Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Τούρτα πραλίνα - πορτοκάλι

Άλλη μια υπέροχη τούρτα. Με παντεσπάνι σοκολάτας, μια στρώση με κρέμα πραλίνας φουντουκιού, μια δεύτερη στρώση με κρέμα πορτοκάλι, και επικάλυψη γλάσου μαύρης και λευκής σοκολάτας. Απίστευτα φανταστική. Την συγκεκριμένη την έκανα με δύο παντεσπάνια, ένα σοκολάτας, και ένα αμυγδάλου. Μου είχαν περισέψει από άλλη τούρτα... Δεν πετάμε τίποτα!!
Υλικά για τούρτα 24 cm:

Παντεσπάνι: (για 2 φέτες 24 cm.)
170 γρμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
120 γρμ. ζάχαρη


Πραλίνα φουντουκιού (πάστα)

Πραλίνα φουντουκιού με καραμελωμένα φουντούκια, ή φουντουκόπαστα. Είναι μία πάστα την οποία την χρησημοποιούμε σαν βάση για γεύση και άρωμα σε διάφορα γλυκά. Επίσης με αυτήν  φτιάχνουμε και σπιτική μερέντα. (Οι φώτο είναι ενδεικτικές).
Υλικά:
200 γρμ. φουντούκια ανάλατα, καβουρδισμένα
100 γρμ. ζάχαρη


Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Κρέμα σεράνο

Όλοι θυμόμαστε τις πάστες σεράνο, και την τούρτα σεράνο. Αυτή την υπέροχη απόλαυση της κρέμας σεράνο, που λίγο πολύ έχει χαθεί στα συρτάρια των ζαχαροπλαστείων, και δύσκολα βρίσκουμε τώρα μια πάστα σεράνο σε ζαχαροπλαστείο. Σας παραθέτω εδώ την υπέροχη αυτή κρέμα, για τις τούρτες σας, και τα γλυκά σας.
Υλικά:
100 γρμ. ζάχαρη
25 ml νερό


Τάρτα λεμονιού

Μια υπέροχη τάρτα λεμονιού από μένα. Οι φώτο είναι ενδεικτικές.
Υλικά:

Για τη βάση:
300 γρμ. μπισκότα digestive
60 γρμ. κάσιους, ή μισά-μισά με αμύγδαλα άσπρα


Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Σοκολατάκια Pan-Pan

Μετά τα σοκολατάκια Pan, έχουμε τώρα τα σοκολατάκια Pan-Pan. Απίθανα, πρωτότυπα σπιτικά σοκολατάκια, γεμιστά με ρευστή καραμέλα και ολόκληρο φουντούκι!! Φτιάξτε τα, και οι φίλοι σας που θα τους κεράσετε, θα σας ρωτούν από που τα αγοράσατε!! Ιδανικά για τα Χριστούγεννα. Οι φώτο είναι ενδεικτικές.
Υλικά για 40-50 περίπου σοκολατάκια:
Θα χρειαστούμε απαραιτήτως θήκες για παγάκια, σε ημιστρόγγυλο σχήμα, ή θήκες σιλικόνης για μικρά σοκολατάκια, ημιστρόγγυλες.

Για τα σοκολατάκια:
350 γρμ. μπισκότα digestive


Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Κέικ δίχρωμο με tutti frutti, κάσιους, και σοκολάτα

Ένα απίστευτα καταπληκτικό δίχρωμο κέικ, με πολλές γεύσεις, και αρώματα στον ουρανίσκο. Γεύση βανίλιας, σοκολάτας, καραμέλας, αρώματα από τούτι φρούτι, κάσιους, κ.λ.π.. Αφράτο πεντανόστιμο κέικ για όλους, με υπέροχη γεύση και εμφάνιση. Οι φώτο είναι ενδεικτικές.
Υλικά:
1 κόκκινη φαρίνα, (αλεύρη που φουσκώνει μόνο του)
250 γρμ. βούτυρο βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου


Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Βουτυρόκρεμα

Κρέμα βουτύρου για διακόσμηση κούπ κέικ, για γλυκά, για τούρτες, και για πολλές άλλες χρήσεις. Με παραλλαγές στη γεύση, και στο χρώμα.
Υλικά:
300 γρμ. άχνη ζάχαρη
150 γρμ. βούτυρο γάλακτος, όχι soft. Σε θερμοκρασία δωματίου


Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Καρυδόπιτα μοναδική!!

Λίγοι είναι αυτοί που θα πουν όχι σε ένα κομμάτι καρυδόπιτα... Ένα γλύκισμα που αρέσει σε όλους. Μια συνταγή δοκιμασμένη μετά από πολλές δοκιμές ώσπου να καταλήξω σε αυτήν. Δοκιμάστε την, είναι μοναδική!!

Υλικά:

Για την ζύμη:
220 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρμ. γιαούρτι στραγγιστό


Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Τρίγωνα Πανοράματος

Υπέροχα τρίγωνα Πανοράματος, γεμισμένα με την φανταστική κρέμα ανγκλέζ, στην οποία έχω κάνει παραλαγή σε σφιχτή κρέμα. Δοκιμάστε τα, και δεν θα... ξεκολάτε!!
Υλικά για 12 τρίγωνα:

Για το φύλλο:
½ κιλό φύλλο κρούστας (12 φύλλα)
200 γρμ. βούτυρο γάλακτος για το βουτύρωμα, (lourpak. adoro, Χωριό κ.λ.π.)


Print this page

Print Friendly and PDF