντεν σίροπ, ένα σιρόπι για πολλές χρήσεις στην ζαχαροπλαστική. Φτιάξτε το μόνοι σας, παρόμοιο με του εμπορίου.
Υλικά:

1ο μείγμα:
100 γρμ. ζάχαρη
25 γρμ. νερό


Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Φωλιές μπανόφι με φύλλο κρούστας

Τραγανές φωλίτσες μπανόφι!! Γεμιστές με μπανάνες και dulce de Leche, διακοσμημένες με σαντιγί και ξύσμα σοκολάτας. 
Δεν μένουμε όμως μόνο σε αυτό!! Τις φτιάχνουμε και με φύλλο κρούστας, αλλά και με κανταΐφι, και τις γεμίζουμε με διάφορες κρέμες!! 
Όπως: φωλίτσες μπανόφι, με μπανάνες και καραμέλα (dulce de Leche). Φωλίτσες κρέμας, με κρέμα πατισερί αρωματισμένη με πορτοκάλι ή φυσική βανίλια. Φωλίτσες σοκολάτας, με κρέμα σοκολάτας, μπανάνα, και καρύδι. Γαρνιρισμένες με σαντιγί, ξύσμα σοκολάτας, φιστίκι Αιγίνης, κ.λ.π. Σας έχω όλες τις συνταγές, απλά διαλέξτε μια ή περισσότερες, και φτιάξτε αυτά τα καταπληκτικά και μοναδικά γλυκίσματα!! σύμφωνα με το γούστο σας. 
Φτιάξτε αν θέλετε λίγες απ' όλες, και έτσι θα έχετε μια ποικιλία γλυκισμάτων που θα εκπλαγείτε εσείς και οι φίλοι σας!! Δεν είναι καθόλου δύσκολες.
Υλικά για 20 φωλίτσες:
1 ταψί 30X40 εκ. περίπου 

Για το σιρόπι:
400 γρμ. νερό
450 γρμ. ζάχαρη


Φωλιές μπανόφι με κανταΐφι

Τραγανές φωλίτσες μπανόφι!! Γεμιστές με μπανάνες και dulce de Leche, διακοσμιμένες με σαντιγί και ξύσμα σοκολάτας. 
Δεν μένουμε όμως μόνο σε αυτό!! Τις φτιάχνουμε και με κανταΐφι, αλλά και με φύλλο κρούστας, και τις γεμίζουμε με διάφορες κρέμες!! 
Όπως: φωλίτσες μπανόφι, με μπανάνες και καραμέλα (dulce de Leche). Φωλίτσες κρέμας, με κρέμα πατισερί αρωματισμένη με πορτοκάλι ή φυσική βανίλια. Φωλίτσες σοκολάτας, με κρέμα σοκολάτας, μπανάνα, και καρύδι. Γαρνιρισμένες με σαντιγί, ξύσμα σοκολάτας, φιστίκι Αιγίνης, κ.λ.π. Σας έχω όλες τις συνταγές, απλά διαλέξτε μια ή περισσότερες, και φτιάξτε αυτά τα καταπληκτικά και μοναδικά γλυκίσματα!! σύμφωνα με το γούστο σας. 
Φτιάξτε αν θέλετε λίγες απ' όλες, και έτσι θα έχετε μια ποικιλία γλυκισμάτων που θα εκπλαγείτε εσείς και οι φίλοι σας!! Δεν είναι καθόλου δύσκολες.

Υλικά για 20 φωλίτσες:
1 ταψί 30X40 εκ. περίπου 

Για το σιρόπι:
400 γρμ. νερό
450 γρμ. ζάχαρη


Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Βασιλόπιτα με μήλα, κρέμα βαλσάμικο και μπαχαρικά (2016)

Βασιλόπιτα του 2016!! Ακόμα μια πρωτότυπη μοναδική βασιλόπιτα για φέτος, να υποδεχτούμε γλυκά το νέο έτος. Βασιλόπιτα με μήλα, κρέμα βαλσάμικο με μήλο, κάσιους, και μπαχαρικά!! Μοναδικό άρωμα και γεύση, αποκλειστικά από τις SintagesPanos. 
Υλικά: (για στρογγυλό ταψί ή φόρμα, 26-28 εκ. διάμετρο. 16 κομμάτια)
350 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
270 γρμ. ζάχαρη άχνη


Print this page

Print Friendly and PDF